Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Önéletrajzírás, Add El Magad - Álláskeresés

Cimkék: önéletrajzírás, add el magad

2012 January 30.   |  22: 32

Az Önéletrajzoddal adod el magad, szószerint! Ez a te ''Hirdetésed'' !

addelmagad, munka, állásokAz Önéletrajzban szereplő túlságosan sok szakmai zsargon és felsorolás nem segít ''eladni'' a jelentekzőt. Az Önéletrajz olyan marketingeszköz, amelyet úgy kell megtervezni, hogy nyilvánvalóvá tegye a jelentekező szakmai képességeit és az olvasóban az alkalmasság érzetét alakítsa ki. A jó CV hatásos képet fest tulajdonosának piacképességeiről és képes lehet interjúlehetőségek egész sorát megnyitni.

Az Önéletrajzod elején írd le nyugodtan célodat, milyen munkahelyen szeretnél dolgozni vagy hogy hogyan tudnád elősegíteni képességeiddel a megjelölt céget, pozíciót. Kezd páldául így az Önéletrajzod:
''CÉLKITŰZÉS:Olyan munkahelyen szeretnék dolgozni , ahol 15éves kereskedelmi és vendéglátói tapasztalataimmal, műszaki ismereteimmel hozzájárulok a forgalomnövekedéséhez, a profit maximalizáláshoz.''

Minden az elején dől ell, amint már említettük az előző bejegyzésünkben is. Nem arra kiváncsiak, hogy felsorold mit csinál egy eladó, mit csinál egy titkárnő vagy egy mérnök, hanem arra, hogy te miben vagy más vagy jobb. Ebben az elején kell meggyőzd őket, különben tovább lapoznak. Hihetetlen de igaz, egy pozícióra akár több ezer önéletrajz is érkezik. Csak gondolj bele, te végig olvasnád az összeset? Mi alapján szelektálnál?
Remélem megadtuk a választ már ezekre a kérdésekre...