Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Interjú típusok - II. rész

Cimkék: állásinterjú, board interjú, csoportos interjú, interjútípusok, panel interjú, stresszinterjú

2012 February 24.   |  9: 46

Nézzünk néhány további lehetőséget az interjúztatási opciókra!

csoportos interjú, addelmagad, interjúztatás1 Kiscsoportos interjú
A kiscsoportos interjún olyan munkatársakat is bevonnak a kiválasztásba, akik közvetlenül nincsenek hatással a döntésre, de tapasztalatukkal jelentősen hozzájárulnak a kiválasztás sikeréhez. Különösen akkor érdemes ehhez folyamodni, ha a munkakör sajátossága révén a leendő dolgozónak több belső munkatárssal, felettessel, ügyféllel kell kapcsolatban állnia. Ebből kifolyólag a kiválasztás inkább egy interjúsorozatnak felel meg, a jelöltnek ugyanis végig kell járnia leendő munkaterületeit, hogy bebizonyíthassa rátermettségét. Ezt követően minden interjúztató csoport beszámol tapasztalatairól a személyzeti osztálynak, s csak ezek összesítése után történhet meg a pályázó kiválasztása.

Bővebben...

Interjú típusok - I. rész

Cimkék: állásinterjú, board interjú, csoportos interjú, interjútípusok, panel interjú, stresszinterjú

2012 February 22.   |  22: 39

Hiába egy jól összeállított önéletrajz, a valódi megmérettetés szóban dől el. Segítünk felkészülni, hogy tudd mire számíthatsz!

addelmagad, állásinterjú, stresszinterjúAz interjún fogadhat egy interjúztató személy, de elképzelhető az is, hogy kettő, vagy több fős felvételiztető bizottsággal találod magad szemben. Elterjedtek a többlépcsős kiválasztási eljárások, melyek részei lehetnek a több fordulós interjúk, tesztek és az úgynevezett értékelő központok is.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal