Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresést kezd a Goggle-on?

Cimkék: álláskeresés, beállítások, facebook, google, láthatóság, találat

2013 April 17.   |  0: 53

Álláskeresés? Előbb éld túl a Google nagytestvért!

addelmagad, álláskeresés, googleNémetországban már vannak vállalkozások, amelyek erre specializálódtak (web-killer.de, reputation-manager.de). Egyik cégnél egyetlen bejegyzés eltüntetése 40 euróba kerül (12 ezer forint). Az összeg elsőre nem hangzik túl soknak, ám ha több tucat oldal hivatkozik az elfeledtetni akart infóra, akkor borsos a számla. A németeknél elsősorban cégek és tehetős magánszemélyek veszik igénybe a szolgáltatást, a reputációs menedzserek pedig jól keresnek vele. A szakemberek hangsúlyozzák, utánajárással vagy webes jártassággal a bejegyzések egy része eltüntethető, az igazi probléma, ha külföldi a szolgáltató.

Bővebben...

Facebookozzunk munkaidőben?

Cimkék: eszközök, facebook, google, közösségi oldalak, munkaidő, versenyelőny

2012 September 12.   |  22: 18

Facebook, google, twitter, okostelefon mind ez munkaidőben?

addelmagad, facebook, álláskeresésNapjaink elengedhetetlen kellékévé vált az okostelefon, amiben összpontosul minden, ami szükséges a modern élethez, ami által folyamatosan elérhetővé válunk, nem függünk többé tértől és időtől. A kommunikációs csatornák egyre inkább átalakulnak, ezzel együtt a közösségi média szerepe is felerősödik. A céges facebookban, twitterben, blogokban rejlő lehetőségeket pedig egyre több szervezet ismeri fel és használja.

Bővebben...

Facebook miatt buktam el.

Cimkék: adatlapok, facebook, googleplus, hozzáférés, közösségi portálok, twitter

2012 August 2.   |  13: 20

Tudnátok hányan buknak el az álláskeresésnél, önéletrajzok feltöltése után a facebookjuk miatt.

addelmagad, facebook, álláskeresésSokan nem is gondolnák, hogy most már sok HR-es vagy cégvezető aki alkalmazottat keres, hogy az önéletrajz elolvasása után az első amit megtesz, hogy felnéz a közösségi portálokra, hogy plussz információt szerezzen, esetleg megtudjon eltitkolt dolgokat az emberkékről. Még ha sajnos nem minden esetben is fedi a valóságot és a munkához való állásunkat az ott látottak, akkor is sokan ebből szürnek le tényeket és esetleg változtatják meg véleményüket, döntésüket.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal