Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Beszéljen a pozitív és negatív tulajdonságairól

Cimkék: állásinterjú, interjú kérdések, pozitív tulajdonságok, negatív tulajdonságok, erősségek, gyengéink

2012 March 21.   |  21: 29

Könnyűnek tűnhet az első pillanatban felsorolni néhány jó vagy rossz tulajdonságot.

negatív tulajdonságok, addelmagad.hu, álláskeresésDe tudjuk mégsem olyan könnyű. Az erősségek felsorolása általában nem okoz komoly problémát. Az izzasztó pillanatok inkább a negatív tulajdonságok felsorolásával kezdődnek. A dilemma a következő: hogyan jellemezze a hiányosságait úgy a pályázó, hogy közben ne zárja ki magát az esélyesek egyre csökkenő táborából?
A siker titka ezúttal is a felkészülés és az alapos önismeret. Aki komolyan veszi az álláskeresést, elég időt és energiát szán az erősségek-gyengeségek feltárására is.
A legnagyobb hiba, amit elkövethet a pályázó, ha semmit sem válaszol. Rossz üzenete van annak is, ha az álláskereső azt állítja, egyáltalán nincsenek gyenge pontjai. Sokkal hitelesebbnek tűnik az, aki nyíltan mer beszélni fejlesztendő tulajdonságairól, kisebb hibáiról. A lényeg ez esetben is a megfelelő „tálalás”. A gyengeségek ugyanis nem mindig befolyásolják az adott munkakört betöltő dolgozó teljesítményét. Jó példa erre egy olyan jelölt esete, aki egyedül hatékonyabban teljesít, mint csapatban, de a munkakör nem követeli meg a csoportos munkavégzést.  Ha a gyengéinkről kell szót ejtenünk, akkor beszéljünk úgy ezekről a tulajdonságokról, mint amikben fejlődni szeretnénk. Így bár a gyengéinkre kérdeznek rá, válaszunkban az érződik majd, hogy mi a fejlődésre vágyunk.
Alakítsuk úgy az erősségeinkről szóló válaszokat, hogy azok bizonyítékul szolgáljanak leendő munkáltatónk számára, hogy alkalmasak vagyunk a meghirdetett munkára. Példáinkkal tehát ne sablonos tulajdonságokat említsünk, hanem olyanokat, amikkel tényleg tudunk azonosulni és, amik szükségesek leendő állásunk betöltéséhez is.

Összességében érdemes tartózkodni a személyes jelzők hosszas taglalásától. Helyette a beszélgetés közben érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a szakmai tapasztalatokra. Törekedni kell arra, hogy a gyengeségeket erősségekké fordítsa az álláskereső az adott szituációban. Ha pedig sehogy sem kerülhető el a kérdés: a jelöltnek érdemes példákkal demonstrálni, hogy képes tanulni korábbi hibáiból, illetve elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett.