Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Távmunka kockázat nélkül?

Cimkék: átverés, hirdető, jutalék, otthoni munka, távmunka

2013 October 24.   |  20: 19

Gyakran csalogatnak az álláshirdetések jól fizető, otthonról végezhető munkával, de vajon belevághatunk-e kockázatok nélkül?

álláskeresés addelmagad távmunkaKockázat alatt érthetjük az előre kért tanfolyam díját, amely talán sosem térül meg, vagy a sok telefonálást és utazást, mely felesleges időpocsékolás.
Mindannyian olvastunk már hasonló hirdetést és a legtöbben el is gondolkoztunk azon, hogy de jó is lenne, ha több gyermek mellett is tudnánk dolgozni vagy iskola mellett is tudnánk egy kis pénzt szerezni.
Az előre fizetős munkák esetében rengeteg munkavállaló számol be átverésről, elhallgatott információkról, ami csak később derül ki és a befizetett pénz sosem kerül vissza a jelentkezőhöz.

Bővebben...

Álláskeresés kreatívan

Cimkék: egyedi önéletrajz, gerilla önéletrajz, kreatív álláskeresés, skype, videó önéletrajz, virtuális állásbörze

2013 October 12.   |  1: 35

Kreatív álláskeresés?

álláskeresés kreatívan, addelmagadAz álláskereső vágya, kiemelkedni a versenytársak tömegéből, hogy őt válassza a munkaadó a meghirdetett pozícióra. Van, aki ezt már az írásbeli pályázatban szeretné elérni és e célból meghökkentő eszközöket alkalmaz. Merész fénykép, önbizalomtól duzzadó sorok, formabontó csomagolás, videó-önéletrajz és egyéb extra, új dolgok.

Bővebben...

Álláskeresés nyáron?

Cimkék: álláskeresés, előnyök, nyár, nyaralás, szabadság

2013 July 30.   |  2: 13

Álláskeresés nyáron? Előtte még nyaralok egyet...

nyár álláskeresés addelmagad.huSok álláskereső a nyári hónapokban hajlamos halogatni az állásokra való pályázást. A frissdiplomások szeretnének még utoljára kirúgni a hámból. Másokat nyaralási szándékaik, előre lefoglalt üdüléseik tartanak vissza a pályázástól - vagy egyszerűen az csak belefáradtak az álláskeresés régóta húzódó folyamatába.

Bővebben...

Elszúrtam az állásinterjút

Cimkék: állásinterjú, állásinterjú után, hibázás, lista, tippek

2013 June 2.   |  1: 33

Mihez kezdjen egy elszúrt állásinterjú után? 

állásinterjú_addelmagadBárkivel előfordulhat, hogy valamiért leszerepel egy állásinterjún. Ilyenkor a legrosszabb, ha rágódunk rajta, vagy belemélyedünk az önsajnáltatásba. Az időben már nem lehet visszamenni, ha valamiért elszúrt egy interjút. Próbáljon meg minél hamarabb túllendülni rajta és tanuljon belőle! A Forbes magazin összeszedett ehhez pár ötletet.

Bővebben...

Álláskeresésben milyen szemlélet

Cimkék: erősségeink, gondolkodásmód, kompetitív, kooperatív, szemlélet, versengő típus, verseny

2013 June 2.   |  1: 03

Kooperatív vagy kompetitív szemlélet az álláskeresésben.

álláskeresés_addelmagadNem vagyok eladó. Ez egy nagyon fontos szemléleti kérdés! És sokan félre is értelmezik. A kompetitív, azaz versengő típusú álláskeresés bizony erre helyezi a hangsúlyt. A versenyszemlélettel több baj is van. A legvalószínűbb az, hogy megutáltatja magát az emberrel: folyton azt sugallja: Nem vagy elég. Mindig van nálad jobb. Jó, jó, mondhatod Kedves Olvasó, de hát mégis az a rengeteg jelentkező, és igenis van verseny...Persze. De nem ez a fontos. A versenytársainkra kevéssé lehetünk hatással. Arra azonban, hogy magunkból mit mutatunk meg, van befolyásunk.

Bővebben...

Munkahely ahogy te szeretnéd

Cimkék: alkalmazottak, fizetés, munkaerő, munkahely, munkahelyi körülmények, stratégia

2013 April 30.   |  1: 53

Mitől jó egy munkahely? Miért maradnál egy munkahelyen? Mi a jó stratégia egy jó munkahely megteremtésre?

munkahely, álláskeresés, addelmagadA legjobb stratégiák közé tartozik a munkaerő megtartására a pozitív visszajelzés, a kielégítő munkahelyi körülmények megteremtése, a jó fizetés és a bónuszok felajánlása. A különböző biztosítások és a fizetett szabadságok, illetve a szabadnap lehetősége is megfontolandó. A fentieken kívül a legtöbb ember elégedett a munkahelyi körülményeivel illetve kevés hajlandóságot mutat a cég elhagyása iránt, ha úgy érzi pozitívan képes befolyásolni a vállalat jövőjét.

Bővebben...

Álláskeresés az idők végezetéig

Cimkék: álláskeresés, előnyök, hátrányok, kritériumok, önéletrajz feltöltés, várakozás

2013 April 24.   |  1: 16

Álláskeresés az életem, már nagyon unom

munka keresése, addelmagad.huHetente kapunk olyan levelet, vagy kommentet, hogy ''hónapok óta nem kapok ajánlatot, semmit sehonnan.'' Miért nem? Ki a hibás?

Bővebben...

Munka, munkahely - az ördög nem alszik

Cimkék: frissítés, karrier, munkahely, önéletrajz, tanácsok, tippek, továbbképzés

2013 April 23.   |  23: 58

Hogyan maradjunk tökéletes munkaerő, hogyan biztosítsuk be magunkat a jövőre nézve

munka, állás, álláskeresés1. Mérjük fel képességeinket és értékeljük elért eredményeinket!

Bővebben...

Naplopó a munkatársunk

Cimkék: csapattag, munkahely, munkaidő, munkakerülő, munkatárs, privát dolgok

2013 April 19.   |  1: 29

Flörtöljünk munkaidőben?!

munkakerülő, addelmagad, álláskeresésA munkahely, ahogy azt már a neve is magában a foglalja, azt a cél szolgálná, hogy dolgozzunk. Függetlenül attól, hogy álmaink állásáról van szó vagy épp „gyűlölt” munkáról van szó. Mi van akkor, ha a munkaidőt nem munkával tölti a munkavállaló, hanem egészen mással? 

Bővebben...

Külföldi munka egyik sikere

Cimkék: kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi munkavállalás, lehetőségek, változás

2013 April 19.   |  0: 01

Külföldön dolgozni? Egyiknek sikerül, a másiknak miért nem?

külföldi munka, addelmagad, álláskeresésA válságtól és gazdasági-politikai helyzettől függetlenül, mindig is voltak külföldre vándorlók. A jobb megélhetés, szebb jövő reményében keltek útnak. A külföldi munkavállalást kapcsán lehet álomba illő történetekről hallani és elrettentő példákról is. Mi az oka annak, hogy az, ami az egyiknek sikerül (jelen esetben a külföldi munka), a másiknak nem?
Két közeli ismerősünk is külföldön tartózkodik jelenleg. Hasonló neműek, életkorúak és a nyelvtudásuk szintje is közel azonos volt a kiutazáskor. Egyikük hazai berkeken belül sem találta meg önmagát, sem munkájában, sem egyéb téren. Több munkakörben is kipróbálta magát, de kiteljesedni egyikben sem tudott. A hőn áhított utazásra évek óta várt-vágyott, s végül meghozta a döntést: szerencsét próbál külföldön. Azóta eltelt pár év, minden állást csak nagy nehézségek árán sikerült elnyernie, nehezen boldogul kint is, jobbára kényszermunkát talál, azért dolgozik, hogy meg tudjon élni. Az tény, hogy jobb körülmények között él, mintha itthon, Magyarországon lenne, de nem tűnik boldogabbnak.

Bővebben...