Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Munkahely ahogy te szeretnéd

Cimkék: alkalmazottak, fizetés, munkaerő, munkahely, munkahelyi körülmények, stratégia

2013 April 30.   |  1: 53

Mitől jó egy munkahely? Miért maradnál egy munkahelyen? Mi a jó stratégia egy jó munkahely megteremtésre?

munkahely, álláskeresés, addelmagadA legjobb stratégiák közé tartozik a munkaerő megtartására a pozitív visszajelzés, a kielégítő munkahelyi körülmények megteremtése, a jó fizetés és a bónuszok felajánlása. A különböző biztosítások és a fizetett szabadságok, illetve a szabadnap lehetősége is megfontolandó. A fentieken kívül a legtöbb ember elégedett a munkahelyi körülményeivel illetve kevés hajlandóságot mutat a cég elhagyása iránt, ha úgy érzi pozitívan képes befolyásolni a vállalat jövőjét.

Bővebben...

Álláskeresés az idők végezetéig

Cimkék: álláskeresés, előnyök, hátrányok, kritériumok, önéletrajz feltöltés, várakozás

2013 April 24.   |  1: 16

Álláskeresés az életem, már nagyon unom

munka keresése, addelmagad.huHetente kapunk olyan levelet, vagy kommentet, hogy ''hónapok óta nem kapok ajánlatot, semmit sehonnan.'' Miért nem? Ki a hibás?

Bővebben...

Munka, munkahely - az ördög nem alszik

Cimkék: frissítés, karrier, munkahely, önéletrajz, tanácsok, tippek, továbbképzés

2013 April 23.   |  23: 58

Hogyan maradjunk tökéletes munkaerő, hogyan biztosítsuk be magunkat a jövőre nézve

munka, állás, álláskeresés1. Mérjük fel képességeinket és értékeljük elért eredményeinket!

Bővebben...

Naplopó a munkatársunk

Cimkék: csapattag, munkahely, munkaidő, munkakerülő, munkatárs, privát dolgok

2013 April 19.   |  1: 29

Flörtöljünk munkaidőben?!

munkakerülő, addelmagad, álláskeresésA munkahely, ahogy azt már a neve is magában a foglalja, azt a cél szolgálná, hogy dolgozzunk. Függetlenül attól, hogy álmaink állásáról van szó vagy épp „gyűlölt” munkáról van szó. Mi van akkor, ha a munkaidőt nem munkával tölti a munkavállaló, hanem egészen mással? 

Bővebben...

Külföldi munka egyik sikere

Cimkék: kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi munkavállalás, lehetőségek, változás

2013 April 19.   |  0: 01

Külföldön dolgozni? Egyiknek sikerül, a másiknak miért nem?

külföldi munka, addelmagad, álláskeresésA válságtól és gazdasági-politikai helyzettől függetlenül, mindig is voltak külföldre vándorlók. A jobb megélhetés, szebb jövő reményében keltek útnak. A külföldi munkavállalást kapcsán lehet álomba illő történetekről hallani és elrettentő példákról is. Mi az oka annak, hogy az, ami az egyiknek sikerül (jelen esetben a külföldi munka), a másiknak nem?
Két közeli ismerősünk is külföldön tartózkodik jelenleg. Hasonló neműek, életkorúak és a nyelvtudásuk szintje is közel azonos volt a kiutazáskor. Egyikük hazai berkeken belül sem találta meg önmagát, sem munkájában, sem egyéb téren. Több munkakörben is kipróbálta magát, de kiteljesedni egyikben sem tudott. A hőn áhított utazásra évek óta várt-vágyott, s végül meghozta a döntést: szerencsét próbál külföldön. Azóta eltelt pár év, minden állást csak nagy nehézségek árán sikerült elnyernie, nehezen boldogul kint is, jobbára kényszermunkát talál, azért dolgozik, hogy meg tudjon élni. Az tény, hogy jobb körülmények között él, mintha itthon, Magyarországon lenne, de nem tűnik boldogabbnak.

Bővebben...

Álláskeresést kezd a Goggle-on?

Cimkék: álláskeresés, beállítások, facebook, google, láthatóság, találat

2013 April 17.   |  0: 53

Álláskeresés? Előbb éld túl a Google nagytestvért!

addelmagad, álláskeresés, googleNémetországban már vannak vállalkozások, amelyek erre specializálódtak (web-killer.de, reputation-manager.de). Egyik cégnél egyetlen bejegyzés eltüntetése 40 euróba kerül (12 ezer forint). Az összeg elsőre nem hangzik túl soknak, ám ha több tucat oldal hivatkozik az elfeledtetni akart infóra, akkor borsos a számla. A németeknél elsősorban cégek és tehetős magánszemélyek veszik igénybe a szolgáltatást, a reputációs menedzserek pedig jól keresnek vele. A szakemberek hangsúlyozzák, utánajárással vagy webes jártassággal a bejegyzések egy része eltüntethető, az igazi probléma, ha külföldi a szolgáltató.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal