Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Munkahely és kapcsolataink

Cimkék: párkapcsolat, munkahelyi kapcsolat, család, íratlan szabályok

2013 November 28.   |  17: 44

Párkapcsolat kontra munkahely teljesítmény

munkahelyi párkapcsolat, addelmagad.hu., álláskeresésVan elég idő a feleségre vagy barátnőre, a gyerekekre vagy a szülőkre, van arra időnk, hogy lazíthassunk egy kicsit a szeretteinkkel?

Az összehangolása a munkának és a családnak nem egyszerű feladat, a családfő dolgozik napi 8-10 órában, fáradtan és kimerülten tér haza. Olykor már nincs elég türelem az otthoni bajokkal is foglalkozni, és ez sok vitát szülhet a párok között.

Nagy teher lehet összehangolni két különböző munkarendű állást is. A több műszakos munkarend rutintalansága hétről hétre felkavarhatja az otthoni állóvizet.
Kutatások is bizonyították már, hogy a kettő-, három- vagy akár négyműszakos munkarend sokkal nagyobb hatással lehet az emberek szervezetére, tűrőképességére. A rendszertelen alvás, a kevés szabadidő megviseli nem csak a dolgozót, hanem a családjukat is.
Tovább bonyolítja a helyzetet, ha egy vagy több kisgyermek is van a családban.

A munka és a párkapcsolat összehangolása sose volt és sosem lesz könnyű feladat, olyan tényezőktől függ, ami az egyénekre jellemző. Az alkalmazkodó képesség foka, a családi és munkahelyi körülmények szintje és a kitartás mértéke adhatja meg ennek az egyensúlyát.

Nem ritka eset az sem, hogy valaki a munkahelyén talál párt, hiszen a nap nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Találkozgatni kezd a kollégájával, vagy akár főnökével. Ennek vannak előnyei és hátrányai is, de mindig a párkapcsolat bizalmán áll, hogy ez milyen hatással van a munkára és a munkatársakkal való kapcsolatra.

Mindenképpen el kell vonatkoztatni a munkahelyi feladatokat és felelősségvállalást, az otthoni, családon belülitől.
A cégnek akár hátránya is származhat belőle, ha a pár a munkahelyen éli a szerelmi életét. Ezért kiemelkedően fontos a munkahelyi kapcsolatoknál bizonyos írott és íratlan szabályok betartása, valamint a megfelelő magatartás és hozzáállás kialakítása.

Nektek ismerős a helyzet? Esetleg együtt dolgoztok a párotokkal?