Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Végső megoldás vagy mindig jól jön?

Cimkék: továbbképzés, iskola, munkanélküli

2012 February 18.   |  22: 40

Egyes ritkább esetekben néhány embernél előfordul az, hogy nem tud elhelyezkedni a szakmájában.

addelmagad, álláskeresés, munkaHa már valóban mindent megpróbáltunk, de még leghatározottabb törekvéseink ellenére sem tudtunk állást szerezni, van még egy utolsó lehetőség. Persze a reményt soha nem kell feladni, azért mégis jobban tesszük, ha több lábon állunk. Amíg tehetjük, szerezzünk meg minél több szakmát, vegyünk részt a lehető legtöbb képzésen, amire csak lehetőségünk van. Beláthatjuk, egy olyan ember, aki két-három végzettséggel is rendelkezik, előbb, vagy utóbb el tud helyezkedni valamelyikkel. Míg azok, akiknek csak egy szakmát sikerült szerezniük, és még azzal sem tudnak munkát vállalni, sokkal rosszabbul, szerencsétlenebbül járnak.

Soha nem szabad feladni! Mindenkinek valamilyen megoldást kell találnia, az ilyen problémákkal küszködő embereknek pedig megfelelő segítség lehet az átképzés. Az átképző tanfolyamok segítenek a régebbi, elavult szakmák fellendítésében, és esetleg lehetőséget nyújtanak továbbképzésre is, mellyel az eddigi ismereteinket bővíthetjük ki, és fejleszthetjük fel egy magasabb szintre.

Ezek a tanfolyamok nagyrészt ingyenesen, vagy a cég által finanszírozott formában elvégezhetőek. Olyan eset is előfordulhat, amikor maga a munkáltató kéri a továbbképzést, vagy valamilyen specializációs tanfolyam elvégzését. Ezért cserébe jutalmat is kaphatunk, esetleg megemelhetik a bérünket is. Azonban ha még nincs állásunk, akkor is részt vehetünk ilyen tanfolyamokon, és erre ösztöndíjat, vagy támogatást is igényelhetünk.