Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Külföldön dolgozóknak bírság jöhet

Cimkék: adóbevallás, bírság, járulék, külföldi munka, külföldi munkavállalás, tb

2014 October 24.   |  19: 33

Többszázezer forintra bírságolhatja a NAV a külföldön élő magyarokat

külföldi munka, álláskeresésKülföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedről? Komoly bírság fenyegethet!

Bővebben...

Óvodai jelek az életben

Cimkék: jelek, jellemzések, óvodai jelek, szimbólumok

2014 September 23.   |  23: 40

Óvodai jeled lehet nyomot hagyott az életeden?

óvodai jelek, addelmagad.huA jelek néha észrevétlenül, néha jól láthatóan de körülöttünk vannak. Kérdés, hogy ki hogyan értelmezi, ki hisz benne, ki az akire ráillik. Egy biztos, nagyon sok a véletlen.

Bővebben...

12 Út az Álláskeresésre

Cimkék: állásbörze, álláskeresés, álláskeresési tippek, fejvadász, hirdetés, karrieroldal

2014 September 18.   |  10: 10

12 tipp, hogyan keress állást

álláskeresés, addelmagad.hu, állásAz álláskeresés megkezdésével rengeteg csatornán keresztül érhetjük el a potenciális munkáltatókat. Minden lehetőségnek megvan a maga előnye vagy esetlegesen hátránya. Mindig tisztában kell lennünk az értékeinkkel, kitűzött céljainkkal és ennek megfelelően kell az állásajánlatokat megpályázni. Legyünk mindig naprakészek, és legyünk nyitottak az újdonságokra.

Bővebben...

Munkabérek, illetmények 2014

Cimkék: garantált bérminimum, közfoglalkoztatási bér, minimálbér, nyugdíj, nyugellátás

2014 September 8.   |  22: 21

Mi mennyi 2014-ben?

minimálbér 2014, addelmagad.hu1. Munkabérek, illetmények (minimálbér, garantált bérminimum)

Bővebben...

Hosszú hétvégék 2015-ben

Cimkék: hosszú hétvégék, ledolgozás, munkanap, munkaszünet, szünetek, ünnepnapok

2014 August 31.   |  22: 06

2015 a hosszú hétvégék éve lesz

hosszú hétvégék 2015, addelmagad.huA 2015-ös évben 7 hosszú hétvége vár majd ránk – tudhatjuk meg a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete alapján.

Bővebben...

Munkanélküli segély 2014, járadék

Cimkék: álláskeresési járadék, járadék összeg, járadék visszaigénylése, munkanélküli segély

2014 August 29.   |  22: 06

Munkanélküli segély, azaz az álláskeresési járadék

munkanélküli segély 2014, álláskeresési járadék, addelmagad.huAhogy a Magyar Köztársaság Alkotmánya is kimondja, mindenkinek joga van a munkához. Sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű és alakulhat úgy az életünk, hogy átmenetileg nem tudjuk gyakorolni eme jogunkat. Sokan sajnos nem tudják, ilyen esetben milyen segítséget kaphatnak és kihez fordulhatnak.

Bővebben...

Tanév rendje 2014-2015

Cimkék: érettségi, őszi szünet, tanév 2014-2015, tanév rendje, tanítási szünetek, téli szünet, vizsgaidők

2014 August 27.   |  23: 02

2014 / 2015-ös tanév rendje

2014-2015 tanév rendje, addelmagad.huAz iskolakezdés előtt, íme, egy rövid összefoglaló a 2014/2015-ös tanév rendjéről, tanítási szünetekről, munkaszüneti napokról és vizsgaidőszakokról.

Bővebben...

Munkaszüneti napok 2014-ben

Cimkék: hosszú hétvége, munkanap, munkaszüneti napok, szabadnap, ünnepnap

2014 January 8.   |  1: 21

5 hosszú hétvége 2014-ben?

munkaszünet, addelmagad.hu, álláskeresés2014-ben több ünnepnap is úgy esik, hogy öt hosszú hétvége lehet , a többi között május elsejéhez, október 23-hoz és december 24-hez kapcsolódóan , az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.
A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett rendelettervezet szerint május 2., október 24. (mindkettő pénteki nap) és december 24. szerda lesz pihenőnap. Ez egészül ki a húsvét- és a pünkösdhétfővel (április 21., illetve június 9.), így összesen öt hosszú hétvégével tervezhetünk 2014-ben.
A tervezet szerint a rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.
A munkáltatók számára kevésbé, a munkavállalók számára viszont annál kedvesebb nap a munkaszüneti nap.

Bővebben...

Álláskeresés év végén év elején

Cimkék: álláskeresés, előny, önéletrajz frissítés, újév, újévi fogadalmak

2013 December 27.   |  22: 11

Újév, új munka, jobb állás

2014, addelmagad.hu, álláskeresésAz új évkezdetre megpróbálunk úgy tekinteni, mint egy tiszta lapra és persze hisszük, hogy jövőre minden más lesz. Nincs ez másként az álláskereséssel, illetve karrierünk egyengetésével sem. Az év vége felé már inkább az ünnepekre koncentrál mindenki, tartunk egy kis pihenőt, és félretesszük a munkával kapcsolatos gondolatokat, így aztán januárban újra nekiállhatunk a karrierépítésnek. Van, aki valóban új lendületet kap, de az sem ritkaság, ha az újév kicsit döcögősebben indul, mint mikor téli álomból próbálja az ember felrázni magát. Nincs is ebben semmi furcsa, az ünnepek elmúltak, szilveszterkor elbúcsúztattuk az óévet és hirtelen visszazuhantunk a szürke hétköznapokba. Elkél ilyenkor a támogatás és a segítség, hogy újra aktivizálhassuk magunkat és a jövőnkre koncentráljunk.
2013-ban egy felmérés szerint az újévi fogadalmak között szerepelt az álláskeresés, illetve munkahelyváltás. Ráadásul szinte a dobogós fogadalmak közt van. Valószínű ez nem lesz másként most 2104-ben sem.

Bővebben...

Állásinterjú hibák

Cimkék: állásinterjú, bakik, hibák, interjúztató, kérdések

2013 December 16.   |  22: 48

Állásinterjú hibák amit elkövetünk, 20 pontban

álláskeresés, állásinterjú, addelmagad.huMinden ember követ el hibát, azonban vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem engedhetjük meg magunknak. Léteznek klasszikus és meglepő, vicces és felháborító állásinterjú-hibák, melyek a tapasztalatlan és rendszerint a felkészületlen álláskeresőket érinti leginkább. Pontatlan érkezés, ellentmondásos információk, gyenge motiváltság, percekig az ex-munkáltatót szidja, barátnővel vagy anyukával érkezik, nem szólal meg. Egy állásinterjún rengeteg ponton elcsúszhat az álláskereső. A munkaadó a megbízható, megfelelő szaktudással rendelkező, összeszedett, motivált pályázókat keresi.  Kicsit szemezgettünk, hogy milyen fő hibákat szoktak elkövetni az álláskeresők:

Bővebben...
Előző oldal
1
...