Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Családbarát munka

Cimkék: Gyes, támogatás, pályázat, családbarát munkahely

2013 November 22.   |  17: 11

Egyre több lesz a családbarát munkahely?

családbarát munkahely, addelmagad.hu, álláskeresésCsaládbarátnak számít egy munkahely, ha alkalmaz olyan nőket és férfiakat, akiknek már van gyermekük, vagy tervezik a gyermekvállalást. Fontos megemlíteni mindkét szülőt, hiszen a nők mellett a férfiaknak is fontos szerepük van a gyermeknevelésben.

Milyen tényezőktől válik ténylegesen családbaráttá egy munkahely?

• Szülés után is biztosított legyen az állás a cégnél.
• Új állásnál esetén vegyék figyelembe a 2-3 év szakmai kimaradást.
• Képzések biztosítása a felzárkózáshoz
• Rugalmasnak kell lennie a munkaidőnek, a bölcsödéhez, óvodához és iskolához igazodóan.
• A gyermekkel történő rendkívüli esemény esetén azonnal elhagyhassa a munkahelyet a dolgozó.
• Információkkal, tanácsokkal lássanak el a munkahelyen
• Munkavállalói juttatások pl. : Iskolakezdési támogatás nyújtása


2000 óta indulhatnak a cégek a „Családbarát munkahely” címért, hiszen nagyon fontos, hogy a figyelmet kapjanak a családos munkavállalók. Az új munka törvénykönyvben már szerepet kapott a munkaerőpiac családbaráttá tétele.

Egy vállalkozás számára a családbaráttá válás számos előnnyel járhat. Első sorban változhat az image, a kialakult kép a partnerek, megrendelők fejében a cégről, másrészről segít a megfelelő munkaerő kiválasztásában, nem utolsó sorban pedig a dolgozók lojalitására is hatással lehet.

Persze nem minden cégre jellemző, hogy szívesen alkalmaz családos anyákat, gyesről visszatérőeket, mert úgy gondolják csak gonddal és bajjal jár és más munkaerővel is fel tudja tölteni a helyeiket.
Gyakran csak a hátrányokat látják a családbarát munkahely megteremtésből. Van, hogy a cég eleve elutasítja még a lehetőségét is, mert ragaszkodik ahhoz a munkaerőhöz, akinek az 5 éves tervében nem szerepel a gyermekvállalás. Stabil, rutinos munkavállalókat akar a cégében. Van, hogy az adó- és járulékszabályoktól tartanak a vezetők, valamint a pluszköltségektől és problémáktól.

Azért a nagy átlag már belátta, hogy nem lehet kizárni egy csoportot, csak azért mert családot szeretne vállalni. Tekintettel kell lenni a munka és a magánélet összhangjára és így lehet felépíteni egy megbízható, családbarát vállalkozást.