Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

A Nők tényleg kevesebbet keresnek?

Cimkék: bérek, diszkrimináció, fizetések, Gyes, női fizetések, vezetői poszt

2012 August 1.   |  17: 28

Álláskeresés, munkahely - a Nők kevesebbet keresnek?

álláskeresés, női fizetések, addelmagadAz ugyanis tény, hogy a nők kevesebbet keresnek - méghozzá minden uniós tagországban. Az átlagos elmaradás 16 százalék, de például Észtországban 30 százalék a mínusz. Magyarországon 17 százalékos, és ami aggasztó: nálunk a különbség nem csökken, hanem növekszik.

Bővebben...

Szülési korban levő hölgyeket elutasítják?

Cimkék: diszkrimináció, elutasítás, hölgyek, indok, interjú, szülési korban

2012 June 10.   |  0: 31

A szülőképes korú hölgyek milyen indokkal kaphatnak elutasítást?

A szülőképes korú hölgyek sokszor egy elutasítás mögött azt az indokot látják, hogy biztosan azért nem őt választották, mert ugyebár szülőképes korban vannak. Ha az interjún erre netán rákérdeztek (ami persze tilos), akkor persze jogos, de egyébként nem. Ilyen cégnél nyilván nem is szívesen dolgozna az ember lánya.
Kihalóban van tehát az a szűkagyú menedzser fajta, akinél ez még döntési szempont. Nagyon sok olyan pozícióra visznek a munkaerő-közvetítő cégek embert, ahol a befutó jelöltek mindegyike nő. A rajtuk keresztül felvett, 25-35 év közötti jelöltek között a nők aránya közel 60%, pedig ennél a korcsoportnál gondolhatnátok, hogy a férfiak javára billen a mérleg. Úgy látom, hogy a KKV-k, illetve a magyar cégek igyekeznek minimalizálni az ''anyasági'' kockázatot és az azzal járó munkáltatói terheket. Míg a sokat szidott nemzetközi cégekre ez a kizárólag költségközpontú gondolkodás nem jellemző.

Bővebben...

Munkahelyi diszkrimináció.

Cimkék: álláskeresés, diszkrimináció, interjú, munkahely

2012 February 18.   |  23: 48

Hazánkban sem ritka, hogy egyes dolgozók koruk, nemük vagy származásuk miatt az átlagnál nehezebben boldogulnak a munkaerőpiacon.

addelmagad, munka, diszkriminációMelyikünkkel nem történt még meg, hogy méltatlanul megkülönböztették, és nem kapott lehetőséget kora, neme vagy más - nem a munkához kapcsolódó - tulajdonsága miatt? Ki meri ilyenkor felvenni a kesztyűt, és lehet-e egyáltalán revansot venni jogorvoslatok segítségével? 

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal