Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Munkahelyi juttatások

Cimkék: támogatás, munkahelyi juttatások, béren kívüli juttatás, kamatmentes kölcsön

2013 November 12.   |  19: 07

Milyen segítségeket ad, adhat a munkaadó.

munkahelyi juttatások, addelmagad.huMiután sikerült megszereznie egy állást a jelentkezőnek beindul egy folyamat a cégen belül, ez a beilleszkedés. A kollégák és a főnök(ök) megismerése, a munkavégzésbe való beletanulás és a napi rutin elsajátítása.

A munkaadó sokszor már az interjún elmondja, hogy milyen feltételeket biztosít, milyen anyagi és egyéb juttatásokat kínál az állással együtt a jelentkezőnek, melyet munkaszerződésben rögzítenek majd.
A munkabéren felül a munkáltató egyéb módon is segítheti az alkalmazottját, béren kívüli és béren kívülinek nem minősülő juttatások széles palettájával. Röviden összefoglalva mutatjuk be most ezeket.

Béren kívüli juttatásnak számít:
- a vállalat saját tulajdonában lévő üdülő biztosítása,
- étkezést támogató juttatások, mint a munkahelyi étkezés támogatása és Erzsébet utalvány,
- Széchenyi Pihenőkártya,
- az útiköltség térítése,
- iskolakezdési támogatás,
- iskolarendszerű képzés támogatása,
- egészségpénztári
- nyugdíjfolyósítói hozzájárulás.

Ezen kívül adhat a munkáltató még béren kívüli juttatásnak nem minősülő juttatásokat. Ilyen lehet a céges autó, céges készülékek, prémium és egyéb üzleti ajándékok is.

Fontos megemlíteni még a szabadnapokról való megegyezést is, mely maximum 20 nap. Ehhez jöhetnek még pluszban a rendkívüli körülményből adódó szabadnapok (betegség miatt, vagy hosszabb idejű szülési szabadság, stb.)

További lehetőség a munkáltató részéről a munkavállalónak nyújtott lakásépítési kölcsön, akár adómentes, vissza nem térítendő támogatás vagy kamatmentes kölcsön formájában.

A fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek számára további segítségnyújtási lehetőségek léteznek, ezt egy későbbi cikkünkben fogjuk részletesen bemutatni.