Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresést kezd a Goggle-on?

Cimkék: álláskeresés, beállítások, facebook, google, láthatóság, találat

2013 April 17.   |  0: 53

Álláskeresés? Előbb éld túl a Google nagytestvért!

addelmagad, álláskeresés, googleNémetországban már vannak vállalkozások, amelyek erre specializálódtak (web-killer.de, reputation-manager.de). Egyik cégnél egyetlen bejegyzés eltüntetése 40 euróba kerül (12 ezer forint). Az összeg elsőre nem hangzik túl soknak, ám ha több tucat oldal hivatkozik az elfeledtetni akart infóra, akkor borsos a számla. A németeknél elsősorban cégek és tehetős magánszemélyek veszik igénybe a szolgáltatást, a reputációs menedzserek pedig jól keresnek vele. A szakemberek hangsúlyozzák, utánajárással vagy webes jártassággal a bejegyzések egy része eltüntethető, az igazi probléma, ha külföldi a szolgáltató.

Bővebben...

Munkanélküli segély 2013

Cimkék: igénylés, kiszámítás, munkanélküli hivatal, munkanélküli járadék, munkanélküli segély

2013 March 3.   |  20: 02

Munkanélküli segély összege, kiszámítása 2013-ban

munkanelkuli segely, addelmagad, allaskeresesA munkanélküli segély 2013-ban három típusból épül fel. Az első típus az, amelyet az álláskeresők vehetnek igénybe, mégpedig azok, akik legalább 180 nap munkanélküli járadékra voltak jogosultak és a járadék folyósítási idejét kimerítették. A munkanélküli segély iránti kérelmet a munkanélküli járadék megszűnésétől számított 30 napon belül kell benyújtani.

Bővebben...

Álláskeresés, állásinterjú 10kérdése

Cimkék: állásinterjú, helyes válaszok, interjúkérdések, rossz válaszok, stresszinterjú

2013 March 3.   |  2: 09

Állásinterjú 10 legkínosabb kérdése - biztos bele fogsz szaladni valamelyikbe!

addelmagad, álláskeresés, interjú 1. A 25-40 év közötti, női álláskeresőknél – de gyakran férfiaknál is – firtatják a családi állapotot. Leggyakrabban a gyermekek számára, családalapítási tervekre és arra kérdeznek rá, párkapcsolatban él-e az interjúalany. Nagyon nehéz a jelölt helyzete, hiszen úgy érzi, nincs megfelelő válasz a kérdésre. Ha egyedülálló édesanya, a következő kérdés szinte biztosan az lesz, ''ki fogja őt segíteni, ha a gyermek lebetegszik'', ha kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, de gyermektelen, akkor a gyermekvállalás várható időpontjára fognak rákérdezni, ha pedig évek óta egyedülálló, biztos lehet benne, annak az okára is rá fognak kérdezni.

Bővebben...

2013. - Munkaszüneti napokat nyertünk

Cimkék: 2013, ledolgozás, munkaszüneti nap, szabadság, ünnepnapok

2013 January 8.   |  19: 13

2013-as munkaszüneti napok listája

addelmagad, álláskeresés, munkaszüneti napok2013-ban minden ünnepünk hétköznapra esik, így több hosszúhétvégénk lesz és idén rekordhosszú lesz a karácsonyi pihenés is. Az összes ünnepnapunk munkanapra esik, tehát mind a nyolc, rögzített dátumú ünnepünk, ezenkívül a Húsvét és a Pünkösd egy-egy napja is hétfőre esik, így 10 nap pluszszabadságot nyernek a munkavállalók. A munkaszüneti napokért cserébe csak néhány szombatot kell dolgoznunk. Jól hangzik nem? :)

Bővebben...

Micimackó vagy add el magad?

Cimkék: álláskeresés, csatornák, ismerősök, kopogtató levél, módszerek

2012 September 13.   |  1: 59

Add el magad és/vagy mozgasd meg az ismerőseidet?!

addelmagad, álláskeresés, munka10 évvel ezelőtt az álláskeresők nagyobb része hirdetések útján helyezkedett el, néhányan az ismeretségi kört vették igénybe. Manapság azt tapasztaljuk, hogy négy fő módon találnak az emberek munkát:

Bővebben...

Motivációs vagy kísérőlevél?

Cimkék: bizonytalanság, feltételes, fogalmazás, kísérőlevél, magabiztosság, motivációs levél, pályázat

2012 September 12.   |  23: 26

Mi a különbség a kísérőlevél és a motivációs levél között?

motivációs levél, addelmagad, álláskeresésA kisérőlevél tömörebben, a motivációs levél részletesebben foglalja össze az önéletrajzból azokat a részeket, amelyek a keresett munkakör szempontjából relevánsak. Nos a motivációs levél is egyfajta kísérőlevél. Annyiban mégis több, hogy sokkal jobban át kell gondolnod, meg kell fogalmaznod motivációidat, azokat a mozgatórugókat, ami miatt éppen ahhoz a céghez, arra a pozícióra pályázol. Látnod kell magad előtt karriered, rövid távon mindenképp.
Tedd föl magadnak is a kulcskérdéseket!
Miért pályázol?
Miért érdekel, mi nyerte el tetszésed az álláskiírásban?
Miért tartod magad alkalmasnak erre az állásra?
Kezdj alaposabb nyomozásba. Ha kell, beszélgess el az adott cégnél, vagy hasonló munkakörben dolgozó ismerőseiddel. Fogalmazd meg céljaid.

Bővebben...

Álláskeresés, bérigény - na most mit írjak?

Cimkék: báralku, bér, bérigény, bruttó-nettó összeg, fizetés, fizetés megjelölés, kísérőlevél

2012 September 12.   |  22: 47

Álláskeresés, bérigény megjelölés? Itt mindig elakadunk...

bérigény, addelmagad, állásokA béralku mindig nehéz kérdés. Alapvetően könnyebb szóban tárgyalni róla. Ha kérik, mégiscsak írni kell valamit... Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?
Tisztáznunk kell magunkban, mi az a minimum, ami alá nem megyünk! Számoljunk! Mennyiből jövök ki egy hónapban? Reális-e ennyit kérni?
Tudjuk-e a hasonló munkakörök átlagos fizetéseit, az az hogy mennyit lehet elkérni? Ha nem, utána kell nézni! Megkérdezni ismerőst, volt kollégát. Megnézni az interneten, ilyen oldalakat lehet már többet is találni.

Bővebben...

Facebookozzunk munkaidőben?

Cimkék: eszközök, facebook, google, közösségi oldalak, munkaidő, versenyelőny

2012 September 12.   |  22: 18

Facebook, google, twitter, okostelefon mind ez munkaidőben?

addelmagad, facebook, álláskeresésNapjaink elengedhetetlen kellékévé vált az okostelefon, amiben összpontosul minden, ami szükséges a modern élethez, ami által folyamatosan elérhetővé válunk, nem függünk többé tértől és időtől. A kommunikációs csatornák egyre inkább átalakulnak, ezzel együtt a közösségi média szerepe is felerősödik. A céges facebookban, twitterben, blogokban rejlő lehetőségeket pedig egyre több szervezet ismeri fel és használja.

Bővebben...

Állás elvesztésénél mit tegyek?

Cimkék: álláskeresés, elbocsátás, közös megegyezés, lehetőség, tippek, váltás

2012 August 14.   |  2: 12

Elbocsátás, Álláskeresés - 10 tipp, ha már elkerülhetetlen baj:

addelmagad, álláskeresés

Bővebben...

Álláskeresés belebetegszem.

Cimkék: álláskeresés, állásvesztés, betegség, egészség, elbocsátás

2012 August 14.   |  1: 48

Álláskeresés, elbocsátás - belebetegszem.

álláskeresés, addelmagag, belebetegszemAhogy a világban növekszik a munkanélküliség, úgy emelkedhet bizonyos betegségek szám a szakemberek szerint. A Harvard Egyetem Közegészségügyi Iskolájának kutató szerint még azok körében is megemelkedik bizonyos betegségek gyakorisága, akik munkahelyük elvesztése után viszonylag gyorsan újra munkába állhatnak.

Bővebben...