Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Rossz Főnök

Cimkék: beosztott, kényelmes, kiabálás, munkahelyi légkör, rossz főnök, táppénz

2012 April 29.   |  22: 55

Milyen Főnök vagy a munkában? Vagy a te főnököd ilyen?

rossz főnök, addelmagad, munkahely1. A legtöbb e-mailed egyszavas
Kényelmes, hatékony, de udvariatlan egy-egy e-mailre egy szóval válaszolni (Például: igen, nem, beszéljünk róla stb.). E stílus hagyománya a mobiltelefonos e-mailezésig nyúlik vissza, amelynél nehézkes a hosszabb válasz.

Bővebben...

Proaktív vagy reaktív II.rész

Cimkék: beosztott, impulzus, példa, proaktív, reaktív, vezető

2012 March 13.   |  14: 52

Nézzünk két gyakorlati példát a Proaktívra és a Reaktívra

addelmagad, állások, munkaProaktívak vagyunk akkor, ha elhatározzuk, hogy egészséges irányba akarjuk terelni életmódunkat, és ennek érdekében mostantól hetente háromszor futunk. Tesszük mindezt azért, mert a saját értékeink miatt nekünk ez fontos. És persze betartjuk, és meg is tesszük. Az ilyen, saját akaratunkból származó cselekedet proaktív.

Bővebben...

Proaktív vagy reaktív I.rész

Cimkék: beosztott, munkahely, proaktív, reaktív, vezető, viselkedés

2012 March 13.   |  14: 43

A proaktivitás mindig is fontos volt a sikeres karrier építésében, legyen szó alkalmazottról vagy vállalkozóról, szabadúszóról.

munka, állás, állásajánlatokA 2000-es évek első évtizede végétől azonban már nemcsak fontos, hanem nélkülözhetetlen. Van, aki veleszületetten proaktív, van, aki nem vagy nem eléggé. Miért előnyös a proaktív hozzáállást kifejlesztenünk és hogyan tehetjük meg? Alkalmazott felsővezetők és a self-employed professional utat választók között is sokan vannak, akikre inkább az jellemző, hogy olyan tárgyalásokon, megbeszéléseken vesznek részt, amit mások szerveztek, olyan feladatokat hajtanak végre, amikre másoktól kapták a felkérést és a határidőt, és olyan emaileket írnak, amelyek válaszok a bejövő emailekre. Összességében ez egy reaktív működési mechanizmus. A reaktív ember naptára nem azzal telik be, amit ő tervezett, amit ő akart, ami őt viszi közelebb céljai eléréséhez, hanem azzal, amit mások kértek tőle. Ez a reagáló üzemmód. Válaszolunk, reagálunk a környezet (főnök, beosztott, kollégák, ügyfelek stb.) kérdéseire, igényeire.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal