Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Állásinterjú hibák

Cimkék: állásinterjú, bakik, hibák, interjúztató, kérdések

2013 December 16.   |  22: 48

Állásinterjú hibák amit elkövetünk, 20 pontban

álláskeresés, állásinterjú, addelmagad.huMinden ember követ el hibát, azonban vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem engedhetjük meg magunknak. Léteznek klasszikus és meglepő, vicces és felháborító állásinterjú-hibák, melyek a tapasztalatlan és rendszerint a felkészületlen álláskeresőket érinti leginkább. Pontatlan érkezés, ellentmondásos információk, gyenge motiváltság, percekig az ex-munkáltatót szidja, barátnővel vagy anyukával érkezik, nem szólal meg. Egy állásinterjún rengeteg ponton elcsúszhat az álláskereső. A munkaadó a megbízható, megfelelő szaktudással rendelkező, összeszedett, motivált pályázókat keresi.  Kicsit szemezgettünk, hogy milyen fő hibákat szoktak elkövetni az álláskeresők:

Bővebben...

Ki hullik ki elsőnek

Cimkék: hibák, jelentkezés, kihullás, pályázó, pozíciófüggő

2012 April 15.   |  2: 13

Néha csak kis dolgon múlik, de tovább lapoznak ezért.

álláskeresés, állásajánlatok, addelmagadErősen pozíciófüggő persze, de általában 1-1 állásra jelentkezik 100-300 pályázó, de nem ritka a 2-3ezer pályázat sem. Általában az első 30-50 CV-ből lehet találni 3-6 jelöltet, aki jó, és akit behívnak interjúra. Kihullik az, aki nem felel meg a cég számára fontos publikus (végzettség, tapasztalat, nyelvtudás) és nem publikus elvárásoknak (kor, nem, kinézet), kihullik, akinek a CV-je hibákkal teli, vagy mazsolázni kell az információt, mert túl terjengős, vagy szűkszavú, vagy rosszul van megformázva. Kihullik az, aki igénytelen képet rak be a CV-jébe. Kihullik az, akitől kérnek fényképet, fizetési igényt, de nem küld. Extrém esetben az is kihullik, aki megfelel az elvárásoknak, de van mellette számos olyan jelentkező, aki még jobb nála abban, hogy valamilyen extra tudással is rendelkezik.

Bővebben...

Megoldhatatlan konfliktusok tünetei.

Cimkék: hibák, klikkek, megoldhatatlan konfliktusok, tünetek, vezető, viták

2012 March 12.   |  11: 14

A megoldhatatlan konfliktusok tünetei a munkahelyen

addelmagad, állások, álláskeresésUgye legalább egy embert te is fel tudsz sorolni, aki azért változtatott állást a közelmúltban, mert a munkahelyén megoldhatatlan konfliktusa támadt valakivel? Ez a valaki nem mindig a vezető. Ha a tüneteket időben észleljük, a konfliktus nem gyűrűzik a végtelenségig és nem válik végletessé. Vizsgáljuk hát meg, mik ezek a tünetek?

Bővebben...

Önéletrajzírás - Készségeid

Cimkék: hibák, készségek, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  22: 35

Készségeidre mindenki kiváncsi, de nem mindegy, hogy ezt hogy írod le, milyen formában.

addelmagad, munka, álláskeresésAmit szinte mindenki elkövet hibaként, hogy a végére teszi készségeit és azt is felsorolja mint egy kötelező nyűg.

Bővebben...

Önéletrajzírás, kézzel vagy géppel

Cimkék: hibák, kézzel írott, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 February 1.   |  18: 18

Önéletrajzírás az Álláskeresés Munkakeresés alappillére, kézzel vagy géppel írt a jó?

addelmagad, munka, álláskeresésFontos, hogy önmagában felhívja a figyelmet, de kerüld a túlzásokat! Ne használj rikító vagy különös színű papírt, még ha ezzel ki is akarsz tünni a többi pályázat közül. Mindig használj fehéret vagy annak árnyalatát (pld. törtfehér, pasztellszürke) Ha igazán profi akarsz lenni, még a papír vastagságára is adhatsz. Nyilván nem ezen fog múlni a pályázatod, de a papír kézbefogása jobb érzetet kelt az olvasóban. Pont olyan mint amikor egy vastagabb papírból készült névjegykártyát fogsz a kezedben vagy egy vékonyabbat.

Bővebben...

Önéletrajzírás, elmerülve a múltba

Cimkék: dátumok, hibák, múlt, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 31.   |  23: 13

Az egyik legnagyobb hiba, ha az önéletrajzban évtizedekre visszamenőleg részletesen taglalja a jelentkező életútját.

addelmagad, munka, álláskeresésA CV nem egy regény, így felesleges minden apró részletre kitérni. A hosszú évekkel korábbi történések, munkahelyek, tapasztalatok a legtöbb esetben irrelevánsak a mostani alkalmazás szempontjából. Mivel pedig a felvételt intéző szakemberek az önéletrajzokat az alkalmatlanok kizárására használják fel, mindazokat az önéletrajzokat, amelyek megfejtése túl sok munkával járna, eleve a ''nem felelt meg'' felíratú iratrendezőbe dugják. Összegezve, itt is fontos az egyszerűség, rövid tömör közlés a munkahelyekről, iskolákról és maximum 10évre visszamenőleg írd le ''életpályádat''.

Bővebben...

Önéletrajz írás, hiányzó dátum

Cimkék: dátumok, hibák, önéletrajz, önéletrajzírás

2012 January 29.   |  21: 56

Önéletrajzban hiányzó dátumok: Munkahely, Tanulmányok, Szakmai végzettségek

addelmagad, munka, álláskeresésSokan annak érdekében, hogy elkerüljék az életkor, vagy a tapasztalatszerzési idő hossza miatti megkülönböztetést, nem adják meg pontosan, hogy mikor fejezték be az iskoláikat, vagy korábbi munkahelyeiken mettől meddig dolgoztak. Pedig a pozíciók betöltésért felelős szakemberek az önéletrajzokat sokkal inkább az alkalmatlanok kiszűrésére, semmint az alkalmasak megtalálására használják. Egy fejvadász vagy HR-es szempontjából a hiányzó adatok egyértelműen arra utalnak, hogy a jelölt el akar titkolni bizonyos, például a túl gyakori munkahelyváltásokra vagy a túl hosszú munkanélküli periódusra utaló információkat. És ez nem az, amivel pozitívan lehetne megragadni azok fantáziáját, akiknek használatára az önéletrajz íródott.

Bővebben...

Önéletrajz írás bevezetés

Cimkék: hibák, önéletrajz

2012 January 29.   |  2: 03

Önéletrajzot írni korántsem olyan könnyű, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

munka, állások, addelmagadA túl hosszú éppen olyan rossz, mint a túl rövid, az átláthatatlant pedig hasonlóképpen félrerakják, mint a kiemelésekkel túltarkítottakat. Ha legalább az állásinterjúig el akarsz jutni, az önéletrajz műfajaként ne a prózát válaszd! Tartsd szem előtt, hogy nem te vagy az egyetlen jelentkező, sőt, azt is érdemes tudnod, hogy emiatt egy-egy önéletrajzzal első körben gyakran csak hat-hét másodpercet foglalkoznak. A sorkizárt, ömlesztett önéletrajzra senkinek sincs ideje, de a kiemelésektől tarkítottat is könnyedén félretehetik, ha abból csak második nekifutásra böngészhetők ki a szükséges adatok.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal