Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresés, bérigény - na most mit írjak?

Cimkék: báralku, bér, bérigény, bruttó-nettó összeg, fizetés, fizetés megjelölés, kísérőlevél

2012 September 12.   |  22: 47

Álláskeresés, bérigény megjelölés? Itt mindig elakadunk...

bérigény, addelmagad, állásokA béralku mindig nehéz kérdés. Alapvetően könnyebb szóban tárgyalni róla. Ha kérik, mégiscsak írni kell valamit... Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?
Tisztáznunk kell magunkban, mi az a minimum, ami alá nem megyünk! Számoljunk! Mennyiből jövök ki egy hónapban? Reális-e ennyit kérni?
Tudjuk-e a hasonló munkakörök átlagos fizetéseit, az az hogy mennyit lehet elkérni? Ha nem, utána kell nézni! Megkérdezni ismerőst, volt kollégát. Megnézni az interneten, ilyen oldalakat lehet már többet is találni.

Bővebben...

Hol vannak a hölgyek az álláspiacon?

Cimkék: álláspiac, átlagkereset, bér, foglalkoztatottság, hölgyek, kereset, nők

2012 May 28.   |  14: 28

Hol vannak a hölgyek az álláspiacon?

addelmagad, állások, munkaA Íme néhány adat publikusan elérhető forrásokból illetve gyűjtésből.

Bővebben...

Bértárgyalás álláskeresés után

Cimkék: álláskeresés, bér, bértárgyalás, fizetés

2012 February 17.   |  1: 00

Az álláskeresés után a bértárgyalás egy igazi művészet.

addelmagad, álláskeresés, munkaA bértárgyalás egy nehéz ügy! Nem akarunk nevetségesnek tűnni, de gyáva nyúlnak sem, ugyanakkor fogalmunk sincs, hogy jelenleg mennyit érünk a munkaerőpiacon.
Angliában bevett szokás, hogy az állás meghirdetése mellett, az éves fizetést is feltüntetik! Nálunk azonban más a helyzet, itt senki nem tudja mennyit keres a másik, mert ugye nem illik mások zsebében turkálni. Egy magyar álláshirdetésben maximum azt olvashatjuk, hogy versenyképes jövedelem. Kérdem én kinek mi a versenyképes?
Sajnos emiatt a fene nagy titkolózás miatt kérdezősködnünk kell ismerősöknél, barátoknál, rokonoknál. Ne feledkezzünk meg a béren kívüli juttatásokról sem. Ezeket is érdemes feltérképezni! Aztán ha megvan a végeredmény természetesen nem azt mondjuk, hogy ennyit akarok keresni vagy ennyit szeretnék, hanem szépen gusztusosan tálalva elmondjuk, hogy a mi szaktudásunkkal, tapasztalatunkkal, gyakorlatunkkal, illetve az utolsó munkahelyünkön ennyit kerestünk(már ha kérdezik), úgy gondoljuk, hogy kb ennyi és ennyi közötti fizetést tartunk reálisnak.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal