Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Légy céltudatos és pozitív!

Cimkék: álláskeresés, jókedv, munka

2012 February 14.   |  22: 53

Keress úgy munkát, mintha az lenne a munkád éppen...

addelmagad, munka, álláskeresésÁllást keresni mindig nehéz dió! Főleg akkor, ha azt sem tudjuk mit akarunk. Ez ezért nem tetszik, az azért nem tetszik stb....Ha állást keresel nagyon fontos a tudatosság, az elkötelezettség és a nyitottség. Gondold át és fogalmazd meg magadban, hogy pontosan mit is szeretnél és ez lebegjen a szemed előtt! A munkakeresés ne csupán másodlagos dolog legyen, hanem elsődleg cél, feladat! Amikor munkakereső vagy vedd úgy, hogy éppen akkor az a munkád, hogy munkát keress, figyeld meg ha ilyen komolyan veszed előbb jutsz munkához.

Bővebben...

Újság vagy Internet? Munkakeresés

Cimkék: álláskeresés, internet, kapcsolatok, közösségi portál

2012 February 14.   |  18: 51

Az internet világában élünk! Vessük be az internetet is amikor állást keresünk!

addelmagad, álláskeresés, munkaElső lépésként küld el az önéletrajzod annyi internetes adatbázisba amennyibe csak tudod!Sosem lehet tudni mikor ki és hol figyel fel rá! Itt tudnám ajánlani korunk legújabb lehetőségét: https://addelmagad.hu Ne elégedj meg ezzel!Még közel sem tettél meg mindent az álláskeresés érdekében!Most pásztázd végig az álláshirdetéseket..hiszen tudod...a sült galamb nem fog magától a szádba repülni!Ehhez az állás felkutatási projekthez jól jönnek a különböző fejvadász cégek weboldalai, ahol rengeteg állásajánlattal találkozhatsz! Írhatsz magad is hirdetést, hiszen ez manapság elfogadott dolog!De azért felhívom a figyelmed, hogy erre ne alapozz, de természetesen lehet szerencséd, hidd el kevesen használják és mégis sok cég nézi!

Bővebben...

Google és egy kis ötletesség.

Cimkék: álláskeresés, google, internet, ötletek

2012 February 14.   |  2: 23

Így is lehet munkát keresni.

addelmagad, google, álláskeresésEgyszerű, de nagyszerű történet egy amerikai reklámszövegíró srácról, aki szeretett volna bejutni az egyik nagy céghez, de a hagyományos úton nem ment.
Nem véletlen kreatív a szakmája, kreatívan oldotta meg a kérdést, és kihasználva azt, hogy alig van olyan ember, aki néha-néha ne keresne rá saját magára a google-n, a megcélzott ügynökségek vezetőinek nevére kezdett el hirdetni.
A hirdetés szövege valami ilyesmi: “Ugye milyen vicces a saját nevedre keresni? Ugyanilyen vicces velem dolgozni.”
A hirdetések elérték a céljukat: 5 ember nevére adott fel hirdetéseket, összesen 6 dollárba került neki a kampány, négyen behívták interjúra, és ketten állást is ajánlottak neki. Csodálatos, nem?
Na nem azért írtuk, hogy ezek után itthon elszaporodjanak majd a nagyvállalatok vezetőinek neveit célzó álláskereső hirdetések, inkább egy tanulság, hogy próbálj egyedi lenni amennyire lehet és önmagadat adni, ha állást keresel!

Bővebben...

Munka vagy magánélet, karrier II.

Cimkék: karrier, magánélet, munka, munkamánia

2012 February 10.   |  2: 18

Munka, munka, munka állandóan!!

munka, álláskeresés, addelmagadAz a munkamániás aki csak a munkájában tud sikereket elérni, könnyen azon kapja magát, hogy egész napját azzal tölti, hogy a munkájába temetkezik. Ezzel kel, és ezzel fekszik. Mindemellett pedig elhanyagolja az egészségét, a családját, a hétköznapi élet eseményeit, és úgy tűnik, mint aki egy teljesen másik bolygón él. Az oka ennek nyílvánvaló: sikerélményeket akar, és lehetőleg minél többet. Ha ezt csak a munkájában tudja megélni, akkor ösztönösen minden idejét ennek próbálja szentelni. Tehát ezek az emberek habár jól élnek, nem lehetnek igazán boldogok, mert életük többi része egy nagy rakás szemétdomb. A megoldás abban rejlik, hogy vállalj felelősséget az életedért, tudd, hogy te határozod meg, hogy mit kezdesz vele. Mindennapjaid során foglalkozz életed minden területével. A munkáddal, családoddal, egészséggel, szabadidő, barátok stb. Az ideális az lenne, ha egy sikeres munkanap után, egy egészséges, harmonikus családba érkeznél haza. Ezt csak akkor tudod elérni, ha energiát szentelsz annak, hogy fenntartsd a családi harmoniát. A munkamániásnak szinte rémálma hazamenni, hiszen otthon megoldatlan konfliktusok várják, és nagyon gyakran pont emiatt a túlórázást vállalják, csak hogy el tudjanak menekülni otthonról. Mindezek nem történnének meg, ha az egyensúlyt fenntartanák.

Bővebben...

Munka vagy magánélet, karrier

Cimkék: karrier, magánélet, munka

2012 February 8.   |  2: 29

Munka vagy magánélet? Mindkettő nem mehet jól állítólag?

munka, állások, addelmagadVannak karrieristák, akik hatalmas elmismerésre tesznek szert a munkahelyükön, önálló vállalkozásokat hoznak létre, meggazdagodnak, azonban az életük többi területére a kudarc jellemző. A házasságuk csődben van, a baráti kapcsolataik megromlottak, egészségük a romok alatt, állandó konfliktushelyzetbe kerülnek másokkal, és sorolhatnám tovább. Ezeket hallva, elgondolkodunk azon, hogy ez a nagybetűs siker ára? Akarunk mi egyáltalán sikeres karriert építeni, vagy inkább megmaradunk a jelen helyzetünkben, de legalább a családi békénk megmarad? Valóban, ezek valós problémák, és sok “sikeres” ember életére is jellemzőek, azonban vegyük figyelembe, hogy vannak kivételek is. Vannak emberek akik életük minden területén sikeresek, a titkuk pedig az, hogy egyensúlyban tartják az életüket. Mit is jelent ez? Tudatosítják magukban azt, hogy az élet különböző aspektusokból épűl fel, és csak akkor lehet valaki elégedett az életével, ha egyensúlyban tartja ezeket. 

Bővebben...

állásinterjú, kérdések, munka

Cimkék: állásinterjú, álláskeresés, kérdések, munka

2012 February 7.   |  0: 43

Milyen tipikus kérdésekre számíthatsz egy interjún?

munka, álláskeresés, addelmagadKövetkező kérdésekre számíthatsz interjúkon. Ezekre jó ha előre felkészülsz, így nem érnek váratlanul a néha kényes vagy fura kérdések. Ezeket majd egyenként is kifilézzük.

Bővebben...

Önéletrajzírás - Készségeid

Cimkék: hibák, készségek, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  22: 35

Készségeidre mindenki kiváncsi, de nem mindegy, hogy ezt hogy írod le, milyen formában.

addelmagad, munka, álláskeresésAmit szinte mindenki elkövet hibaként, hogy a végére teszi készségeit és azt is felsorolja mint egy kötelező nyűg.

Bővebben...

Önéletrajzírás, kézzel vagy géppel

Cimkék: hibák, kézzel írott, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  18: 18

Önéletrajzírás az Álláskeresés Munkakeresés alappillére, kézzel vagy géppel írt a jó?

addelmagad, munka, álláskeresésFontos, hogy önmagában felhívja a figyelmet, de kerüld a túlzásokat! Ne használj rikító vagy különös színű papírt, még ha ezzel ki is akarsz tünni a többi pályázat közül. Mindig használj fehéret vagy annak árnyalatát (pld. törtfehér, pasztellszürke) Ha igazán profi akarsz lenni, még a papír vastagságára is adhatsz. Nyilván nem ezen fog múlni a pályázatod, de a papír kézbefogása jobb érzetet kelt az olvasóban. Pont olyan mint amikor egy vastagabb papírból készült névjegykártyát fogsz a kezedben vagy egy vékonyabbat.

Bővebben...

Önéletrajzírás, elmerülve a múltba

Cimkék: dátumok, hibák, múlt, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 31.   |  23: 13

Az egyik legnagyobb hiba, ha az önéletrajzban évtizedekre visszamenőleg részletesen taglalja a jelentkező életútját.

addelmagad, munka, álláskeresésA CV nem egy regény, így felesleges minden apró részletre kitérni. A hosszú évekkel korábbi történések, munkahelyek, tapasztalatok a legtöbb esetben irrelevánsak a mostani alkalmazás szempontjából. Mivel pedig a felvételt intéző szakemberek az önéletrajzokat az alkalmatlanok kizárására használják fel, mindazokat az önéletrajzokat, amelyek megfejtése túl sok munkával járna, eleve a ''nem felelt meg'' felíratú iratrendezőbe dugják. Összegezve, itt is fontos az egyszerűség, rövid tömör közlés a munkahelyekről, iskolákról és maximum 10évre visszamenőleg írd le ''életpályádat''.

Bővebben...

Önéletrajzírás, Add El Magad - Álláskeresés

Cimkék: add el magad, önéletrajzírás

2012 January 30.   |  22: 32

Az Önéletrajzoddal adod el magad, szószerint! Ez a te ''Hirdetésed'' !

addelmagad, munka, állásokAz Önéletrajzban szereplő túlságosan sok szakmai zsargon és felsorolás nem segít ''eladni'' a jelentekzőt. Az Önéletrajz olyan marketingeszköz, amelyet úgy kell megtervezni, hogy nyilvánvalóvá tegye a jelentekező szakmai képességeit és az olvasóban az alkalmasság érzetét alakítsa ki. A jó CV hatásos képet fest tulajdonosának piacképességeiről és képes lehet interjúlehetőségek egész sorát megnyitni.

Bővebben...