Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés és telefonálás, mikor hogyan?

Cimkék: álláskeresés, telefonálás

2012 February 15.   |  19: 57

Telefonálni természetesen mindenki tud, de nem árt néhány íratlan szabályt szem előtt tartanunk!

addelmagad, munka, álláskeresés

Minden délelőtt telefonálj!Reggel az emberek még általában morcosak, főleg ha a reggeli kávé vagy tea közben zargatjuk őket!11 és 14 óra között vagy már az ebédje lebeg a szeme előtt vagy éppen az elfogyasztott ebédet emészti, ezért ez sem a legalkalmasabb időpont a telefonálásra.14 óra után?Neeem...ekkor már mindenki lesben állva várja, hogy leteljen a munkaideje és mehessen haza.Tehát csak délelőtt!!!!
Más a helyzet, ha előre meg van beszélve valakivel a hívás időpontja!Ekkor mindig légy pontos!!!!

Ha kis céghez mész dolgozni célszerű a cégvezetőt keresni,azonban ha multihoz mész, akkor a HR munkatársak fognak veled foglalkozni!


A kedves titkárnő, aki felveszi a telefont, meg fogja kérdezni, hogy milyen ügyben keresed a főnököt...ne áruld el, hogy állás ügyben...miért?Mert azonnal le fog rázni valamivel..pl most nincs szabad állás, vagy kapcsol ide-oda amoda....Csak kedvesen és nagyon udvariasan, intelligensek kösd az ebet a karóhoz, hogy mindenképpen beszélni szeretnél XY-al!

Azokhoz a cégekhez telefonálj először akikhez nem mennél, olyan szívesen dolgozni, mert így úgymond rizikó nélkül szerzel tapasztalatot az ilyen jellegű telefonhívások lebonyolításában!Mire arra kerül a sor, hogy álmaid cégéhez telefonálsz már lesz gyakorlatod benne és zseniálisan kezeled a helyzetet!:)