Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Nyelvvizsgára szükségünk van?

Cimkék: bizonyítvány, interjú, nyelvek, nyelvtanulás, nyelvvizsga

2012 June 24.   |  22: 33

Nyelvizsga kell vagy nem kell?

addelmagad, nyelvvizsga, állásokA versenyszférában nem számít, ki milyen nyelvvizsga-bizonyítványt szerzett. A nyelvtudás szintje ugyanis állásinterjún egy 10 perces beszélgetéssel azonnal és nagy pontossággal kideríthető (ezért sincs értelme lódítani erről az önéletrajzban).

Bővebben...

Fiatal álláskeresőké a világ?

Cimkék: álláskeresés, fiatalok, frissdiplomások, internet, közösségi oldalak, Y-generáció

2012 June 24.   |  20: 39

Fiatal álláskeresőké a világ? Y-generáció.

addelmagad, álláskeresés, munakEgyre több helyről hallani, az „Y-generációs” álláskeresőké a világ. A cégek körüludvarolják őket, ők pedig magabiztosak, nem szeretik a kötöttségeket, elvárásaik vannak a munkaadó felé. Egyszerre lógnak a facebookon és írnak céges prezentációt. Ha pedig elégedetlenek a munkaadóval, sebesen odébbállnak. Mi igaz ebből és mi hamis illúzió?

Bővebben...

Önéletrajz - álláskeresés - füllentés?

Cimkék: álláskeresés, felmérés, füllentés, hamis információ, hazugság, önéletrajz

2012 June 16.   |  16: 03

Önéletrajz - álláskeresés. A füllentés elengedhetetlen?

addelmagad, önéletrajz, állásinterjúA pénzügyi cégek pozícióira pályázók egyre nagyobb hányada hazudik a jelentkezés során, derül ki egy tanulmányból.

Bővebben...

Munkanélküliség - álláslehetőség?

Cimkék: álláslehetőség, megoldás, menekülés, munkanélküliség, sorkatonaság, szerződéses katona

2012 June 16.   |  15: 43

Munkanélküliség, álláslehetőség? Sorkatonaság?

sorkatona, addelmagad, állásokA Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a sorkatonaság megszüntetése utáni szerződéses katonaságot a legtöbb jelentkező elsősorban a munkanélküliségből való kiútnak tekinti. A kimutatás szerint az újonnan felvett szerződésesek legtöbbje alacsonyabb iskolázottságú munkanélküli.

Bővebben...

Munkaadó kontra munkavállaló

Cimkék: ellentétek, flexibilitás, javadalmazás, mobilitás, munkaadó, munkavállaló, vélemények

2012 June 16.   |  14: 42

Flexibilis munkaidőt felvállaló, vevőközpontú és felelősségteljes személyiség

addelmagad, álláskeresés, munka keresés- a munkaadók nyolcvan százaléka vélekedik úgy, hogy számára ilyen (lenne) az ideális beosztott.

Bővebben...

Irodai munkát hogyan tegyük élvezetesebbé?

Cimkék: alvásciklus, egészség, hatékonyság, irodai állás, irodai munka, tanácsok

2012 June 16.   |  14: 06

Az irodai munka gyakran egyhangú és fársztó lehet. Tegyünk ellene egy kicsit!

munka, állások, addelmagadDonna Dawson, amerikai pszichológusnő a Canon megbízásából végeztetett európai irodai termelékenységet vizsgáló kutatás eredményei alapján az alábbi hasznos tanácsokkal segíti a hatékonyabb irodai munkavégzést.

Bővebben...

Munkaerő kölcsönzés tudod mi fán terem?

Cimkék: előnyök, elszámolható, időszakos munka, munkaerő kölcsönzés, munkaidő, szezonális munka

2012 June 10.   |  1: 23

Munkaerő kölcsönzés jó vagy nem jó?

addelmagad, álláskeresés, munkaMunkaerő-kölcsönzés a munkaerőpiac rugalmasságának egyik fogaskereke. A lényeg az, hogy a kölcsönbeadó (a munkaerő-közvetítő/kölcsönző cég) állományába kerül az alkalmazott, tőle kapja munkabérét, de a munkavégzés helye a kölcsönbe vevő telephelye. Fizikai és szellemi munkaköröknél egyaránt általános alkalmazási forma, megfelelő törvényi keretekkel. A kölcsönzésnek több oka van, amiért előnyös a vállalatnak, de ez nem jelenti azt, hogy full előnytelen lenne a munkavállalónak.

Bővebben...

Elvállalok én részmunkaidőt is.

Cimkék: határozatlan idő, határozott idő, időszakos munka, munkaviszony, részmunkaidő

2012 June 10.   |  1: 02

Munkaidő és tipusai.

idöszakosmunka, addelmagad, állásokMilyen állást szeretne az átlagos álláskereső? 8 órásat, határozatlan munkaszerződéssel, lehetőleg minél hamarabb. Ideális esetben ez sikerül is, de ha eredménytelenül telnek a hetek, a hónapok, és már trükközni kell a rezsiszámlákkal, akkor érdemes rugalmasabbnak lenni.
Részmunkaidő: 4-6 órás szokott általában lenni, vagy heti 20 órás, 30 órás rugalmas beosztással. Előnye a több szabadidő, ami tanulásra, családra, esetleg a hőn áhított 8 órás munka keresésére fordítható. Hátránya a 8 órás bérnél árnyalattal kevesebb fizetés - de nem feltétlenül arányosan kevesebb! Érdemes elővenni a számológépet. Nyilván nettó 90 az nem nettó 100, de a segélynél még ez is jobb. Ha pedig elégedettek velünk, és a cég növekszik, simán van rá esély, hogy 8 órássá bővül a munkakör, vagy felajánlanak cégen belül másik pozíciót. Pályakezdőknek, gyerekes anyukáknak abszolút ajánlható.

Időszakos munka: fél naptól általában fél évig terjedhet, 4-8 órás munka, amikor a cég előre látja, hogy kb. mennyi időre kell valakit pótolni, vagy besegíteni valamilyen munkában, vagy éppen azt nem látja előre, hogy állandó státuszban érdemes-e alkalmaznia valakit. Speciális esete a beugrós időszakos munka, amikor pl. a recepciós pótlására szoktak hívni valakit szabadság, betegség esetén. Előnye kb. az, hogy legalább egy ideig van munkánk, és elég jó eséllyel válhat belőle állandó státusz. Beugrós munka pl. tanulás mellett is végezhető. Hátránya a bizonytalanság, ugyanakkor egy időszakos munkát is lehet ''8 órás határozatlan munkaszerződéses ideálisos'' csomagolásba tálalni, csak mondjuk kiraknak a próbaidő utolsó napján, hogy hát sajna, átszervezés, anyavállalatnemengedélyezi, stb. Ez utólag szintén időszakos munka, ugye.

Határozott idő: ettől valamiért mindenkinek izzad a lába. Tegyük tisztába, egy határozatlan idejű szerződés kiszámíthatatlanabb, mivel kitehetnek bármikor. Rugalmasabb a felmondás mindkét fél részéről. A határozott idő általában 1-3 év szokott lenni, előnye az, hogy tervezhető. Tudjuk, mikor lesz vége, mikor kell újabb állás után nézni. Ezt tudja a munkáltató is, így nem kell különféle hazugságokkal vagy szabadsággal takarózni a vége felé, az interjúzós időszakban. Meghosszabbítása ugyancsak lehetséges, és rendkívül egyszerű.

Bővebben...

Szülési korban levő hölgyeket elutasítják?

Cimkék: diszkrimináció, elutasítás, hölgyek, indok, interjú, szülési korban

2012 June 10.   |  0: 31

A szülőképes korú hölgyek milyen indokkal kaphatnak elutasítást?

A szülőképes korú hölgyek sokszor egy elutasítás mögött azt az indokot látják, hogy biztosan azért nem őt választották, mert ugyebár szülőképes korban vannak. Ha az interjún erre netán rákérdeztek (ami persze tilos), akkor persze jogos, de egyébként nem. Ilyen cégnél nyilván nem is szívesen dolgozna az ember lánya.
Kihalóban van tehát az a szűkagyú menedzser fajta, akinél ez még döntési szempont. Nagyon sok olyan pozícióra visznek a munkaerő-közvetítő cégek embert, ahol a befutó jelöltek mindegyike nő. A rajtuk keresztül felvett, 25-35 év közötti jelöltek között a nők aránya közel 60%, pedig ennél a korcsoportnál gondolhatnátok, hogy a férfiak javára billen a mérleg. Úgy látom, hogy a KKV-k, illetve a magyar cégek igyekeznek minimalizálni az ''anyasági'' kockázatot és az azzal járó munkáltatói terheket. Míg a sokat szidott nemzetközi cégekre ez a kizárólag költségközpontú gondolkodás nem jellemző.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal