Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Nézz magadba! Igaza van?

Cimkék: demotiváció, El Kersten, ellentétek, motiváció, szakkönyvek, tanácsok

2012 May 30.   |  21: 25

A hibákat végső soron a dolgozók követik el?

El Kerstent minden bizonnyal nem fogják szívükbe zárni azok a nagy népszerűségnek örvendő HR-szakértők, akik évről évre milliós példányszámban adják el a munkahelyi motiváció fontosságát taglaló könyveiket. A korábban a dél-kaliforniai egyetem szervezeti kommunikáció tanszékén dolgozó Kersten ugyanis - ''A demotiváció művészete'' című könyvében - éppen ezen elméletek képviselőinek üzen hadat. A professzor egyúttal gúnyt űz a pozitív gondolkodás filozófiájára épülő, az utóbbi 15 évben a vállalatoknál is teret nyerő motivációs stratégiákból.
A szakember szerint csupán mítosz, hogy az alkalmazottak alapjaiban véve kedves, őszinte és keményen dolgozó emberek, s az sem igaz, hogy a cég kudarcáért mindig kizárólag a menedzsment a felelős. Kersten kiemeli: a hibákat végső soron a dolgozók követik el, sőt, egyesek elriasztják a vevőket, és lógással, esetenként lopással kizsákmányolják a céget.

Bővebben...

Extrém interjú - Ők a bolondok vagy én?

Cimkék: extrém helyzetek, extrém interjú, kreativitás, teszt, tűrőképesség

2012 May 30.   |  19: 46

Extrém interjúk? Álláskeresés fura helyzetekben?

extrém interjú, addelmagad, álláskeresésEgy magyarországi fejvadász mesélte, ügyfele a pályázók rugalmasságát tesztelendő, szokatlan helyre és időpontra tette az állásinterjút. Például vasárnap reggel 7 órára a ferihegyi repülőtérre.

Bővebben...

Kiben bízunk a legjobban?

Cimkék: bizalom, helyezés, lista, politikus, postás, tanár, tűzoltó

2012 May 28.   |  15: 44

Kiben bízunk a legjobban? Szakmák szerint...

addelmagad, állások, munkaNincs nagy változás: továbbra is a tűzoltókban, a postásokban és a tanárokban bízunk a legjobban, az újságírókban és a politikusokban a legkevésbé. Tanulságosak a számok európai összehasonlításban.

Bővebben...

Miért nem érzik jól magukat a fiatalok?

Cimkék: álláskeresők, elégedetlen, fiatalok, irreális elvárások, karrierterv, munkavállalók

2012 May 28.   |  15: 20

Miért elégedetlenek a fiatal munkavállalók?

Lesújtó képet fest egy napokban napvilágot látott nemzetközi felmérés a 18-29 év közötti magyar munkavállalók elkötelezettségéről és munkahelyi elégedettségéről. A Gfk piackutató cég 29 ország 30 ezer fiatal munkavállalóját kérdezte munkája és munkáltatója iránti elkötelezettségéről. A magyar fiataloknak csak 6 százaléka „erősen elkötelezett” munkáltatója felé, és mindössze tizenegy százaléka érzi úgy, hogy nyitva állnak számukra karrierlehetőségek. Ezzel a nemzetközi összevetésben az utolsók között kullogunk. A környező országokban valamivel kedvezőbb a kép, de még ők sem érik el a nemzetközi átlagot: a cseh fiatalok huszonkilenc százaléka, míg a lengyelek negyvennyolc százaléka látja munkaerőpiaci helyzetét pozitívnak.

Bővebben...

Álláskeresés - 7 jó tanács

Cimkék: 7, adatok, álláskeresés, munka keresés, ötletek, segítség, tanácsok, tények

2012 May 28.   |  14: 55

Ha KSH statisztikái nézzük, akkor meglehetősen borús a kép.

állások, munka , addelmagadDecember és február között a munkanélküliek 52 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos hossza pedig másfél év (egészen pontosan 18,3 hónap).

Bővebben...

Hol vannak a hölgyek az álláspiacon?

Cimkék: álláspiac, átlagkereset, bér, foglalkoztatottság, hölgyek, kereset, nők

2012 May 28.   |  14: 28

Hol vannak a hölgyek az álláspiacon?

addelmagad, állások, munkaA Íme néhány adat publikusan elérhető forrásokból illetve gyűjtésből.

Bővebben...

Hogyan keresünk állást?

Cimkék: állásbörze, álláskeresés, személyes ismeretség, tanfolyam, több csatorna, trend

2012 May 1.   |  0: 57

Álláskeresésben mi a trend és mit kellene csinálni?

álláskeresés, addelmagad, munkaEgy érdekes felmérést készítettek egy állásbörze látogatóinak körében. A kérdés így szólt: Milyen csatornákat használnál a munkahelykeresés céljából? (több válasz is megjelölhető volt)

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal