Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

12 Út az Álláskeresésre

Cimkék: állásbörze, álláskeresés, álláskeresési tippek, fejvadász, hirdetés, karrieroldal

2014 September 18.   |  10: 10

12 tipp, hogyan keress állást

álláskeresés, addelmagad.hu, állásAz álláskeresés megkezdésével rengeteg csatornán keresztül érhetjük el a potenciális munkáltatókat. Minden lehetőségnek megvan a maga előnye vagy esetlegesen hátránya. Mindig tisztában kell lennünk az értékeinkkel, kitűzött céljainkkal és ennek megfelelően kell az állásajánlatokat megpályázni. Legyünk mindig naprakészek, és legyünk nyitottak az újdonságokra.

Bővebben...

Álláskeresés év végén év elején

Cimkék: álláskeresés, előny, önéletrajz frissítés, újév, újévi fogadalmak

2013 December 27.   |  22: 11

Újév, új munka, jobb állás

2014, addelmagad.hu, álláskeresésAz új évkezdetre megpróbálunk úgy tekinteni, mint egy tiszta lapra és persze hisszük, hogy jövőre minden más lesz. Nincs ez másként az álláskereséssel, illetve karrierünk egyengetésével sem. Az év vége felé már inkább az ünnepekre koncentrál mindenki, tartunk egy kis pihenőt, és félretesszük a munkával kapcsolatos gondolatokat, így aztán januárban újra nekiállhatunk a karrierépítésnek. Van, aki valóban új lendületet kap, de az sem ritkaság, ha az újév kicsit döcögősebben indul, mint mikor téli álomból próbálja az ember felrázni magát. Nincs is ebben semmi furcsa, az ünnepek elmúltak, szilveszterkor elbúcsúztattuk az óévet és hirtelen visszazuhantunk a szürke hétköznapokba. Elkél ilyenkor a támogatás és a segítség, hogy újra aktivizálhassuk magunkat és a jövőnkre koncentráljunk.
2013-ban egy felmérés szerint az újévi fogadalmak között szerepelt az álláskeresés, illetve munkahelyváltás. Ráadásul szinte a dobogós fogadalmak közt van. Valószínű ez nem lesz másként most 2104-ben sem.

Bővebben...

Hol keresnek minket a munkáltatók?

Cimkék: álláskeresés, fejvadászok, hirdetés, munkaadók, munkaerő keresés

2013 November 27.   |  19: 06

Hogyan keresnek munkaerőt a munkáltatók, hogyan találnank ránk?

álláskeresés, addelmagad.huÁlláshirdetés feladással, külső cég segítségével, állásinterjúkon, börzéken, tréningeken..
Összegyűjtöttünk több lehetséges keresési formát, de melyik is ezek közül a legeredményesebb arra, hogy a munkáltató és a munkaerő találkozhasson és munkaszerződést írjanak alá?

Bővebben...

Álláskeresés Állásbörzén?

Cimkék: állásbörze, álláskeresés, interjú, önéletrajz, tanácsok

2013 November 9.   |  14: 18

Érdemes állásbörzére menni?

addelmagad.hu, állásbörzeAz álláskeresőknek a hirdetések böngészésén és a munkaügyi központokba regisztráláson kívül egyedülálló lehetőséget biztosítanak az állásbörzék.
Tanácsadás, tanfolyamokra való jelentkezés és konkrét állásajánlatok is várják a börzére látogatókat.

Számos cég képviselteti magát ezeken az eseményeken, többségük potenciális jelentkezők önéletrajzait gyűjtik össze egy későbbi pozíció betöltéséhez, de vannak cégek, akik a börzén tartanak meghallgatás és a helyszínen választják ki a legalkalmasabb jelentkezőt, így spórolva meg az időt és a HR feladatokat.

Bővebben...

Legjobb állás elérése

Cimkék: álláskeresés, célkitűzés, jó állás, lista, rangsor, sorrend

2013 November 6.   |  2: 06

Mitől jó egy állás? Számunkra mitől lesz jó egy állás?

legjobb állás, addelmagad.hu, álláskeresésÉletünk során folyamatosan a megfelelő állást keressük, ahol és amiben a legjobban érvényesülni tudunk. A szerencsésebbeknek elsőre is sikerülhet, a többinek pedig harcolnia kell a megfelelő pozícióért. Van, akinek sikerül és van akinek egész életében sem.

Bővebben...

Álláskeresés nyáron?

Cimkék: álláskeresés, előnyök, nyár, nyaralás, szabadság

2013 July 30.   |  2: 13

Álláskeresés nyáron? Előtte még nyaralok egyet...

nyár álláskeresés addelmagad.huSok álláskereső a nyári hónapokban hajlamos halogatni az állásokra való pályázást. A frissdiplomások szeretnének még utoljára kirúgni a hámból. Másokat nyaralási szándékaik, előre lefoglalt üdüléseik tartanak vissza a pályázástól - vagy egyszerűen az csak belefáradtak az álláskeresés régóta húzódó folyamatába.

Bővebben...

Álláskeresés az idők végezetéig

Cimkék: álláskeresés, előnyök, hátrányok, kritériumok, önéletrajz feltöltés, várakozás

2013 April 24.   |  1: 16

Álláskeresés az életem, már nagyon unom

munka keresése, addelmagad.huHetente kapunk olyan levelet, vagy kommentet, hogy ''hónapok óta nem kapok ajánlatot, semmit sehonnan.'' Miért nem? Ki a hibás?

Bővebben...

Álláskeresést kezd a Goggle-on?

Cimkék: álláskeresés, beállítások, facebook, google, láthatóság, találat

2013 April 17.   |  0: 53

Álláskeresés? Előbb éld túl a Google nagytestvért!

addelmagad, álláskeresés, googleNémetországban már vannak vállalkozások, amelyek erre specializálódtak (web-killer.de, reputation-manager.de). Egyik cégnél egyetlen bejegyzés eltüntetése 40 euróba kerül (12 ezer forint). Az összeg elsőre nem hangzik túl soknak, ám ha több tucat oldal hivatkozik az elfeledtetni akart infóra, akkor borsos a számla. A németeknél elsősorban cégek és tehetős magánszemélyek veszik igénybe a szolgáltatást, a reputációs menedzserek pedig jól keresnek vele. A szakemberek hangsúlyozzák, utánajárással vagy webes jártassággal a bejegyzések egy része eltüntethető, az igazi probléma, ha külföldi a szolgáltató.

Bővebben...

Micimackó vagy add el magad?

Cimkék: álláskeresés, csatornák, ismerősök, kopogtató levél, módszerek

2012 September 13.   |  1: 59

Add el magad és/vagy mozgasd meg az ismerőseidet?!

addelmagad, álláskeresés, munka10 évvel ezelőtt az álláskeresők nagyobb része hirdetések útján helyezkedett el, néhányan az ismeretségi kört vették igénybe. Manapság azt tapasztaljuk, hogy négy fő módon találnak az emberek munkát:

Bővebben...

Állás elvesztésénél mit tegyek?

Cimkék: álláskeresés, elbocsátás, közös megegyezés, lehetőség, tippek, váltás

2012 August 14.   |  2: 12

Elbocsátás, Álláskeresés - 10 tipp, ha már elkerülhetetlen baj:

addelmagad, álláskeresés

Bővebben...
Előző oldal
1