Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresés Állásbörzén?

Cimkék: állásbörze, álláskeresés, interjú, önéletrajz, tanácsok

2013 November 9.   |  14: 18

Érdemes állásbörzére menni?

addelmagad.hu, állásbörzeAz álláskeresőknek a hirdetések böngészésén és a munkaügyi központokba regisztráláson kívül egyedülálló lehetőséget biztosítanak az állásbörzék.
Tanácsadás, tanfolyamokra való jelentkezés és konkrét állásajánlatok is várják a börzére látogatókat.

Számos cég képviselteti magát ezeken az eseményeken, többségük potenciális jelentkezők önéletrajzait gyűjtik össze egy későbbi pozíció betöltéséhez, de vannak cégek, akik a börzén tartanak meghallgatás és a helyszínen választják ki a legalkalmasabb jelentkezőt, így spórolva meg az időt és a HR feladatokat.

Bővebben...

Munka, munkahely - az ördög nem alszik

Cimkék: frissítés, karrier, munkahely, önéletrajz, tanácsok, tippek, továbbképzés

2013 April 23.   |  23: 58

Hogyan maradjunk tökéletes munkaerő, hogyan biztosítsuk be magunkat a jövőre nézve

munka, állás, álláskeresés1. Mérjük fel képességeinket és értékeljük elért eredményeinket!

Bővebben...

Önéletrajz - álláskeresés - füllentés?

Cimkék: álláskeresés, felmérés, füllentés, hamis információ, hazugság, önéletrajz

2012 June 16.   |  16: 03

Önéletrajz - álláskeresés. A füllentés elengedhetetlen?

addelmagad, önéletrajz, állásinterjúA pénzügyi cégek pozícióira pályázók egyre nagyobb hányada hazudik a jelentkezés során, derül ki egy tanulmányból.

Bővebben...

Önéletrajzod megy a szemétbe?

Cimkék: addelmagad, adminisztráció, állásportálok, elvárások, önéletrajz, szemét, visszajelzés

2012 April 14.   |  1: 13

Ténlyleg az Önéletrajzok 85%-a szemétbe kerül?

addelmagad, munka, állásajánlatokNagyon gyakran hallom, hogy a pályázók más munkaerő-közvetítő cégektől, illetve a vállalatoktól sem kapnak semmilyen visszajelzést. Ez tényleg gáz. Munkaerő-közvetítő (nevezhetjük fejvadásznak, bár az egy másik kategória)cégeknél pedig már igénytelenség kategóriája, ha nincs visszajelzés. Aztmondják, nincs rá idő, nincs rá erőforrás. Szerintem egy megfelelő informatikai eszköz kérdése, de ez már más kérdés. Érthető módon a pályázó pedig ül és vár, és bekattan, jobb esetben közömbösen legyint, ha nem kap visszajelzést, és neki kell utánatelefonálni mindennek. Én annyit tanácsolok, hogy azután az állás után érdemes csak utánajárni, ami nagyon tetszene, és minden elvárásnak megfelelünk. Ez nagyon fontos megértenie a kedves pályázóknak, mert nem perverz szórakozásból rakják össze a hirdetők az elvárásokat, nem viccből várnak el adott szintű nyelvtudást és munkatapasztalatot. Itt bejön a korábban említett idő faktor.

Bővebben...

Önéletrajzírás - Készségeid

Cimkék: hibák, készségek, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  22: 35

Készségeidre mindenki kiváncsi, de nem mindegy, hogy ezt hogy írod le, milyen formában.

addelmagad, munka, álláskeresésAmit szinte mindenki elkövet hibaként, hogy a végére teszi készségeit és azt is felsorolja mint egy kötelező nyűg.

Bővebben...

Önéletrajzírás, kézzel vagy géppel

Cimkék: hibák, kézzel írott, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  18: 18

Önéletrajzírás az Álláskeresés Munkakeresés alappillére, kézzel vagy géppel írt a jó?

addelmagad, munka, álláskeresésFontos, hogy önmagában felhívja a figyelmet, de kerüld a túlzásokat! Ne használj rikító vagy különös színű papírt, még ha ezzel ki is akarsz tünni a többi pályázat közül. Mindig használj fehéret vagy annak árnyalatát (pld. törtfehér, pasztellszürke) Ha igazán profi akarsz lenni, még a papír vastagságára is adhatsz. Nyilván nem ezen fog múlni a pályázatod, de a papír kézbefogása jobb érzetet kelt az olvasóban. Pont olyan mint amikor egy vastagabb papírból készült névjegykártyát fogsz a kezedben vagy egy vékonyabbat.

Bővebben...

Önéletrajzírás, elmerülve a múltba

Cimkék: dátumok, hibák, múlt, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 31.   |  23: 13

Az egyik legnagyobb hiba, ha az önéletrajzban évtizedekre visszamenőleg részletesen taglalja a jelentkező életútját.

addelmagad, munka, álláskeresésA CV nem egy regény, így felesleges minden apró részletre kitérni. A hosszú évekkel korábbi történések, munkahelyek, tapasztalatok a legtöbb esetben irrelevánsak a mostani alkalmazás szempontjából. Mivel pedig a felvételt intéző szakemberek az önéletrajzokat az alkalmatlanok kizárására használják fel, mindazokat az önéletrajzokat, amelyek megfejtése túl sok munkával járna, eleve a ''nem felelt meg'' felíratú iratrendezőbe dugják. Összegezve, itt is fontos az egyszerűség, rövid tömör közlés a munkahelyekről, iskolákról és maximum 10évre visszamenőleg írd le ''életpályádat''.

Bővebben...

Önéletrajz írás, hiányzó dátum

Cimkék: dátumok, hibák, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 29.   |  21: 56

Önéletrajzban hiányzó dátumok: Munkahely, Tanulmányok, Szakmai végzettségek

addelmagad, munka, álláskeresésSokan annak érdekében, hogy elkerüljék az életkor, vagy a tapasztalatszerzési idő hossza miatti megkülönböztetést, nem adják meg pontosan, hogy mikor fejezték be az iskoláikat, vagy korábbi munkahelyeiken mettől meddig dolgoztak. Pedig a pozíciók betöltésért felelős szakemberek az önéletrajzokat sokkal inkább az alkalmatlanok kiszűrésére, semmint az alkalmasak megtalálására használják. Egy fejvadász vagy HR-es szempontjából a hiányzó adatok egyértelműen arra utalnak, hogy a jelölt el akar titkolni bizonyos, például a túl gyakori munkahelyváltásokra vagy a túl hosszú munkanélküli periódusra utaló információkat. És ez nem az, amivel pozitívan lehetne megragadni azok fantáziáját, akiknek használatára az önéletrajz íródott.

Bővebben...

Önéletrajz írás bevezetés

Cimkék: hibák, önéletrajz

2012 January 29.   |  2: 03

Önéletrajzot írni korántsem olyan könnyű, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

munka, állások, addelmagadA túl hosszú éppen olyan rossz, mint a túl rövid, az átláthatatlant pedig hasonlóképpen félrerakják, mint a kiemelésekkel túltarkítottakat. Ha legalább az állásinterjúig el akarsz jutni, az önéletrajz műfajaként ne a prózát válaszd! Tartsd szem előtt, hogy nem te vagy az egyetlen jelentkező, sőt, azt is érdemes tudnod, hogy emiatt egy-egy önéletrajzzal első körben gyakran csak hat-hét másodpercet foglalkoznak. A sorkizárt, ömlesztett önéletrajzra senkinek sincs ideje, de a kiemelésektől tarkítottat is könnyedén félretehetik, ha abból csak második nekifutásra böngészhetők ki a szükséges adatok.

Bővebben...

Elindult a Munka-Állások Blog... Üdvözlünk!

Cimkék: állás, álláskeresés, állások, interjú, munka, önéletrajz

2012 January 28.   |  15: 24

Üdvözlünk mindenkit a munka-állások.hu Blog oldalon!

addelmagad, munka, állásokAzért hoztuk ezt a Blogot létre, hogy mindenki egy kicsit tudjon tájékozódni a napi aktuális problémákró a munkakeresésben. Tanácsokat, véleményeket tudjunk megosztani a munkahelyi gondokkal, interjúk menetéről , önéletrajzi problémákról, hibákról és sok-sok hasonló támáról. Reméljük mindenki megtalálja majd a neki szimpatikus bejegyzést, mely esetleg segít is neki az életben. Várjuk hozzászólásaitokat és ha tetszik like-oljátok, plussz-oljátok vagy osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel, hogy más is értesüljön róla!

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal