Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Visszajelezni nem divat?

Cimkék: állásinterjú, álláskereső, hírnév, munkaerő-közvetítő, visszajelzés

2012 April 9.   |  1: 02

Álláskeresés, interjú és nincs visszajelzés. Ismerős?

visszajelzés, addelmagad.hu, álláskeresésEgy munkaerő-közvetítő cégnél dolgozó ismerősöm mesélte, hogy nyár óta állást keres, mert instabilnak érezte a munkahelyét. Konkurensnél nem szeretett volna elhelyezkedni, tehát csak vállalati HR-es pozíciókat pályázott meg. A hirdetések jó része közvetítő cégen keresztül jelent meg, tehát tudta, az első körös interjú szakmabeli társával lesz.
Be is hívták interjúra, majd mivel az jól sikerült, a megbízó céghez is mehetett nem sokkal utána második körre. Sőt, mivel itt is megfelelt, jött a 3. kör. Az interjú után várt 1 hetet, hátha kap visszajelzést, majd érdeklődött telefonon és e-mailen is a fejvadásznál. Semmi válasz, se e-mail, se visszahívás. Újabb 2 hét után felhívta a cégnél a szakmai vezetőt, akivel találkozott, hogy kaphatna-e bármilyen visszajelzést. A vezető értetlenkedve kérdezte: ''A közvetítő cégtől nem kapott visszajelzést?'' Mondta, hogy nem, így végül a vezető tájékoztatta, hogy nem rá esett a választás.
Egy HR-es ismerősöm mesélte, hogy külföldről visszatérve szeretne ismét vállalati HR-esként elhelyezkedni. Számos közvetítő, személyzeti tanácsadó cégnél megfordult, és annak ellenére, hogy ő elvileg egy potenciális ügyfél, megrendelő lehet nekik az elhelyezkedése után, ő sem kap visszajelzést.
Nyilván sok álláskeresővel megesik, hogy nem kap visszajelzést még interjú után sem, a történet nem ezért érdekes. Ami miatt szégyene ez az érintett közvetítő/tanácsadó/fejvadász cégeknek, mert egy szakmabeli társának, illetve ügyfelének, a HR-esnek is képtelen több körös interjú után egy e-mailt küldeni, egy telefont lezavarni, hogy nem nyert, mást választottak. Nem válaszol az e-mailes érdeklődésre, sem a telefonüzenetre. Ebből következik, hogy más jelölteknek sem ad visszajelzést, és ennek is köszönhető, hogy mennyire rossz a közvetítő/tanácsadó/fejvadász cégek megítélése az álláskeresők körében.
Pedig ilyenkor érdemes lenne elgondolkodnia a ''szolgáltatónak'' azon, hogy így a megbízó céget keresi meg a jelölt, hogy kapjon valamilyen választ. Akinek alkalmasint elmondja, hogy milyen hozzáállást tapasztalt a ''tanácsadó'' részéről.
A visszajelzések tekintetében viszont az alap kérdés, hogy vajon a vállalati HR fontosnak tartja-e gyakorlati szinten is (elméleti szinten nyilván), hogy visszajelzést adjon minden egyes pályázónak? Ha igen, akkor ezt nyilván el kell várni a neki dolgozó, az ő nevében eljáró és kommunikáló közvetítő cégtől is, különben rajta keresztül a saját munkáltatói hírneve is erodálódik.

Bővebben...

Beugratós kérdések a viselkedés alapú állásinterjún.

Cimkék: állás, állásinterjú, álláskereső, beugratós kérdések, munka, viselkedés

2012 March 5.   |  23: 20

Meséljen arról az időszakról, amikor - ha így kezdődik a HR-es kérdése, biztosan egy viselkedés alapú interjú kellős közepén találja magát az álláskereső.

interjú, állás , munlaMiként készüljön fel, majd válaszoljon sikeresen a pályázó a sokszor nyakatekert kérdésekre? 

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal