Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Még 5 átverés!

Cimkék: átverés, csábítás, kamu álláshirdetés, lehúzás

2012 July 22.   |  23: 33

Még 5 munkáltatói átverés, Vigyázat!

addelmagad, állások, álláskeresés1. Kamu álláshirdetés feladása. Vannak cégek, amelyek frissíteni szeretnék pályázói adatbázisukat. Rosszabb esetben marketingkampányukhoz vadásznak e-mail címekre, telefonszámokra. A módszer egyszerű: feladni egy vonzó álláshirdetést (marketingasszisztens, menedzserasszisztens) és máris özönlenek a személyes adatoktól hemzsegő önéletrajzok. Nem ritka, hogy irodai adminisztratív munkára néhány nap alatt több száz álláspályázat érkezik.

Bővebben...

Kirúgás sms-ben?

Cimkék: felmondás, illegális megfigyelés, kirúgás, munkavállalók kontrollja, sms

2012 July 22.   |  19: 56

5 pofátlanság a munkaadók részéről

álláskeresés, addelmagad, állások1. Munkatársak illegális megfigyelése.       Erre jó példa a német Lidl áruházlánc, amely 2008-ban titokban figyelte dolgozóit. Kamerákat szereltek a boltokba azzal az ürüggyel, hogy a tolvajok ellen védekeznek, miközben a monitorok előtt ülő ellenőrök alaposan dokumentálták, ki, mikor, mennyi időre megy vécére, ki kivel van szerelmi viszonyban, ki tűnik alkalmatlannak a munkára. Az áruházlánc végül 1,5 millió eurós bírságot kapott a tartományi adatvédelmi megbízottól illegális adatgyűjtés címén.

Bővebben...

Tanácsok felvételizéshez

Cimkék: diploma, felsőoktatás, felvételi, felvételizők, tandíj

2012 July 22.   |  2: 38

Álláskeresés vagy iskola? 7 Tanács felvételizőknek!

felvételizők, addelmagad, állások1. A diploma jó befektetés. Ugyan szaktól és intézménytől is függ, de általánosságban elmondható, megéri diplomát szerezni. A felsőfokú végzettségűek körében minimális a munkanélküliség, magasabb a fizetés, mint érettségizettként. És ne feledjük: az egyetem/főiskola egyben értelmiségképző is. (ezzel nem azt mondjuk, hogy az érettségi utáni, előtti szakmatanulás nem hasznos)

Bővebben...

Munkahelyi zaklatás, milliós bírság.

Cimkék: bírság, Egyenlő Bánásmód Hatóság, esélyegyenlőség, munkahelyi zaklatás

2012 July 22.   |  0: 30

Munkahelyi zaklatás, 1 milliós bírság és egy fontos határozat.

munkahelyi zaklatás, addelmagad, álláskeresésAz Egyenlő Bánásmód Hatóság 1 millió forintra büntett egy magyar Kft-t amiatt, mert egyik dolgozója éveken át munkahelyi zaklatás áldozata volt. A népszabadságból idézzük a lényeget:

Bővebben...

Mindenki azt hiszi ért hozzá.

Cimkék: informatika, informatikai képzés, oktatás, programok, számítástechnika

2012 July 8.   |  2: 14

Új munka, informatika, bénáskodás.

állás, állások, addelmagadA fiatalok informatikai tudása a közvélekedés szerint igen jó, az informatikai és technikai újdonságok terén könnyedén eligazodnak. Az általános informatikai képzés ráadásul sok helyen már az általános iskolában elkezdődik, nem beszélve arról, hogy egyre több háztartásban van számítógép, internet. Joggal feltételeznénk, hogy a pályakezdők, amikor munkába állnak, a munkahelyen használatos irodai programokat megfelelő szinten tudják kezelni, a vállalatnál lévő egyedi szoftverek kezelésébe pedig gyorsan beletanulnak.
Valójában ez nem így van. A munkáltatók akár a gyakorlatban, akár különböző tesztek, felmérések útján azt tapasztalhatják, hogy többen egy alap Word, Excel, PowerPoint tudással sem rendelkeznek. Emellett nehezen tudják megérteni az ennél egy fokkal bonyolultabb szoftverek működését, sokszor egy kép átméretezése is gondot okoz. Miért van ez így, amikor a fiatalok szabadidejük jelentős részét a gép előtt töltik? Nyilván nem az Excel-ben pötyögnek, ez teljesen érthető, jóval kedveltebb időtöltés az online játékok és a közösségi oldalak.
Mi lenne a megoldás? Ha korábban nem is, a felsőfokú képzés során a hallgatóknak számos beadandó feladatot kell készítenie, végül pedig ott a diplomamunka. Emellett informatikai ismereteket is oktatnak. Ezzel mindössze az a probléma, hogy a beadandók elkészítése sokszor nem egyéni munka, segítségül lehet kérni a formázásban egy felkészültebb haver segítségét, ráadásul a formai követelményeket is elég konkrétan meghatározzák. Az informatikai oktatás pedig elméleti szintű, a példafeladatoknak nem sok köze van a való élethez. A vállalati szoftverek működési logikájáról és a vállalatoknál használatos egyéb eszközökről (pl. multifunkciós irodatechnikai berendezések) pláne nem sok szó esik. Ezért úgy gondolom, hogy alapvetően az általános informatikai oktatáson kéne változtatni, szakiránytól függetlenül, hogy erősebb, gyakorlatiasabb, piacképesebb tudással rendelkező pályakezdők kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Könnyen belátható, hogy az irodai munka során számos olyan esettel szembesülhet az ember, amit akár nem a rutinszerű módon kell megoldani számítógéppel. Ilyenkor, aki jobb ismeretekkel rendelkezik, hamarabb megoldja a problémát. Tájékozatlanabb társa akár órákat eltölthet bosszankodva egy formázással, egy beállítással, vagy felesleges adatbevitellel, ami pedig elkerülhető lehetne pl. egy print screen-nel és egy szövegfelismerő programmal.

Bővebben...

Több esély a pályakezdőknek mert öregszünk?

Cimkék: álláskeresés, esélyek, Európa, foglalkoztatottság, nyugdíjas, öregedés, pályakezdő

2012 July 8.   |  1: 53

Pályakezdők álláskeresési esélyei nőnek mert öregedik Európa?

pályakezdő, álláskeresés, addelmagadEgyre több kutatást, prognózist olvashattok ti is, hogy a ''vén Európa'' a slágerből egyre inkább aktuális kontinensünkre. Köszönhetően a jólétből és a fejlett egészségügyi szolgáltatásokból fakadó folyamatosan növekvő várható élettartamnak, valamint annak, hogy az európai családmodell kb. 1-1,2 gyermekben merül ki, nem kell túl megeröltetni az agyunkat ahhoz, hogy elképzeljük, tényleg több lesz a nyugdíjas, mint az iskolából kikerülő pályakezdő. Itthon sincs ez másképp, sőt.
Egyre többen gondolják azt, hogy a gyerek lemondás, időről, pénzről, a nőknél karrierről, önmegvalósításról egyaránt. Ezt kár tagadni, az más kérdés, hogy a gyerekek teljesen más dimenziót nyitnak meg, más élményeket adva, melyeket nem is kell és nem is lehet összehasonlítani. 
Ami a nyugdíjasokat illeti, 65-70 évesen (egészségi állapotuk miatt egyre többen) élvezik a szabadidőt, utaznak, trenddé vált, hogy felélik a felhalmozott javakat, így a leszármazottak anyagi korlátai is szűkebbek lesznek, közvetve befolyásolva így a gyermekvállalási hajlandóságot. A jelenlegi gazdasági és munkaerő-piaci helyzet sem ''ágyaz meg'' éppen a biztonságos családalapításnak. Na de hagyjuk a száraz társadalompolitikai fejtegetéseket.
A lényeg, hogy kevesebb lesz a pályakezdő, és ez idővel nálunk is így lesz, mivel az előregedő társadalom ránk is jellemző. Az a baj, hogy ezt még nálunk fűszerezi az alacsony foglalkoztatottság, és az 50 feletti korosztály nem piacképes háttere (nyelvtudás, számtech ismeretek, stb.). Amint a cégek hajlandóak lesznek ismét tömegével alkalmazni pályakezdőket, eljön az ő idejük. De ez még jó pár év, így addig muszáj a tanulmányok mellett munkatapasztalatot szerezni diákmunka, részmunkaidő, nyári munka (beugrós, helyettesítős melók), vagy valamilyen szakmai területen végzett kutatás, specializálódás ürügyén kitűnni a tömegből. Na és persze lehetőleg piacképes szakot elvégezni a megfelelő nyelvtudás megszerzése mellett. Hiszen nyelvtudás nélkül a hazainál sokszor kedvezőbb európai munkalehetőségek is elérhetetlenek.

Bővebben...

Jelentkezési határidő valós?

Cimkék: álláshirdetés, határidő, hirdetések, jelentkezés, lejárati idő

2012 July 8.   |  0: 47

Álláshirdetés megjelenésekor adjam be a jelentkezésemet vagy a határidő végefele?

állás, állások, álláskeresésSokan kőbe vésett információnak veszik a jelentkezési határidőt az álláshirdetésekben. Manapság, főleg az internetes hirdetéseknél ez nem jelent semmit, mivel sok cég figyel arra, hogy mindig friss legyen a hirdetése, a lejárati időt pedig a felkerülés dátumától automatikusan számítja a karrier oldal - általában 1 hónap.
Pl. a pozíciók kikerülnek minden héten, mintha újak lennének, így a jelentkezési határidő is mindig kitolódik 1 héttel. Ezért nem érdemes halogatni a pályázat beadását egy olyan pozíciónál, ahol még van 1 hónap a határidőig.
Ugyanakkor, ha egy hirdetés már kint van 1 hónapja, az sem jelenti azt, hogy már nem várnak rá jelentkezőt. Sok esetben elhúzódik maga a kiválasztás, vagy folyamatosan keres a cég munkatársat az adott munkakörre.
A hirdetések mindig addig vannak kint, amíg nincs végleges döntés a felvett jelöltről. Így előfordulhat az is, hogy a pályázat beadása után értesítést kap a jelölt arról, hogy más forrásból töltötték be a pozíciót. Ilyenkor jön a kérdés, hogy ''de akkor miért volt kint a hirdetés?''. Hát azért, mert a kiválasztott jelölt is visszaléphet az utolsó pillanatban, és akkor ott állnának üres kézzel, ha levették volna korábban a hirdetést.

Bővebben...

Nem csak a munkakeresés, de a pályaváltás is nehéz.

Cimkék: álláskeresés, belső pályázat, megcélzott pálya, munkakeresés, pályaelhagyók, pályaváltás

2012 July 8.   |  0: 27

Új állás vagy másik állás? Két oka van, amiért a pályaelhagyók helyzete nagyon nehéz.

addelmagad, álláskeresés, munkaAz egyik az, hogy kész feladatra a cégek kész embert szeretnének, olyat, akinek nem kell megmondani hetekig, hogy mi hogyan működik. Sablonokban gondolkodnak, pedig sokszor az eltérő látásmód sok előnnyel járhat. De mivel a kockázatkerülési hajlam erősebb, általában olyan munkatársat keresnek, aki ismeri a szakzsargont, a szoftvereket, a belső és külső kapcsolódási pontokat, stb. Persze ebben az esetben felmerülhet idővel a kiégés, hogy ugyanazt csinálja, de egy új cég új környezet, új emberek, új kapcsolatok, amelyek színesíthetik a munkát. Emellett egyre több cégnél, főleg a sokat szidott multiknál van valódi belső pályázati lehetőség - kiírják az állást, és bárki jelentkezhet. Így lehetőség van arra, hogy a céget, munkatársakat már jól ismerő bevált kolléga egy új területen is kipróbálhassa magát. Szerintem ez mindkét félnek jó lehet, egy jó ember megtartása ráadásul fontosabb, mint hogy az új posztra a betanulási idő esetleg hosszabb. Továbbá ha kívülről hoznak embert, abban azért nagyobb is a kockázat. Ezért viszont egy külső, más területről érkező jelöltnek még kisebb az esélye.
A másik ok az, hogy ha a megcélzott pálya népszerű (pl. marketing, HR, beszerzés, logisztika, asszisztencia), akkor több száz, releváns tapasztalattal, és a terület iránti érdeklődéssel rendelkező jelölt közül kell kitűnni. Ami elég nehéz, csak akkor van rá esély, ha interjúra eljutsz. Ennek lehet egy útja az, hogy olyan állásra pályázol egy multinál, amire megfelelnél (és ahol van olyan terület is, ami még jobban érdekel :), és interjún vesd fel azt is, hogy még jobban érdekelne a közeljövőben egy másik terület is. Ha hiteles lesz, és normális a HR-es, lehet esélyed, hogy elgondolkoznak ezen, vagy evidenciába tartják, még ha épp akkor nincs is ilyen lehetőség. A másik út pedig a jó öreg kapcsolati rendszer, juttasd el minél több helyre az infot, hogy egy másik terület érdekelne igazán. Jelezd közvetítő és fejvadász cégeknél a megváltozott preferenciádat. Motivációs leveled legyen egyedi, és derüljön ki belőle, miért érdekel téged az adott terület annak ellenére, hogy végzettséged-eddigi tapasztalatod nem arra irányul. Próbálkozz e-mailen, telefonon, személyesen kapcsolatba kerülni azokkal a vezetőkkel, akik a megcélzott területen dolgoznak. Csatlakozz az adott területen releváns szakmai csoportokhoz, keresd a kapcsolatot a területen meghatározó személyekkel, pl. blogot írok, szakértő előadók, tanárok. Használj ki minden lehetőséget, olyanokat főleg mint például az https://addelmagad.hu , ahol a rendszer akkor is dolgozik amikor te jelenlegi munkádban vagy.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal