Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Légy céltudatos és pozitív!

Cimkék: munka, álláskeresés, jókedv

2012 February 14.   |  22: 53

Keress úgy munkát, mintha az lenne a munkád éppen...

addelmagad, munka, álláskeresésÁllást keresni mindig nehéz dió! Főleg akkor, ha azt sem tudjuk mit akarunk. Ez ezért nem tetszik, az azért nem tetszik stb....Ha állást keresel nagyon fontos a tudatosság, az elkötelezettség és a nyitottség. Gondold át és fogalmazd meg magadban, hogy pontosan mit is szeretnél és ez lebegjen a szemed előtt! A munkakeresés ne csupán másodlagos dolog legyen, hanem elsődleg cél, feladat! Amikor munkakereső vagy vedd úgy, hogy éppen akkor az a munkád, hogy munkát keress, figyeld meg ha ilyen komolyan veszed előbb jutsz munkához.

Fontos, hogy bárhová mész bárkivel találkozol légy megnyerő, magabiztos, pontos és vigyél magaddal határidőnapolót! Hidd el ez nagyon sokat számít, amikor az a bizonyos első benyomás kialakul. Legyél mindig vidám, mosolygós, kedves, hiszen az emberek szeretik és vágynak az ilyen emberek közelségére! Gondolkodj mindig pozitívan és optimistán, akkor is ha nem ez életed legszebb napja!
Folyamatosan építgesd a kapcsolati tőkédet, mert ez az egyik legfontosabb dolog manapság...a kapcsolatok, az állások közel felét meg sem hirdetik, hanem valakinek a valakije fogja betölteni pillanatok alatt! Miért ne lehetnél Te az a valakinek a valakije?Ugye elgondolkodtató! A lényeg az, hogy ne sopánkodjunk, hanem vegyük kézbe az irányítást!