Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Önéletrajzírás - Készségeid

Cimkék: hibák, készségek, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  22: 35

Készségeidre mindenki kiváncsi, de nem mindegy, hogy ezt hogy írod le, milyen formában.

addelmagad, munka, álláskeresésAmit szinte mindenki elkövet hibaként, hogy a végére teszi készségeit és azt is felsorolja mint egy kötelező nyűg.

Bővebben...

Önéletrajzírás, kézzel vagy géppel

Cimkék: hibák, kézzel írott, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  18: 18

Önéletrajzírás az Álláskeresés Munkakeresés alappillére, kézzel vagy géppel írt a jó?

addelmagad, munka, álláskeresésFontos, hogy önmagában felhívja a figyelmet, de kerüld a túlzásokat! Ne használj rikító vagy különös színű papírt, még ha ezzel ki is akarsz tünni a többi pályázat közül. Mindig használj fehéret vagy annak árnyalatát (pld. törtfehér, pasztellszürke) Ha igazán profi akarsz lenni, még a papír vastagságára is adhatsz. Nyilván nem ezen fog múlni a pályázatod, de a papír kézbefogása jobb érzetet kelt az olvasóban. Pont olyan mint amikor egy vastagabb papírból készült névjegykártyát fogsz a kezedben vagy egy vékonyabbat.

Bővebben...

Önéletrajzírás, elmerülve a múltba

Cimkék: dátumok, hibák, múlt, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 31.   |  23: 13

Az egyik legnagyobb hiba, ha az önéletrajzban évtizedekre visszamenőleg részletesen taglalja a jelentkező életútját.

addelmagad, munka, álláskeresésA CV nem egy regény, így felesleges minden apró részletre kitérni. A hosszú évekkel korábbi történések, munkahelyek, tapasztalatok a legtöbb esetben irrelevánsak a mostani alkalmazás szempontjából. Mivel pedig a felvételt intéző szakemberek az önéletrajzokat az alkalmatlanok kizárására használják fel, mindazokat az önéletrajzokat, amelyek megfejtése túl sok munkával járna, eleve a ''nem felelt meg'' felíratú iratrendezőbe dugják. Összegezve, itt is fontos az egyszerűség, rövid tömör közlés a munkahelyekről, iskolákról és maximum 10évre visszamenőleg írd le ''életpályádat''.

Bővebben...

Önéletrajzírás, Add El Magad - Álláskeresés

Cimkék: add el magad, önéletrajzírás

2012 January 30.   |  22: 32

Az Önéletrajzoddal adod el magad, szószerint! Ez a te ''Hirdetésed'' !

addelmagad, munka, állásokAz Önéletrajzban szereplő túlságosan sok szakmai zsargon és felsorolás nem segít ''eladni'' a jelentekzőt. Az Önéletrajz olyan marketingeszköz, amelyet úgy kell megtervezni, hogy nyilvánvalóvá tegye a jelentekező szakmai képességeit és az olvasóban az alkalmasság érzetét alakítsa ki. A jó CV hatásos képet fest tulajdonosának piacképességeiről és képes lehet interjúlehetőségek egész sorát megnyitni.

Bővebben...

Önéletrajz írás, hiányzó dátum

Cimkék: dátumok, hibák, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 29.   |  21: 56

Önéletrajzban hiányzó dátumok: Munkahely, Tanulmányok, Szakmai végzettségek

addelmagad, munka, álláskeresésSokan annak érdekében, hogy elkerüljék az életkor, vagy a tapasztalatszerzési idő hossza miatti megkülönböztetést, nem adják meg pontosan, hogy mikor fejezték be az iskoláikat, vagy korábbi munkahelyeiken mettől meddig dolgoztak. Pedig a pozíciók betöltésért felelős szakemberek az önéletrajzokat sokkal inkább az alkalmatlanok kiszűrésére, semmint az alkalmasak megtalálására használják. Egy fejvadász vagy HR-es szempontjából a hiányzó adatok egyértelműen arra utalnak, hogy a jelölt el akar titkolni bizonyos, például a túl gyakori munkahelyváltásokra vagy a túl hosszú munkanélküli periódusra utaló információkat. És ez nem az, amivel pozitívan lehetne megragadni azok fantáziáját, akiknek használatára az önéletrajz íródott.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal