Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Munkahelyi diszkrimináció.

Cimkék: interjú, álláskeresés, munkahely, diszkrimináció

2012 February 18.   |  23: 48

Hazánkban sem ritka, hogy egyes dolgozók koruk, nemük vagy származásuk miatt az átlagnál nehezebben boldogulnak a munkaerőpiacon.

addelmagad, munka, diszkriminációMelyikünkkel nem történt még meg, hogy méltatlanul megkülönböztették, és nem kapott lehetőséget kora, neme vagy más - nem a munkához kapcsolódó - tulajdonsága miatt? Ki meri ilyenkor felvenni a kesztyűt, és lehet-e egyáltalán revansot venni jogorvoslatok segítségével? 

Egy munkahelyen általában rengeteg ember verődik össze, akikben esetleg semmi közös nincs, csak a munka. A legtöbben rendszerint jól megvannak egymással, de néha minta nem akarnák megérteni a másikat és elfogadni annak másságát. Az elfajuló konfliktusok diszkriminációba vagy akár zaklatásba is torkollhatnak.

A megkülönböztetés lehet nyílt, de néha bizony rejtett és szövevényes is. Néha a magatartás nem is szándékos. Csak olyankor válik nyilvánvalóvá, amikor bizonyos emberek megkapnak bizonyos állásokat, és hozzáférnek olyan lehetőségekhez, mint képzés, jó munkahelyi és előrelépési lehetőségek, míg mások nem.

Melyikünk ne érezte volna már, hogy életkora, fogyatékossága, etnikai hovatartozása, szexuális orientációja vagy akár vallása miatt nem kaphatott meg egy állást, vagy nem léptették elő? Sokszor csak egy sejtés jelzi, hogy valami nem méltányos. Ezek a jelek igen gyakran a munkahelyi diszkrimináció következményei.

A legismertebb diszkriminációhoz vezető tulajdonságok - származás, fogyatékosság, vallási vagy világnézeti meggyőződés - mellett olyan esetek is a törvény hatálya alá tartoznak, amikor valakit azért ér hátrányos megkülönböztetés, mert kisgyermeket nevel vagy 50 év feletti.

Az esélyegyenlőségről szóló törvény (2003. évi CXXV. tv.) húsz olyan tulajdonságot sorol fel, melyek megalapozhatják a diszkriminációt. A legfontosabb, hogy nem kell rögtön jogi útra terelni az ügyet. Először szóvá kell tenni, és ha nem változik semmi, akkor érdemes felügyeleti szervhez vagy bírósághoz fordulni.