Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Munkahelyi szex, jó ötlet-e?

Cimkék: flört, munkahelyi konfliktus, munkahelyi szex

2012 February 29.   |  21: 07

Mindenki ismeri a mondást: Házinyúlra nem lövünk….de mi van ha mégis?!


munkahelyi szex, addelmagad, irodai szexRohanó világunkban a fél életünket a munkahelyünkön töltjük, és a mai karrierista életben akarva akaratlanul alakulnak flörtök, szerelmi viszonyok, vagy pusztán szexuális kapcsolatok abban a közegben ahol a pénzkeresés lenne a fő cél.
Elvégre ma már nem feltétlenül állja meg a helyét az az életmodell, mely szerint reggel elmegyünk dolgozni, pontban 5 órakor letesszük a tollat, és röpülünk haza társas életet élni. A legtöbben már régen nem a heti 40 órás munkaidőben dolgoznak, a hétvégi csapatépítő tréningekről már nem is beszélve.

Az hogy elég gyakoriak a munkatársak, beosztott és vezető közötti viszonyok, kétségkívül azzal az egyszerű okkal magyarázhatjuk, hogy a bennünket érő ingerek jelentős része ebben közegben ér minket. A motiváció pedig egyénenként más és más lehet.
Csupán a testiségen nyugvó kapcsolatoknak is meg vannak a maga előnyei illetve hátrányai. A dolog veszélyeiről hosszabban tudnánk beszélni, hiszen mindenki halott már pikáns folyosói pletykákat…..

Meglepő, de a kapcsolatok nagyon csekély számát teszik ki azon a megnyilvánulások, amiket kizárólag a vágy hajt. A legtöbb esetben valamilyen érdek húzódik az egyének szándékai mögött. Gondoljunk csak egy olyan alá felé rendeletségi viszonyra ahol vagy a felettes fogja bűnbe vinni az alkalmazottat egy biztosabb pozíció lehetőségével, vagy éppen az alkalmazott próbálja így egy könnyebb úton megvalósítani célját. Abban az esetben pedig, ha a valódi vonzalom hajtja a feleket, a munkaadóval kell szembenézni. Valljuk be egy ilyen kapcsolatot nagyon nehéz egy zárt közösségben-titokban tartani, és hát meg lehet keseríteni bárki életét, a jól irányzott pletykákkal. Tehát vigyázni kell, hiszen akár valakinek a munkájába is kerülhet egy rosszul időzített légyott.

Mindenki fantáziája beindul, ha egy jó kis munkahelyi szex kerül szóba. Legyen az kollegával, kolleganővel, főnőkkel vagy akár a saját kedvesünkkel. A sok negatívum mellett azért ismerjük el, van előnye is. 
Ügye, akik jól tudnak együtt dolgozni, együttműködni, valószínűleg az ágyban is jól kiegészítik egymást. És ugye, egy jó kapcsolat egyik mozgatórugója a jó szex….. :-)

Bővebben...

Nyelvtudás nélkül Külföldre?

Cimkék: külföldi munka, munkakeresés, nyelvtudás

2012 February 28.   |  11: 03

Nyelvtudás nélkül külföldre menni azt jelenti hogy mindenki érti a másikat, csak te nem érted őket. Ez egy elég kiszolgáltatott helyzet....

addelmagad, külföldi munkaA határ átlépése, gyakran nem csak nyelvi, hanem kultúraváltást is jelent, ami bizony számos félreértésre adhat okot.  Ezeket a félreértéseket pedig nyelvtudás nélkül nehéz lehet tisztázni. Sokat hallottuk már sok mindenkitől, hogy bizony külföldön kolbászból van a kerítés. Vannak olyanok is akik a repülőből kilépve visszaszaladnának a check-in pulthoz. Az igazság valószínűleg valahol a kettő között van, bár lehet, hogy inkább egyéntől függ. Az azonban valószínű, hogy minden országban van egy kevéske kerítés kolbászból. Egy barátságos helyen még két diplomával is bevállalhatjuk a kávéfőzést, ha mellette kétszer annyit keresünk mint itthon. Főleg akkor, ha esetleg a kinti továbbtanulás lehetőségével is élünk és a pénzcsinálás mellett, hosszú távú haszna is lesz a külföldi kalandnak.

Nyelvtudás nélkül nagyban csökken az esélyünk arra, hogy jó munkahelyet találjunk. Nehéz lehet kiismerni magunkat a helyi bürokráciában, vagy épp megérteni a helyi szokásokat, embereket. Könnyen becsaphatnak minket, esetleg egy olyan munkahelyen köthetünk ki, ahol keveset fizetnek, vagy nem jelentenek be minket, stb. Mostanra már jogos lehet a kérdés, minek tovább részletezni ezt, maradjunk inkább itthon? Nem feltétlen. Hiszen hol másutt tudnánk jobban megtanulni egy nyelvet mint abban az országban, ahol azt anyanyelvként beszélik? Közben pedig még pénzt is kereshetünk, valószínűleg többet mint itthon.

Bővebben...

Jó kapcsolat a Főnökkel és a Munka is jobban megy?

Cimkék: főnök, jó kapcsolat, munka, munkahely

2012 February 28.   |  0: 57

A jó kapcsolat eredményeként munkánk is gördülékenyebbé válhat! Munka - Munkahely

főnök, állás, munkaSok ember rosszallóan néz főnökére a mindennapi munka során. Többek egyenesen úgy tekintenek felettesükre, mint akinek egyetlen célja, hogy beosztottaik munkáját kritizálja és éreztesse velük felsőbbrendűségét. Egy ilyen munkahelyi légkör sem számunkra sem főnökünk számára nem kecsegtethet semmi jóval. Tekintsünk főnökünkre inkább úgy, mint, aki értékes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik, és akihez bármikor bizalommal fordulhatunk, amennyiben valamilyen problémánk adódik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pozitív munkakapcsolatot építsünk ki vele. Ne feledjük, főnökünk nem az ellenségünk, hanem a mentorunk!

Bővebben...

Árulkodó jelek az állásinterjún

Cimkék: állásinterjú, árulkodó jelek, interjúztató, munkakeresés

2012 February 27.   |  20: 14

Árulkodó jelek, ami arra utalnak, hogy állásinterjúnk jól alakul!

állás, állások, állásinterjúAz állásinterjú a munkakeresési fázis legstresszesebb része. Ilyenkor minden tekintet ránk irányul, az interjúztató pedig ravasz kérdésekkel próbálja tesztelni felkészültségünket. A kérdésekre adott válaszaink alapjaiban határozzák meg az interjú kimenetelét. A HR tanácsadók általában nem mutatják ki érzelmeiket az interjú során, így sokszor azt sem tudhatjuk, hogy milyen benyomás alakult ki rólunk, ám vannak olyan jelek, melyekből leszűrhetjük, hogy jól alakul az interjúnk vagy sem.

Bővebben...

Hogyan kezeljük munkahelyi baklövéseinket!

Cimkék: bakik, hiba, munkahely, tanácsok

2012 February 25.   |  2: 48

Ismerjük azt a mondást, hogy: Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

munkahely, addelmagad, állásIdővel mindenki követ el kisebb-nagyobb hibákat munka közben, mindegy, meddig jutott el a céges ranglétrán, milyen munkakörben dolgozik  vagy milyen végzettséggel rendelkezik. Amint beismerjük, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, könnyebben szembe tudunk nézni tetteink következményeivel. A legfontosabb: ne essünk kétségbe, hiszen senki sem várhatja el, hogy tévedhetetlenek legyünk. Nincs annál rosszabb, mint amikor fény derül munkahelyen elkövetett baklövésünkre: szívünk hevesebben kezd verni, tenyerünk izzadni kezd, és nem tudjuk mitévők legyünk. Súlyosbíthatja a helyzet, ha bepánikolunk, ezért ennek elkerülése érdekében fogadjuk meg az alábbi tanácsokat!

Bővebben...

Interjú típusok - II. rész

Cimkék: állásinterjú, board interjú, csoportos interjú, interjútípusok, panel interjú, stresszinterjú

2012 February 24.   |  9: 46

Nézzünk néhány további lehetőséget az interjúztatási opciókra!

csoportos interjú, addelmagad, interjúztatás1 Kiscsoportos interjú
A kiscsoportos interjún olyan munkatársakat is bevonnak a kiválasztásba, akik közvetlenül nincsenek hatással a döntésre, de tapasztalatukkal jelentősen hozzájárulnak a kiválasztás sikeréhez. Különösen akkor érdemes ehhez folyamodni, ha a munkakör sajátossága révén a leendő dolgozónak több belső munkatárssal, felettessel, ügyféllel kell kapcsolatban állnia. Ebből kifolyólag a kiválasztás inkább egy interjúsorozatnak felel meg, a jelöltnek ugyanis végig kell járnia leendő munkaterületeit, hogy bebizonyíthassa rátermettségét. Ezt követően minden interjúztató csoport beszámol tapasztalatairól a személyzeti osztálynak, s csak ezek összesítése után történhet meg a pályázó kiválasztása.

Bővebben...

Hogyan kérjünk fizetésemelést? II. rész

Cimkék: fizetésemelés, főnök, munkahely, tárgyalás

2012 February 24.   |  2: 27

Munka, állás és a fizetésemelés. II.rész.

munka, állások, fizetésemelésA fizetésről való beszélgetés a munkahelyi élet egyik fontos része, tehát nem szabad csak úgy a véletlenre bízni. Mielőtt kopogtat főnöke ajtaján, készüljön fel a beszélgetésre.

Bővebben...

Hogyan kérjünk fizetésemelést? I. rész

Cimkék: fizetésemelés, főnök, munkahely, tárgyalás

2012 February 24.   |  2: 17

Munka, állás és a fizetésemelés.

addelmagad, állás, fizetésemelésA fizetésemelés sok esetben azért marad el, mivel az alkalmazott nem meri feltenni a kérdést sem. Az ez irányú utalások nem elegendőek. Ahhoz, hogy valaki el is érje célját, tisztán és felkészülten kell kérni, kiválasztva egy alkalmat, amit természetesen a munkáltatóval előre meg kell beszélni. Amíg várja a fizetés emelésről szóló beszélgetést, pár dolgot tegyen meg. Az alábbiakban adunk pár tanácsot, hogy siker koronázza kísérletét.

Bővebben...

Interjú típusok - I. rész

Cimkék: állásinterjú, board interjú, csoportos interjú, interjútípusok, panel interjú, stresszinterjú

2012 February 22.   |  22: 39

Hiába egy jól összeállított önéletrajz, a valódi megmérettetés szóban dől el. Segítünk felkészülni, hogy tudd mire számíthatsz!

addelmagad, állásinterjú, stresszinterjúAz interjún fogadhat egy interjúztató személy, de elképzelhető az is, hogy kettő, vagy több fős felvételiztető bizottsággal találod magad szemben. Elterjedtek a többlépcsős kiválasztási eljárások, melyek részei lehetnek a több fordulós interjúk, tesztek és az úgynevezett értékelő központok is.

Bővebben...

Praktikák okosan és óvatosan

Cimkék: interjú, munkakeresés, praktikák, trükkök

2012 February 22.   |  3: 00

Vesd be, de csak ha nyerni akarsz egy megbeszélésen, vagy Állás / Munka keresésénél...

munka, állás, állások, praktikákPszichológiai trükkök, amiket a profik alkalmaznak, és még a profikkal szemben is hatásosak. A módszereket az USA elnökjelöltjei, a világ topvezérkara tesztelte, s mára ezek beszivárogtak a felsővezetés eszköztárába is. Hölgyek, urak, mindenki megtalálja a maga módszerét!

Bővebben...
Előző oldal
1