Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Állásinterjú hibák

Cimkék: állásinterjú, bakik, hibák, interjúztató, kérdések

2013 December 16.   |  22: 48

Állásinterjú hibák amit elkövetünk, 20 pontban

álláskeresés, állásinterjú, addelmagad.huMinden ember követ el hibát, azonban vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem engedhetjük meg magunknak. Léteznek klasszikus és meglepő, vicces és felháborító állásinterjú-hibák, melyek a tapasztalatlan és rendszerint a felkészületlen álláskeresőket érinti leginkább. Pontatlan érkezés, ellentmondásos információk, gyenge motiváltság, percekig az ex-munkáltatót szidja, barátnővel vagy anyukával érkezik, nem szólal meg. Egy állásinterjún rengeteg ponton elcsúszhat az álláskereső. A munkaadó a megbízható, megfelelő szaktudással rendelkező, összeszedett, motivált pályázókat keresi.  Kicsit szemezgettünk, hogy milyen fő hibákat szoktak elkövetni az álláskeresők:

Bővebben...

Elszúrtam az állásinterjút

Cimkék: állásinterjú, állásinterjú után, hibázás, lista, tippek

2013 June 2.   |  1: 33

Mihez kezdjen egy elszúrt állásinterjú után? 

állásinterjú_addelmagadBárkivel előfordulhat, hogy valamiért leszerepel egy állásinterjún. Ilyenkor a legrosszabb, ha rágódunk rajta, vagy belemélyedünk az önsajnáltatásba. Az időben már nem lehet visszamenni, ha valamiért elszúrt egy interjút. Próbáljon meg minél hamarabb túllendülni rajta és tanuljon belőle! A Forbes magazin összeszedett ehhez pár ötletet.

Bővebben...

Álláskeresés, állásinterjú 10kérdése

Cimkék: állásinterjú, helyes válaszok, interjúkérdések, rossz válaszok, stresszinterjú

2013 March 3.   |  2: 09

Állásinterjú 10 legkínosabb kérdése - biztos bele fogsz szaladni valamelyikbe!

addelmagad, álláskeresés, interjú 1. A 25-40 év közötti, női álláskeresőknél – de gyakran férfiaknál is – firtatják a családi állapotot. Leggyakrabban a gyermekek számára, családalapítási tervekre és arra kérdeznek rá, párkapcsolatban él-e az interjúalany. Nagyon nehéz a jelölt helyzete, hiszen úgy érzi, nincs megfelelő válasz a kérdésre. Ha egyedülálló édesanya, a következő kérdés szinte biztosan az lesz, ''ki fogja őt segíteni, ha a gyermek lebetegszik'', ha kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, de gyermektelen, akkor a gyermekvállalás várható időpontjára fognak rákérdezni, ha pedig évek óta egyedülálló, biztos lehet benne, annak az okára is rá fognak kérdezni.

Bővebben...

Visszajelezni nem divat?

Cimkék: állásinterjú, álláskereső, hírnév, munkaerő-közvetítő, visszajelzés

2012 April 9.   |  1: 02

Álláskeresés, interjú és nincs visszajelzés. Ismerős?

visszajelzés, addelmagad.hu, álláskeresésEgy munkaerő-közvetítő cégnél dolgozó ismerősöm mesélte, hogy nyár óta állást keres, mert instabilnak érezte a munkahelyét. Konkurensnél nem szeretett volna elhelyezkedni, tehát csak vállalati HR-es pozíciókat pályázott meg. A hirdetések jó része közvetítő cégen keresztül jelent meg, tehát tudta, az első körös interjú szakmabeli társával lesz.
Be is hívták interjúra, majd mivel az jól sikerült, a megbízó céghez is mehetett nem sokkal utána második körre. Sőt, mivel itt is megfelelt, jött a 3. kör. Az interjú után várt 1 hetet, hátha kap visszajelzést, majd érdeklődött telefonon és e-mailen is a fejvadásznál. Semmi válasz, se e-mail, se visszahívás. Újabb 2 hét után felhívta a cégnél a szakmai vezetőt, akivel találkozott, hogy kaphatna-e bármilyen visszajelzést. A vezető értetlenkedve kérdezte: ''A közvetítő cégtől nem kapott visszajelzést?'' Mondta, hogy nem, így végül a vezető tájékoztatta, hogy nem rá esett a választás.
Egy HR-es ismerősöm mesélte, hogy külföldről visszatérve szeretne ismét vállalati HR-esként elhelyezkedni. Számos közvetítő, személyzeti tanácsadó cégnél megfordult, és annak ellenére, hogy ő elvileg egy potenciális ügyfél, megrendelő lehet nekik az elhelyezkedése után, ő sem kap visszajelzést.
Nyilván sok álláskeresővel megesik, hogy nem kap visszajelzést még interjú után sem, a történet nem ezért érdekes. Ami miatt szégyene ez az érintett közvetítő/tanácsadó/fejvadász cégeknek, mert egy szakmabeli társának, illetve ügyfelének, a HR-esnek is képtelen több körös interjú után egy e-mailt küldeni, egy telefont lezavarni, hogy nem nyert, mást választottak. Nem válaszol az e-mailes érdeklődésre, sem a telefonüzenetre. Ebből következik, hogy más jelölteknek sem ad visszajelzést, és ennek is köszönhető, hogy mennyire rossz a közvetítő/tanácsadó/fejvadász cégek megítélése az álláskeresők körében.
Pedig ilyenkor érdemes lenne elgondolkodnia a ''szolgáltatónak'' azon, hogy így a megbízó céget keresi meg a jelölt, hogy kapjon valamilyen választ. Akinek alkalmasint elmondja, hogy milyen hozzáállást tapasztalt a ''tanácsadó'' részéről.
A visszajelzések tekintetében viszont az alap kérdés, hogy vajon a vállalati HR fontosnak tartja-e gyakorlati szinten is (elméleti szinten nyilván), hogy visszajelzést adjon minden egyes pályázónak? Ha igen, akkor ezt nyilván el kell várni a neki dolgozó, az ő nevében eljáró és kommunikáló közvetítő cégtől is, különben rajta keresztül a saját munkáltatói hírneve is erodálódik.

Bővebben...

Elkéstem állásinterjúról

Cimkék: állásinterjú, elkésni, intelligencia, interjúztató, lemondani, telefonálás

2012 April 8.   |  21: 25

Elkéstem az állásinterjúról BOCS

elkésni, állásinterjú, munka Sajnos még mindig sokszor tapasztalható, hogy az előre megbeszélt állásinterjúra a jelölt késik, vagy extrém esetben el se jön az interjúra. Munkaerő-közvető cégnél (hívjuk fejvadásznak, ezt használja mindenki, bár lényeges a különbség), tehát fejvadász cégnél még nem zárják ki emiatt a jelöltet, ha a késésről / visszalépésről előre szól, és egyébként egy jó hátterű, bemutatható jelölt. De ha túlkínálat van a hasonló profilú jelöltekből, akkor ez egy kiszórási szempont lehet. Hiszen a pontosság a munkahelyen egy elég fontos szempont.

Tehát, ha nem mentek el egy interjúra, legalább a lemondást tegyétek meg. E-mail vagy telefon. Ez úgy gondolom alap intelligencia kérdése. Ha ezt nem teszitek meg, az ilyen ''cserbenhagyásnak'' nyoma lesz az adatbázisban. Ha késtek, akkor telefonáljatok oda ÉS az interjú elején kérjetek elnézést. Közbejöhet valami, főleg a közlekedés miatt, ill. az interjúztató is jó esetben tisztában van azzal, hogy munka alatt, előtt, után nem mindig egyszerű kiszámítani az interjúra való érkezést. A közvetítő cégek tehát nem szeretik, de megértik a késést, ha erről normális módon szólnak előre. Fordított esetben neked is az esne jól, ha egy előre megbeszélt találkozóról való késés / visszamondásról szólnának, nem?
Sajnos vannak páran, akik 15 perc késés után is sunnyognak, egy ''jaj, bocs, nagy volt a dugó'' kinyögésére sem képesek. Pedig a normális kommunikáció itt is csodákra képes. A ''kések de úgy teszek, mintha mi sem történt volna'' jelöltekkel általában villáminterjút tartanak, és általában őt soha többé nem keresik meg állásajánlattal.

Mi van akkor, ha az interjúztató késik? Fejvadász általában nem szokott, mert neki ez a dolga, interjúkat tart, jórészt maga szervezi a munkáját, időbeosztását. Vállalati HR-esnek viszont általában nem csak a munkaerő-felvétel, interjúztatás a feladata, ott van a háta mögött még száz, vagy akár több ezer ember ügye, munkaügytől, beléptetéstől a leszámoltatásig, exit-interjú, juttatások, teljesítményértékelés, képzésterv, karrierterv, stb, és pl. a 14 órás interjú előtt jön valamelyik főnök egy azonnali, dolgozókat érintő kérdéssel. Szóval ha késik a HR-es, akkor annak általában oka van, ha pedig csak szívatni akar, azt úgyis folytatja interjún, így könnyen lejön, hogy nem az a cég, ahol dolgozni szeretnél.

Bővebben...

Szigorúan bizalmas vagy mégsem?

Cimkék: állásinterjú, személyiségi jogok, szigorúan bizalmas, tesztírás, titkos, top secret

2012 March 25.   |  21: 20

Egy állás megpályázásakor a különböző alkalmassági tesztek kitöltése során kismillió dologra kell koncentrálnunk.

addelmagad, állások, állásajánlatokNagyon igyekszünk, hogy a legjobbat nyújtsuk, és közben sokszor átsiklunk bizonyos apróságokon... Például nem tudjuk, hány ember kezébe kerülnek a rólunk bizalmas információkat eláruló tesztlapok. Sőt: zavart helyzetünkben az sem biztos, hogy feltűnik nekünk, olyan kérdésekre válaszoltunk, melyeknek az állás betöltéséhez a világon semmi köze.
Szigorúan bizalmas!

Bővebben...

Beszéljen a pozitív és negatív tulajdonságairól

Cimkék: állásinterjú, erősségek, gyengéink, interjú kérdések, negatív tulajdonságok, pozitív tulajdonságok

2012 March 21.   |  21: 29

Könnyűnek tűnhet az első pillanatban felsorolni néhány jó vagy rossz tulajdonságot.

negatív tulajdonságok, addelmagad.hu, álláskeresésDe tudjuk mégsem olyan könnyű. Az erősségek felsorolása általában nem okoz komoly problémát. Az izzasztó pillanatok inkább a negatív tulajdonságok felsorolásával kezdődnek. A dilemma a következő: hogyan jellemezze a hiányosságait úgy a pályázó, hogy közben ne zárja ki magát az esélyesek egyre csökkenő táborából?
A siker titka ezúttal is a felkészülés és az alapos önismeret. Aki komolyan veszi az álláskeresést, elég időt és energiát szán az erősségek-gyengeségek feltárására is.
A legnagyobb hiba, amit elkövethet a pályázó, ha semmit sem válaszol. Rossz üzenete van annak is, ha az álláskereső azt állítja, egyáltalán nincsenek gyenge pontjai. Sokkal hitelesebbnek tűnik az, aki nyíltan mer beszélni fejlesztendő tulajdonságairól, kisebb hibáiról. A lényeg ez esetben is a megfelelő „tálalás”. A gyengeségek ugyanis nem mindig befolyásolják az adott munkakört betöltő dolgozó teljesítményét. Jó példa erre egy olyan jelölt esete, aki egyedül hatékonyabban teljesít, mint csapatban, de a munkakör nem követeli meg a csoportos munkavégzést.  Ha a gyengéinkről kell szót ejtenünk, akkor beszéljünk úgy ezekről a tulajdonságokról, mint amikben fejlődni szeretnénk. Így bár a gyengéinkre kérdeznek rá, válaszunkban az érződik majd, hogy mi a fejlődésre vágyunk.
Alakítsuk úgy az erősségeinkről szóló válaszokat, hogy azok bizonyítékul szolgáljanak leendő munkáltatónk számára, hogy alkalmasak vagyunk a meghirdetett munkára. Példáinkkal tehát ne sablonos tulajdonságokat említsünk, hanem olyanokat, amikkel tényleg tudunk azonosulni és, amik szükségesek leendő állásunk betöltéséhez is.

Bővebben...

Állásinterjú és a stressz.

Cimkék: állásinterjú, interjúztató, optimizmus, stressz, szituáció

2012 March 21.   |  0: 58

Az állásinterjúval járó stressz, mit lehet tenni.

addelmagad, állás, munkaÁllásinterjún szinte mindenki találkozott már valamilyen stresszhelyzettel. Amennyiben nem megfelelően reagálunk egy adott szituációra azzal minden esélyünket eljátszhatjuk az interjúztatónál. Fogadjuk meg tehát az alábbi tanácsokat, annak érdekében, hogy elkerüljük az állásinterjún jelentkező stresszhelyzeteket:

Bővebben...

Miért jelentkezett erre az állásra?

Cimkék: állásinterjú, interjú kérdések, kérdések-válaszok

2012 March 8.   |  20: 31

Sarkalatos kérdés egy interjún: Miért jelentkezett erre az állásra, miért szeretné megkapni a pozíciót?

addelmagad, interjú kérdések, állásinterjúAz állásinterjú kérdéseknek ez egy nem elhanyagolható pontja, itt vehetjük hasznát, a cégről szerzett kutatásainknak, ami segít kiemelkedni a többi jelölt közül. Mondjuk el, hogy mindig egy ilyen lehetőségre vártunk, hogy egy ilyen cégnél dolgozhassunk. Keressünk valami jellegzetességet, amit kiemelhetünk a cég működéséből. Mondjuk el, hogy céljaink és képesítésünk megegyezik a cég profiljával. Ha esetleg olyan munkakört kívánunk betölteni, amit már korábban is végeztünk akkor mondjuk el, hogyan fogjuk hasznosítani az ott szerzett tudásunkat és tapasztalatainkat.

Bővebben...

Meséljen magáról!?

Cimkék: állásinterjú, interjú bevezető, interjú kérdések

2012 March 7.   |  20: 40

Kezdjük a legfontosabb kérdéssel: Meséljen magáról néhány szót!

addelmagad, állásinterjú, meséljen magáról

Gyakran ezzel a felszólítással kezdődik az interjú legfontosabb és egyben leghosszabb része, a ''kikérdezés''.  Tipikus bemelegítő kérdésnek használják, hogy kicsit oldják a jelölt feszültségét. Ennek ellenére, nagyon komolyan kell venni ezt,  hiszen nagyon sok hasznos információ kiderül rólunk. Ennél a kérdéskörnél fontos, hogy szabadon, ne görcsösen beszéljünk. Saját gondolatmenetünket, értékrendünket követve összeszedetten a lényeget kiemelve mutassuk be magunkat.

Bővebben...
Előző oldal
1