Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Munka vagy rabszolgasors?

Cimkék: munkaidő, túlóra, csúsztatás, szabadnap, pótlék

2013 November 26.   |  18: 53

Fizetik a túlórát vagy rabszolga vagy?

túlóra, addelmagad.hu, álláskeresésJól fizetést kapsz, de a túlórákat nehezen vagy nem is akarják fizetni? Gyakran hallhatunk hasonló példát mostanában. Ez előfordul a teljes és a részidős munkaviszony esetében is.

A túlóra az a rendkívüli munkavégzés, amely eltér a munkaidő-beosztástól, a munkaidőkereten felüli, az ügyelet alatti, valamint készenlét alatt elrendelt.
Időtartama a munkahelyre érkezéstől a munka befejezéséig tart.

Így tehát a fenti kategóriákba eső munkavégzés túlórafizetésre kötelezi a munkáltatót. A munkáltató egy esetben nem köteles túlórát fizetni, ha indokolt és engedélyezett távollét idejét kell ledolgoznia a munkavállalónak.
A munka törvénykönyve azt is kimondja, hogy a munkáltató nem kötelezheti rendszeres túlórákra a dolgozókat, azért hogy pótolhassa a munkaerő szükségletet.
Viszont ezt hiába írja elő a törvény, ha belegondolunk mi is számos ellenpéldát tudnánk bemutatni a saját környezetünkből.
Korántsem ritka eset, hogy a munkáltató nem csak a fizetett túlórát próbálja elcsalni, hanem akár a szabadnapokat is.

A részmunkaidős állásoknál kezdett elterjedni az a szokás bizonyos munkahelyeken, hogy a munkavállaló hiába 4 vagy 6 órában van alkalmazva és megfizetve, kötelező maradnia a teljes munkaidőre, vagyis 8 órára. Bár a munka törvénykönyve ezt nem helyesli ez még is egyre többször előfordul. Se túlóra pénz, se csúsztatás, se plusz szabadnap.

Mindenképpen fontos tudnia minden munkavállalónak, hogy egy évben maximum kétszáz túlóra rendelhető el a fennálló törvények szerint. Kollektív szerződés esetén is legfeljebb háromszáz óra.

A túlóra ellenértéke is fontos és mindenképpen mérvadó lehet:
• A munkaidő-beosztáson túli és a munkaidő kereten felüli munka esetén a pótlék 50%.
• A munkáltató előírhat ellenértékként pótlék helyett szabadidőt is, ami nem lehet kevesebb a munkaidő tartamánál. Ezt nevezzük csúsztatásnak is.
• Pihenőnapon végzett munka esetén a pótlék mértéke 100%.