Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Bértárgyalás álláskeresés után

Cimkék: álláskeresés, bértárgyalás, fizetés, bér

2012 February 17.   |  1: 00

Az álláskeresés után a bértárgyalás egy igazi művészet.

addelmagad, álláskeresés, munkaA bértárgyalás egy nehéz ügy! Nem akarunk nevetségesnek tűnni, de gyáva nyúlnak sem, ugyanakkor fogalmunk sincs, hogy jelenleg mennyit érünk a munkaerőpiacon.
Angliában bevett szokás, hogy az állás meghirdetése mellett, az éves fizetést is feltüntetik! Nálunk azonban más a helyzet, itt senki nem tudja mennyit keres a másik, mert ugye nem illik mások zsebében turkálni. Egy magyar álláshirdetésben maximum azt olvashatjuk, hogy versenyképes jövedelem. Kérdem én kinek mi a versenyképes?
Sajnos emiatt a fene nagy titkolózás miatt kérdezősködnünk kell ismerősöknél, barátoknál, rokonoknál. Ne feledkezzünk meg a béren kívüli juttatásokról sem. Ezeket is érdemes feltérképezni! Aztán ha megvan a végeredmény természetesen nem azt mondjuk, hogy ennyit akarok keresni vagy ennyit szeretnék, hanem szépen gusztusosan tálalva elmondjuk, hogy a mi szaktudásunkkal, tapasztalatunkkal, gyakorlatunkkal, illetve az utolsó munkahelyünkön ennyit kerestünk(már ha kérdezik), úgy gondoljuk, hogy kb ennyi és ennyi közötti fizetést tartunk reálisnak.

Szóval ez a bértárgyalás egy igazi művészet,de ha ügyes vagy és magabiztos akkor sikerrel fogsz járni! Ha megfogtad őket nem fognak elengedni, ha csak nem kérsz kétszer annyit!

Egy kis segítséget adhat az is, hogy az interneten több úgynevezett fizetésvarázsló vagy fizetéskalkulátor is található, mellyel ki tudod számolni, hogy körülbelül mennyi a reális bruttó béred a szakmádban és lakóhelyeden.