Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés az idők végezetéig

Cimkék: álláskeresés, előnyök, önéletrajz feltöltés, várakozás, kritériumok, hátrányok

2013 April 24.   |  1: 16

Álláskeresés az életem, már nagyon unom

munka keresése, addelmagad.huHetente kapunk olyan levelet, vagy kommentet, hogy ''hónapok óta nem kapok ajánlatot, semmit sehonnan.'' Miért nem? Ki a hibás?

Ha röviden és elrettenteni szeretnénk, akkor annyit mondunk, sajnos 18 hónap az átlag munkakereséssel töltött idő Magyarországon jelenleg. Az, hogy mennyi időbe telik egy megfelelő állás megtalálása, és a munkába állás, több tényezőtől is függ egyszerre. Függ attól, hogy az állást kereső illető milyen képesítéssel, vagy szakmával rendelkezik, hiszen nem minden szakma egyformán keresett.

Napjainkban kifejezetten elkülöníthetjük a már telített foglalkozásokat, és azokat, ahol még viszonylag könnyű elhelyezkedni.
Sok múlhat azonban azon is, hogy áll e tapasztalat, vagy gyakorlat a háttérben. Ebbe egyaránt beletartozik az is, hogy pályakezdő munkavállalóról van szó, vagy leszámolt munkanélküliről, akinek már vannak tapasztalatai, de nem annyira fiatal.
Közismert, hogy egyes munkaadóknál kifejezetten előny a fiatalság, és a függetlenség, valamint a rugalmasság, míg mások teljesen az ellenkezőjét, inkább az idősebb, megbízhatóbb korosztályt veszik célba. Nem mindegy az sem, hogy az ország melyik területén szeretnénk munkához jutni, hiszen egyes területeken több, míg máshol kevesebb lehetőség adódik. Ahol folyamatosan új munkahelyeket teremtenek, ott nyilvánvalóan könnyebb az elhelyezkedés is.
A munkaadók gyakran a jelentkezők elvárásai alapján selejteznek, így aki túl nagy elvárásokkal pályáz meg egy állást, kevesebb eséllyel indul, mint az, akinek reális képe van a munkával, és a munkabérrel kapcsolatban. Szintén szimpatikusabbá teszi az álláskeresőt az is, ha őszinte a képességeivel, és a szaktudásával tekintetben, és belátja az esetleges hibáit. Tudja, hogy melyek a hiányosságai, így azt is, hogy miben tud még fejlődni.
Hazánkban a túlképzettek majdnem ugyanolyan nehezen helyezkednek el, mint a szakképzettség nélküliek.

... sokszor elég annyi is, hogy az Önéletrajzunkat feltöltve csak részben, vagy hiányosan töltjük ki, így nem találnak ránk, mert kritériumok beállításával keresnek, keresnének ránk, erre sokszor felhívjuk mindenki figyelmét mi is.