Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Legkedveltebb szakmák

Cimkék: felmérés, legkedveltebb szakmák, legkedveltebb szakok, rangsor

2013 October 29.   |  21: 56

Legkedveltebb szakmák 2013-ban

legkedveltebb szakmák 2013, addelmagad, álláskeresésA legtöbb szülő megkérdezi gyermekétől „mi leszel ha nagy leszel kisfiam?”
A válasz gyerekkorban még kissé bagatell lehet, hiszen ilyenkor a legérdekesebb és legizgalmasabb szakmákat szeretnék a gyerekek. „Én tűzoltó leszek vagy doktor bácsi vagy festő”- érkezik a válasz a gyerekektől.

Bővebben...

Külföldi munkavállalás?

Cimkék: előkészületek, kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi tartózkodás

2013 October 28.   |  23: 53

Mire vigyázzunk a külföldi munkavállalásnál?

külföldi unka addelmagad álláskeresésKorábbi cikkünkben a „menjek vagy maradjak” kérdést vetettük fel több szemszögből.
Fontos még megemlítenünk ennél a kérdésnél, hogy ha elvállaljuk a munkát és külföldön próbálunk szerencsét mire is kell odafigyelnünk.

Bővebben...

Külföldi munka csábít minket

Cimkék: diák, külföld, külföldi munka, nyelvtanulás, nyelvtudás, támogatási rendszer

2013 October 25.   |  21: 38

A magyar fiatalok harmada külföldi munkára vágyik

külföldi munka addelmagad álláskeresésEgyre több diák gondolja úgy, hogy Magyarországon kilátástalan az álláskeresés, és próbálnak munkát vállalni külföldön. Felmérések szerint minden harmadik pályakezdő képtelen elhelyezkedni. Valószínűleg ez a folyamat vezetett oda, hogy már a külföldi karrierjükre építik fel az életüket a diákok. Középiskolában cserediák program, később külföldi egyetemre jelentkezés és végül az ottani letelepedés a cél.

Bővebben...

Távmunka kockázat nélkül?

Cimkék: átverés, hirdető, jutalék, otthoni munka, távmunka

2013 October 24.   |  20: 19

Gyakran csalogatnak az álláshirdetések jól fizető, otthonról végezhető munkával, de vajon belevághatunk-e kockázatok nélkül?

álláskeresés addelmagad távmunkaKockázat alatt érthetjük az előre kért tanfolyam díját, amely talán sosem térül meg, vagy a sok telefonálást és utazást, mely felesleges időpocsékolás.
Mindannyian olvastunk már hasonló hirdetést és a legtöbben el is gondolkoztunk azon, hogy de jó is lenne, ha több gyermek mellett is tudnánk dolgozni vagy iskola mellett is tudnánk egy kis pénzt szerezni.
Az előre fizetős munkák esetében rengeteg munkavállaló számol be átverésről, elhallgatott információkról, ami csak később derül ki és a befizetett pénz sosem kerül vissza a jelentkezőhöz.

Bővebben...

Álláskeresés kreatívan

Cimkék: egyedi önéletrajz, gerilla önéletrajz, kreatív álláskeresés, skype, videó önéletrajz, virtuális állásbörze

2013 October 12.   |  1: 35

Kreatív álláskeresés?

álláskeresés kreatívan, addelmagadAz álláskereső vágya, kiemelkedni a versenytársak tömegéből, hogy őt válassza a munkaadó a meghirdetett pozícióra. Van, aki ezt már az írásbeli pályázatban szeretné elérni és e célból meghökkentő eszközöket alkalmaz. Merész fénykép, önbizalomtól duzzadó sorok, formabontó csomagolás, videó-önéletrajz és egyéb extra, új dolgok.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal