Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álláskeresés Állásbörzén?

Cimkék: állásbörze, álláskeresés, interjú, önéletrajz, tanácsok

2013 November 9.   |  14: 18

Érdemes állásbörzére menni?

addelmagad.hu, állásbörzeAz álláskeresőknek a hirdetések böngészésén és a munkaügyi központokba regisztráláson kívül egyedülálló lehetőséget biztosítanak az állásbörzék.
Tanácsadás, tanfolyamokra való jelentkezés és konkrét állásajánlatok is várják a börzére látogatókat.

Számos cég képviselteti magát ezeken az eseményeken, többségük potenciális jelentkezők önéletrajzait gyűjtik össze egy későbbi pozíció betöltéséhez, de vannak cégek, akik a börzén tartanak meghallgatás és a helyszínen választják ki a legalkalmasabb jelentkezőt, így spórolva meg az időt és a HR feladatokat.

Bővebben...

Nyelvvizsgára szükségünk van?

Cimkék: bizonyítvány, interjú, nyelvek, nyelvtanulás, nyelvvizsga

2012 June 24.   |  22: 33

Nyelvizsga kell vagy nem kell?

addelmagad, nyelvvizsga, állásokA versenyszférában nem számít, ki milyen nyelvvizsga-bizonyítványt szerzett. A nyelvtudás szintje ugyanis állásinterjún egy 10 perces beszélgetéssel azonnal és nagy pontossággal kideríthető (ezért sincs értelme lódítani erről az önéletrajzban).

Bővebben...

Szülési korban levő hölgyeket elutasítják?

Cimkék: diszkrimináció, elutasítás, hölgyek, indok, interjú, szülési korban

2012 June 10.   |  0: 31

A szülőképes korú hölgyek milyen indokkal kaphatnak elutasítást?

A szülőképes korú hölgyek sokszor egy elutasítás mögött azt az indokot látják, hogy biztosan azért nem őt választották, mert ugyebár szülőképes korban vannak. Ha az interjún erre netán rákérdeztek (ami persze tilos), akkor persze jogos, de egyébként nem. Ilyen cégnél nyilván nem is szívesen dolgozna az ember lánya.
Kihalóban van tehát az a szűkagyú menedzser fajta, akinél ez még döntési szempont. Nagyon sok olyan pozícióra visznek a munkaerő-közvetítő cégek embert, ahol a befutó jelöltek mindegyike nő. A rajtuk keresztül felvett, 25-35 év közötti jelöltek között a nők aránya közel 60%, pedig ennél a korcsoportnál gondolhatnátok, hogy a férfiak javára billen a mérleg. Úgy látom, hogy a KKV-k, illetve a magyar cégek igyekeznek minimalizálni az ''anyasági'' kockázatot és az azzal járó munkáltatói terheket. Míg a sokat szidott nemzetközi cégekre ez a kizárólag költségközpontú gondolkodás nem jellemző.

Bővebben...

Csörög felvegyem?

Cimkék: interjú, mobil, mobiltelefon, szokás, telefonos előszűrő, visszahívás

2012 April 29.   |  20: 47

Interjú, előszűrés, csörög, felvegyem?

mobil, addelmagad, álláskeresésKell a mobiltelefonszám az önéletrajzba, ugyanis így tudnak a személyzetisek a leggyorsabban elérni. Ha céges mobilunk is van, akkor ne azt adjuk meg több okból:
könnyen visszakereshetőek a számok,
lehet, hogy az asztalon felejtjük és - céges mobil lévén - kollégánk veszi fel,
egy esetleges munkahelyváltásnál a munkaadó egyszerűen nem tud bennünket elérni.

Bővebben...

Tudunk még kérdést amire nem számítasz

Cimkék: álláskeresés, interjú, kérdések, munkakeresés, példák, stressz, választékosan

2012 April 13.   |  0: 59

Fogadjunk nem készültél fel még minden interjú kérdésre.

munka, állás, álláskeresésAz interjúk többségén elhangzó kérdésekre a tapasztalatok szerint könnyű felkészülni, számos cikket találni a neten is ezzel kapcsolatban. Pl. mutasd be magad pár mondatban, mesélj a tanulmányaidról, 3-3 jó/rossz tulajdonságod, mit tervezel a következő 1-3-5 évben, milyen a kapcsolatod a munkatársaiddal/főnököddel, miért jelentkeztél az adott pozícióra, miért érzed magad alkalmasnak, mit vársz el a vezetődtől, hogyan kezeled a konfliktusokat, hogy bírod a stresszt, stb. Általában ilyen sablonos kérdésekre akkor lehet számítani, ha maga a interjúztató is mielőbb túl akar lenni az interjún, vagy a feladata valójában csak az, hogy ellenőrizze, az alanynak megvan keze-lába, szeme-füle, és el tud mondani magától pár értelmes mondatot.
Természetesen szinte minden interjú elején feltesznek pár általános kérdést, ami alapján eldöntik, folytatják-e hosszabban az interjút. Ezalatt a 10-15 perc alatt eldől, hogy érdemes-e folytatni a beszélgetést, gondolok itt a kommunikációra, hogy mennyire gördülékeny/akadozó; választékos és logikusan összerakott; mennyire határozott, önfényező, vagy épp szerény; pozitív szemléletű, vagy inkább a negatívumokat sorolja pl. korábbi munkahelyéről; beszámolója összhangban van az önéletrajzával/korábbi interjúztató beszámolójával, vagy eltér attól; meg tudja-e fogalmazni egyéni motivációját, vagy közhelyeket puffogtat, utánanézett-e a cégnek, stb-stb. tehát összességében szimpatikus, vagy nem szimpatikus.
Ha az interjúztató komolyabb szűrésre készül, akkor olyan kérdéseket tesz majd fel, amelyek mindenképp konkrét helyzetekre, példákra vonatkoznak, az egyén viselkedésére fókuszálnak: hogyan viselkedett egy adott szituációban, hogyan oldotta meg, hogy érezte magát abban az adott helyzetben. Ráadásul ezek a kérdések alkalmasak arra is, hogy a szakmai felkészültséget is felmérjék. Ha eredményre, kudarcra kérdeznek rá, akkor is ragaszkodni fognak a konkrétumokhoz, szituáció/probléma, szereplők, adatok, megoldás, visszajelzés, konklúzió. Belső munkatársi kapcsolatok, ügyfélkapcsolatok terén is fontos, hogy ne általánosságban beszélj (''jól kijöttem mindenkivel'', ''szerettek az ügyfelek'') - a részletekre kíváncsiak. Ha ugyanis eltereled a témát, vagy nem mondasz konkrétumot, hiteltelenné válhatsz.

Néhány példa ilyen kérdésekre:
- Írja le egy konfliktusát egy dolgozóval, és azt is, hogy miképpen kezelte a helyzetet, valamint milyen érzései voltak ezzel kapcsolatban.
- Írjon le egy helyzetet, amikor gyors és hatékony döntést hozott, ismertesse a döntési helyzetet és a döntés eredményeit.
- Írja le, hogy mi volt a legnagyobb változás, amit megélt a jelenlegi cégénél, hogyan viszonyult hozzá, mit érzett, hogyan kezelte?
Ilyenkor azt is figyelik, hogyan viszonyulsz ezekhez a kérdésekhez: zavarba jössz, netán ideges leszel és támadóan reagálsz vagy leblokkolsz. Az, hogy egy-egy dologra nem tudsz konkrétumot mondani, beleférhet, kihagy netán az agyad, nem vagy rutinos, nem készültél fel ilyen kérdésekre, sőt, előfordulhat, hogy egy adott helyzettel még nem kerültél szembe. De ha ezt képes vagy megfelelő kommunikációval, őszintén, meggyőzően kezelni, és természetesen a kérdések többségére tudsz megfelelő és konkrét példát mondani, akkor nyert ügyed van. Ha pl. nem tudsz példát mondani, mert nem találkoztál még ilyen helyzettel, akkor mondjuk mondd el, mit tennél egy ilyen helyzetben.

Végül még pár kérdés, amelyre kevésbé számítanak az álláskeresők:
- Miféle dolgok ingerlik Önt a leginkább egy munkahelyen?
- Honnan szerezte a legpraktikusabb tapasztalatait?
- Miféle elismerésre vár a karrierje során?
- Meséljen a legutóbbi kezdeményezéseiről!
- Mi volt a legnagyobb csalódása?
- Ki az az ember, akinek a legnagyobb befolyása volt az életére?
- Melyek az ön szakterületének legnagyobb előnyei?
- Melyek az ön szakterületének legnagyobb hátrányai?
- Megfontolta már, hogy önálló vállalkozást indít? Indokolja válaszát.

Bővebben...

Hogyan tűnjünk ki a tömegből?

Cimkék: álláskeresés, egyediség, felmérés, interjú, kitűnni, személyes márka

2012 March 14.   |  14: 12

Hogyan tűnjünk ki a tömegből? Munkahely, álláskeresés...

addelmagad, állás, álláskeresésA személyes márkaépítés nem jelent mást, mint önmagunk egyedi, mások által ismert és elismert képének formálását. A márka különleges természeti adottság, amivel mindenki rendelkezik. Íme, néhány tipp, melyek segíthetnek személyes márkánk minőségének megállapításában.

Bővebben...

100 szavas karrier-tanácsok sikeres emberektől

Cimkék: álláskeresés, interjú, szakértő, tanácsok

2012 March 2.   |  0: 33

A szakértői karriertanácsok rendszerint egy vagyonba kerülnek. Álláskeresés - Interjú

karrier, munka, álláskeresésA CNN Money most megbecsült, sokat tapasztalt karrier-tanácsadókat kért meg arra, hogy kevesebb, mint 100 szóban szedjék össze a szerintük legfontosabb gondolatokat. Ezek közül szemezgettünk:

Bővebben...

Praktikák okosan és óvatosan

Cimkék: interjú, munkakeresés, praktikák, trükkök

2012 February 22.   |  3: 00

Vesd be, de csak ha nyerni akarsz egy megbeszélésen, vagy Állás / Munka keresésénél...

munka, állás, állások, praktikákPszichológiai trükkök, amiket a profik alkalmaznak, és még a profikkal szemben is hatásosak. A módszereket az USA elnökjelöltjei, a világ topvezérkara tesztelte, s mára ezek beszivárogtak a felsővezetés eszköztárába is. Hölgyek, urak, mindenki megtalálja a maga módszerét!

Bővebben...

Munkahelyi diszkrimináció.

Cimkék: álláskeresés, diszkrimináció, interjú, munkahely

2012 February 18.   |  23: 48

Hazánkban sem ritka, hogy egyes dolgozók koruk, nemük vagy származásuk miatt az átlagnál nehezebben boldogulnak a munkaerőpiacon.

addelmagad, munka, diszkriminációMelyikünkkel nem történt még meg, hogy méltatlanul megkülönböztették, és nem kapott lehetőséget kora, neme vagy más - nem a munkához kapcsolódó - tulajdonsága miatt? Ki meri ilyenkor felvenni a kesztyűt, és lehet-e egyáltalán revansot venni jogorvoslatok segítségével? 

Bővebben...

Öltözködési szabályok állásinterjúra

Cimkék: etikett, interjú, öltözködési szabályok

2012 February 17.   |  21: 45

Ugyan állásinterjún tudásunkat, személyiségünket adjuk el, mégsem elhanyagolható külső megjelenésünk. 

addelmagad, öltözködési szabályok, állásinterjúAz állásinterjún való megjelenésnek vannak általános szabályai, de a személyiséghez illő öltözetet mindenkinek magának kell ki- illetve megtalálnia.
A nők több hibát követhetnek el az állásinterjún való megjelenésben, mint a férfiak. Ha egy diplomás férfi ápolt hajjal, borotváltan, öltönyben, nyakkendőben megy egy interjúra, akkor a külseje alapvetően megfelelő. Ettől függetlenül nem mindig elvárás az öltöny. Műszaki területeken például a jó minőségű farmer, ing, zakó kombináció is elfogadott.  Amikor az interjúztatóddal szemben ülsz, óhatatlanul kiteszed magad annak, hogy minden porcikádat alaposan végigmustrálja. Összegyűjtöttük, milyen öltözékekben lejthetsz be a felvételi beszélgetésre, és melyeket érdemes – erre az időre - a szekrény mélyére száműzni. 

Bővebben...
Előző oldal
1