Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Állásbörzén?

Cimkék: önéletrajz, interjú, álláskeresés, állásbörze, tanácsok

2013 November 9.   |  14: 18

Érdemes állásbörzére menni?

addelmagad.hu, állásbörzeAz álláskeresőknek a hirdetések böngészésén és a munkaügyi központokba regisztráláson kívül egyedülálló lehetőséget biztosítanak az állásbörzék.
Tanácsadás, tanfolyamokra való jelentkezés és konkrét állásajánlatok is várják a börzére látogatókat.

Számos cég képviselteti magát ezeken az eseményeken, többségük potenciális jelentkezők önéletrajzait gyűjtik össze egy későbbi pozíció betöltéséhez, de vannak cégek, akik a börzén tartanak meghallgatás és a helyszínen választják ki a legalkalmasabb jelentkezőt, így spórolva meg az időt és a HR feladatokat.

Nem csak az álláskeresőknek érdemes részt venni a börzéken, hanem már az egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak is, pláne ha az esemény saját intézményükön belül kerül megrendezésre. Tapasztalatszerzés és információ gyűjtés szempontjából kiváló lehetőség, esetlegesen a szervezésekbe való bekapcsolódás is hasznos lehet „házon belül”.
A diákokon kívül érdemes úgy is részt venni a börzén, hogy nem keresünk konkrétan munkát, hiszen hasznos tanácsokat szerezhetünk, sőt akár jobb álláslehetőséget is kaphatunk a pillanatnyi munkánktól.
Mindenképpen vigyünk magunkkal több kinyomtatott önéletrajzot, amely minden fontos munkatapasztalatot leír. Az önéletrajz legyen naprakész, a börze előtt mindenképpen frissítsük, amennyiben történt érdemi változás. (az addelmagad.hu profilodban kétféle önéletrajz típust is kinyomtathatsz, elkészíti helyetted a program)

Ami fontos, hogy próbáljunk nyitott szemmel járni az állásbörzén.
Gyűjtsünk szóróanyagokat, kiadványokat, céges brosúrákat. Ha van lehetőség próbáljunk ki önismereti teszteket, adottságokra, jó és rossz tulajdonságokra rávilágító kérdőíveket, hogy a későbbi interjúkon ne érjen minket meglepetés. Közismerten az egyik leggyakoribb kérdés az interjún az előnyös és előnytelen tulajdonságok beismerésére irányul.
Ha találunk az érdeklődési körünknek megfelelő állást, ne féljünk beülni egy próbainterjúra, nem lehet tudni, hogy nem pont akkor fogjuk megszerezni álmaink állását.