Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Önéletrajz írás, hiányzó dátum

Cimkék: dátumok, hibák, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 29.   |  21: 56

Önéletrajzban hiányzó dátumok: Munkahely, Tanulmányok, Szakmai végzettségek

addelmagad, munka, álláskeresésSokan annak érdekében, hogy elkerüljék az életkor, vagy a tapasztalatszerzési idő hossza miatti megkülönböztetést, nem adják meg pontosan, hogy mikor fejezték be az iskoláikat, vagy korábbi munkahelyeiken mettől meddig dolgoztak. Pedig a pozíciók betöltésért felelős szakemberek az önéletrajzokat sokkal inkább az alkalmatlanok kiszűrésére, semmint az alkalmasak megtalálására használják. Egy fejvadász vagy HR-es szempontjából a hiányzó adatok egyértelműen arra utalnak, hogy a jelölt el akar titkolni bizonyos, például a túl gyakori munkahelyváltásokra vagy a túl hosszú munkanélküli periódusra utaló információkat. És ez nem az, amivel pozitívan lehetne megragadni azok fantáziáját, akiknek használatára az önéletrajz íródott.

Bővebben...

Önéletrajz írás bevezetés

Cimkék: hibák, önéletrajz

2012 January 29.   |  2: 03

Önéletrajzot írni korántsem olyan könnyű, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

munka, állások, addelmagadA túl hosszú éppen olyan rossz, mint a túl rövid, az átláthatatlant pedig hasonlóképpen félrerakják, mint a kiemelésekkel túltarkítottakat. Ha legalább az állásinterjúig el akarsz jutni, az önéletrajz műfajaként ne a prózát válaszd! Tartsd szem előtt, hogy nem te vagy az egyetlen jelentkező, sőt, azt is érdemes tudnod, hogy emiatt egy-egy önéletrajzzal első körben gyakran csak hat-hét másodpercet foglalkoznak. A sorkizárt, ömlesztett önéletrajzra senkinek sincs ideje, de a kiemelésektől tarkítottat is könnyedén félretehetik, ha abból csak második nekifutásra böngészhetők ki a szükséges adatok.

Bővebben...

Elindult a Munka-Állások Blog... Üdvözlünk!

Cimkék: állás, álláskeresés, állások, interjú, munka, önéletrajz

2012 January 28.   |  15: 24

Üdvözlünk mindenkit a munka-állások.hu Blog oldalon!

addelmagad, munka, állásokAzért hoztuk ezt a Blogot létre, hogy mindenki egy kicsit tudjon tájékozódni a napi aktuális problémákró a munkakeresésben. Tanácsokat, véleményeket tudjunk megosztani a munkahelyi gondokkal, interjúk menetéről , önéletrajzi problémákról, hibákról és sok-sok hasonló támáról. Reméljük mindenki megtalálja majd a neki szimpatikus bejegyzést, mely esetleg segít is neki az életben. Várjuk hozzászólásaitokat és ha tetszik like-oljátok, plussz-oljátok vagy osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel, hogy más is értesüljön róla!

Bővebben...
...
16
Következő oldal