Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Veszélyes állások

Cimkék: veszélyes munka, veszélyes állások, magasabb bér, veszélyességi pótlék

2013 November 4.   |  18: 23

Pénzért vagy az izgalomért választunk veszélyes munkát? Mi számít annak egyáltalán?

veszélyes munkák, addelmagad.hu, álláskeresésNincs is annál rosszabb mikor olyan munkát végzel, amit nem szeretsz és még veszélyes is.
Bár van, aki szereti a veszélyt, azért a többség inkább az érdeklődési körének megfelelő, lakhelyéhez közel lévő, családdal és szórakozással összeegyeztethető állásra vágyik.
Hiába ám a nagy álmok és a tervek, a munkavállalók több mint fele nem tud elhelyezkedni a saját szakmájába.

Minden álláslehetőséget meg kell ragadnia a keresőknek, így a veszélyesebb munkákat is be kell vállalniuk szükséghelyzetből, hogy meg tudjanak élni. Viszont ami jó hír lehet a veszélyes állásokkal kapcsolatban azaz, hogy ezek a szakmák nagyon jó fizetéssel járnak, mondhatni veszélyességi pótlékkal. A magas kereseti lehetőség annyira csábító ezeken a területeken, hogy a veszély ellenére sem hagyják ott a munkahelyet a dolgozók.

Több külföldi kutatásban a két legveszélyesebbnek az iraki békefenntartó és a mezőgazdasági permetező állást tekintik. Magyarországon vajon melyek lehetnének dobogós helyen?

Veszélynek mondható állások közül gyűjtöttünk ki párat:
Bányász, fafeldolgozó, magasfeszültségű vezetékjavító, tűzoltó, építőipari segédmunkás, BKV ellenőr, külszolgálati katona, csatornatisztító, bombaszakértő (tűzszerész) és még sorolhatnánk.

Persze az egyéni vélemények is fontos lennének ennél a felsorolásnál, hiszen a hétköznapi munka is válhat veszélyessé. Ilyen lehet a banki alkalmazott, vagy pénztárosi munkakör. Nap, mint nap jár dolgozni, míg egy bankrabló be nem sétál a bankba. A veszélytelennek tűnő munkából, hirtelen a világ egyik legveszélyesebb munkája lesz.

Nehéz úgy boldogulni, hogy minden igénynek megfeleljünk. Kevés esetben valósul meg az, hogy az álláskereső igényeinek megfelelő állást talál, de azért érdemes megpróbálni. Nincs lehetetlen.

Adrenalin függők előnyben?!