Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresést kezd a Goggle-on?

Cimkék: álláskeresés, beállítások, facebook, google, láthatóság, találat

2013 April 17.   |  0: 53

Álláskeresés? Előbb éld túl a Google nagytestvért!

addelmagad, álláskeresés, googleNémetországban már vannak vállalkozások, amelyek erre specializálódtak (web-killer.de, reputation-manager.de). Egyik cégnél egyetlen bejegyzés eltüntetése 40 euróba kerül (12 ezer forint). Az összeg elsőre nem hangzik túl soknak, ám ha több tucat oldal hivatkozik az elfeledtetni akart infóra, akkor borsos a számla. A németeknél elsősorban cégek és tehetős magánszemélyek veszik igénybe a szolgáltatást, a reputációs menedzserek pedig jól keresnek vele. A szakemberek hangsúlyozzák, utánajárással vagy webes jártassággal a bejegyzések egy része eltüntethető, az igazi probléma, ha külföldi a szolgáltató.

Bővebben...

Facebookozzunk munkaidőben?

Cimkék: eszközök, facebook, google, közösségi oldalak, munkaidő, versenyelőny

2012 September 12.   |  22: 18

Facebook, google, twitter, okostelefon mind ez munkaidőben?

addelmagad, facebook, álláskeresésNapjaink elengedhetetlen kellékévé vált az okostelefon, amiben összpontosul minden, ami szükséges a modern élethez, ami által folyamatosan elérhetővé válunk, nem függünk többé tértől és időtől. A kommunikációs csatornák egyre inkább átalakulnak, ezzel együtt a közösségi média szerepe is felerősödik. A céges facebookban, twitterben, blogokban rejlő lehetőségeket pedig egyre több szervezet ismeri fel és használja.

Bővebben...

Google és egy kis ötletesség.

Cimkék: álláskeresés, google, internet, ötletek

2012 February 14.   |  2: 23

Így is lehet munkát keresni.

addelmagad, google, álláskeresésEgyszerű, de nagyszerű történet egy amerikai reklámszövegíró srácról, aki szeretett volna bejutni az egyik nagy céghez, de a hagyományos úton nem ment.
Nem véletlen kreatív a szakmája, kreatívan oldotta meg a kérdést, és kihasználva azt, hogy alig van olyan ember, aki néha-néha ne keresne rá saját magára a google-n, a megcélzott ügynökségek vezetőinek nevére kezdett el hirdetni.
A hirdetés szövege valami ilyesmi: “Ugye milyen vicces a saját nevedre keresni? Ugyanilyen vicces velem dolgozni.”
A hirdetések elérték a céljukat: 5 ember nevére adott fel hirdetéseket, összesen 6 dollárba került neki a kampány, négyen behívták interjúra, és ketten állást is ajánlottak neki. Csodálatos, nem?
Na nem azért írtuk, hogy ezek után itthon elszaporodjanak majd a nagyvállalatok vezetőinek neveit célzó álláskereső hirdetések, inkább egy tanulság, hogy próbálj egyedi lenni amennyire lehet és önmagadat adni, ha állást keresel!

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal