Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresés év végén év elején

Cimkék: álláskeresés, előny, önéletrajz frissítés, újév, újévi fogadalmak

2013 December 27.   |  22: 11

Újév, új munka, jobb állás

2014, addelmagad.hu, álláskeresésAz új évkezdetre megpróbálunk úgy tekinteni, mint egy tiszta lapra és persze hisszük, hogy jövőre minden más lesz. Nincs ez másként az álláskereséssel, illetve karrierünk egyengetésével sem. Az év vége felé már inkább az ünnepekre koncentrál mindenki, tartunk egy kis pihenőt, és félretesszük a munkával kapcsolatos gondolatokat, így aztán januárban újra nekiállhatunk a karrierépítésnek. Van, aki valóban új lendületet kap, de az sem ritkaság, ha az újév kicsit döcögősebben indul, mint mikor téli álomból próbálja az ember felrázni magát. Nincs is ebben semmi furcsa, az ünnepek elmúltak, szilveszterkor elbúcsúztattuk az óévet és hirtelen visszazuhantunk a szürke hétköznapokba. Elkél ilyenkor a támogatás és a segítség, hogy újra aktivizálhassuk magunkat és a jövőnkre koncentráljunk.
2013-ban egy felmérés szerint az újévi fogadalmak között szerepelt az álláskeresés, illetve munkahelyváltás. Ráadásul szinte a dobogós fogadalmak közt van. Valószínű ez nem lesz másként most 2104-ben sem.

Bővebben...

Állásinterjú hibák

Cimkék: állásinterjú, bakik, hibák, interjúztató, kérdések

2013 December 16.   |  22: 48

Állásinterjú hibák amit elkövetünk, 20 pontban

álláskeresés, állásinterjú, addelmagad.huMinden ember követ el hibát, azonban vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem engedhetjük meg magunknak. Léteznek klasszikus és meglepő, vicces és felháborító állásinterjú-hibák, melyek a tapasztalatlan és rendszerint a felkészületlen álláskeresőket érinti leginkább. Pontatlan érkezés, ellentmondásos információk, gyenge motiváltság, percekig az ex-munkáltatót szidja, barátnővel vagy anyukával érkezik, nem szólal meg. Egy állásinterjún rengeteg ponton elcsúszhat az álláskereső. A munkaadó a megbízható, megfelelő szaktudással rendelkező, összeszedett, motivált pályázókat keresi.  Kicsit szemezgettünk, hogy milyen fő hibákat szoktak elkövetni az álláskeresők:

Bővebben...

Munka akár télen is?

Cimkék: idénymunka, külföldi bérek, külföldi munka, szezonmunka

2013 December 14.   |  1: 16

Télen szezonmunka, akár külföldre? És mennyit kereshetek?

szezonmunka, álláskeresés, addelmagad.huIgaz már elindult a síszezon, de Ausztriában a szállodák, hegyi panziók üzemeltetői még most is gőzerővel keresik az új munkatársakat. Statisztikák szerint közel hétezer üres álláshelyre keresnek pályázókat. Milyen szakemberek a legkapósabbak és mennyi pénzt kínálnak a munkaadók?

Bővebben...

Új állás és próbanap

Cimkék: első nap, munkanap, próbaidő, próbanap, tanácsok

2013 December 1.   |  19: 59

Mi az a próbanap, és hogy készüljünk rá?

próbanap, addelmagad, álláskeresésNagyon szeretnél egy munkát, amire mindig is vágytál, de behívtak próbanapra? Akkor most felvesznek vagy sem? Többen is leszünk vagy csak én? Milyen feladatokat fognak rám bízni? Bedobnak a mélyvízbe?

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal