Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Micimackó vagy add el magad?

Cimkék: álláskeresés, csatornák, ismerősök, kopogtató levél, módszerek

2012 September 13.   |  1: 59

Add el magad és/vagy mozgasd meg az ismerőseidet?!

addelmagad, álláskeresés, munka10 évvel ezelőtt az álláskeresők nagyobb része hirdetések útján helyezkedett el, néhányan az ismeretségi kört vették igénybe. Manapság azt tapasztaljuk, hogy négy fő módon találnak az emberek munkát:

Bővebben...

Motivációs vagy kísérőlevél?

Cimkék: bizonytalanság, feltételes, fogalmazás, kísérőlevél, magabiztosság, motivációs levél, pályázat

2012 September 12.   |  23: 26

Mi a különbség a kísérőlevél és a motivációs levél között?

motivációs levél, addelmagad, álláskeresésA kisérőlevél tömörebben, a motivációs levél részletesebben foglalja össze az önéletrajzból azokat a részeket, amelyek a keresett munkakör szempontjából relevánsak. Nos a motivációs levél is egyfajta kísérőlevél. Annyiban mégis több, hogy sokkal jobban át kell gondolnod, meg kell fogalmaznod motivációidat, azokat a mozgatórugókat, ami miatt éppen ahhoz a céghez, arra a pozícióra pályázol. Látnod kell magad előtt karriered, rövid távon mindenképp.
Tedd föl magadnak is a kulcskérdéseket!
Miért pályázol?
Miért érdekel, mi nyerte el tetszésed az álláskiírásban?
Miért tartod magad alkalmasnak erre az állásra?
Kezdj alaposabb nyomozásba. Ha kell, beszélgess el az adott cégnél, vagy hasonló munkakörben dolgozó ismerőseiddel. Fogalmazd meg céljaid.

Bővebben...

Álláskeresés, bérigény - na most mit írjak?

Cimkék: báralku, bér, bérigény, bruttó-nettó összeg, fizetés, fizetés megjelölés, kísérőlevél

2012 September 12.   |  22: 47

Álláskeresés, bérigény megjelölés? Itt mindig elakadunk...

bérigény, addelmagad, állásokA béralku mindig nehéz kérdés. Alapvetően könnyebb szóban tárgyalni róla. Ha kérik, mégiscsak írni kell valamit... Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?
Tisztáznunk kell magunkban, mi az a minimum, ami alá nem megyünk! Számoljunk! Mennyiből jövök ki egy hónapban? Reális-e ennyit kérni?
Tudjuk-e a hasonló munkakörök átlagos fizetéseit, az az hogy mennyit lehet elkérni? Ha nem, utána kell nézni! Megkérdezni ismerőst, volt kollégát. Megnézni az interneten, ilyen oldalakat lehet már többet is találni.

Bővebben...

Facebookozzunk munkaidőben?

Cimkék: eszközök, facebook, google, közösségi oldalak, munkaidő, versenyelőny

2012 September 12.   |  22: 18

Facebook, google, twitter, okostelefon mind ez munkaidőben?

addelmagad, facebook, álláskeresésNapjaink elengedhetetlen kellékévé vált az okostelefon, amiben összpontosul minden, ami szükséges a modern élethez, ami által folyamatosan elérhetővé válunk, nem függünk többé tértől és időtől. A kommunikációs csatornák egyre inkább átalakulnak, ezzel együtt a közösségi média szerepe is felerősödik. A céges facebookban, twitterben, blogokban rejlő lehetőségeket pedig egyre több szervezet ismeri fel és használja.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal