Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Munka vagy szórakozás?

Cimkék: tréningek, csapatépítés, céges vacsora, csoportos feladatok, játékok, emberi kapcsolatok

2013 November 23.   |  20: 06

Jó munkahelyen csapatépítés, céges vacsora

csapatépítés, addelmagad.hu, álláskeresésHa kis vállalkozásnál, vagy akár multi cégnél dolgozunk is, nagyon fontos a megfelelő kapcsolat a cégvezetők és az alkalmazottak között. A mindennapi viselkedés egymással szemben, a baráti légkör elősegíti a munkavégzés hatékonyságát.
Az a dolgozó, aki szívesen jár a munkahelyére, eredményesebben fogja végezni a munkáját is!

Megfelelő eszköze lehet a céges légkör építéséhez a csapatépítési tréning vagy a céges bulik, vacsorák szervezése és az azokon való részvétel. Összehozza a csapatot, többet megtudnak egymásról a dolgozók és fejlődik a szervezet belső felépítése is.

A csapatépítés a tréningeken és egyéb csoportos feladatok megoldásával jöhet létre.
A tréningek lényege, hogy a dolgozókból játékos csapattárs váljon úgy, hogy a mindennapitól eltérő feladatokban próbálhatja ki magát. Az eredményesebb munkavégzést és a hatékonyabb kommunikációt szolgálja.
Két típusa van: az indoor a saját helyszínen megvalósuló, időjáráshoz nem kötődő tréning, a másik pedig ami nem a munkahelyhez kötődő, kalandos outdoor csapatépítés.

Játékok segítségével is fejleszthetőek az emberi kapcsolatok. Ilyen lehet például a kissé veszélyes Bizalom köre című játék, amikor az egyik munkatárs a kör közepén áll, hátradől és a körülötte lévő társai bábuként döntögetik.
Egy kevésbé veszélyes, de annál izgalmasabb játék lehet a Sakk-tábla vagy a  Fedezd fel a várost című játékok, amelyeknél főleg a bizalom kiépítése a lényeg játékossággal egybekötve.

Jellemző még a céges vacsorák szervezése is, amely általában kisebb cégekre jellemző, de nagyobb cégek esetében akár részlegekre tagozódva is megvalósulhat.
A nagyvállalkozások inkább a családi napot, vagy a céges bulit részesítik előnyben, mert ilyenkor a családbarát légkör is előtérbe kerülhet, ezzel is hangsúlyozva a társadalmi felelősségvállalást.

Rengeteg féle és fajta módját találták már ki a munkatársak fejlesztésére, már csak ki kell próbálni.
Bízunk benne, hogy egyre több cég és vezető gondolja úgy, hogy szükség van egy kis kikapcsolódással egybekötött csapatépítő programra néha, mely mindkét fél érdekét szolgálja.

Ti milyen csapatépítő programon vettetek már részt?