Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Legkedveltebb szakmák

Cimkék: felmérés, legkedveltebb szakmák, legkedveltebb szakok, rangsor

2013 October 29.   |  21: 56

Legkedveltebb szakmák 2013-ban

legkedveltebb szakmák 2013, addelmagad, álláskeresésA legtöbb szülő megkérdezi gyermekétől „mi leszel ha nagy leszel kisfiam?”
A válasz gyerekkorban még kissé bagatell lehet, hiszen ilyenkor a legérdekesebb és legizgalmasabb szakmákat szeretnék a gyerekek. „Én tűzoltó leszek vagy doktor bácsi vagy festő”- érkezik a válasz a gyerekektől.

Bővebben...

Önéletrajz - álláskeresés - füllentés?

Cimkék: álláskeresés, felmérés, füllentés, hamis információ, hazugság, önéletrajz

2012 June 16.   |  16: 03

Önéletrajz - álláskeresés. A füllentés elengedhetetlen?

addelmagad, önéletrajz, állásinterjúA pénzügyi cégek pozícióira pályázók egyre nagyobb hányada hazudik a jelentkezés során, derül ki egy tanulmányból.

Bővebben...

Álmatlanság, kattogás ismerős?

Cimkék: álmatlanság, burn out, fáradékonyság, felmérés, kattogás, stressz

2012 April 29.   |  23: 52

Folyamatosan fáradt vagy, sűrű álmatlanság, forog az agyad még éjszaka is?

álmatlanság, addelmagad, munkaEgyes felmérések szerint átlagosan ötből egy ember érzi magát szinte folyamatosan elcsigázottnak, fáradtnak, mint akiből az összes energiát kiszívták. Minden tizedik embernél olyan súlyúak e problémák, hogy az mindennapi munkáját és életminőségét is nagyban befolyásolja. A legtöbben természetesen azért érzik magukat így, mert életmódjuk erre predesztinálja őket: a folyamatos túlórázás után még hazavitt munka, az esti email-nézés vagy telefonálgatás egyaránt közrejátszik abban, ha megviseltek vagyunk, hiszen a modern technológia vívmányainak következtében a mai ember már gyakorlatilag folyamatosan elérhető. Emiatt pedig úgy is érezzük magunkat, mintha soha semminek nem érnénk a végére – ez pedig roppant fárasztó, még ha nem is feltétlenül tudatosul.

Bővebben...

Hogyan tűnjünk ki a tömegből?

Cimkék: álláskeresés, egyediség, felmérés, interjú, kitűnni, személyes márka

2012 March 14.   |  14: 12

Hogyan tűnjünk ki a tömegből? Munkahely, álláskeresés...

addelmagad, állás, álláskeresésA személyes márkaépítés nem jelent mást, mint önmagunk egyedi, mások által ismert és elismert képének formálását. A márka különleges természeti adottság, amivel mindenki rendelkezik. Íme, néhány tipp, melyek segíthetnek személyes márkánk minőségének megállapításában.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal