Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Állásinterjú hibák

Cimkék: állásinterjú, bakik, hibák, interjúztató, kérdések

2013 December 16.   |  22: 48

Állásinterjú hibák amit elkövetünk, 20 pontban

álláskeresés, állásinterjú, addelmagad.huMinden ember követ el hibát, azonban vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem engedhetjük meg magunknak. Léteznek klasszikus és meglepő, vicces és felháborító állásinterjú-hibák, melyek a tapasztalatlan és rendszerint a felkészületlen álláskeresőket érinti leginkább. Pontatlan érkezés, ellentmondásos információk, gyenge motiváltság, percekig az ex-munkáltatót szidja, barátnővel vagy anyukával érkezik, nem szólal meg. Egy állásinterjún rengeteg ponton elcsúszhat az álláskereső. A munkaadó a megbízható, megfelelő szaktudással rendelkező, összeszedett, motivált pályázókat keresi.  Kicsit szemezgettünk, hogy milyen fő hibákat szoktak elkövetni az álláskeresők:

Bővebben...

Elkéstem állásinterjúról

Cimkék: állásinterjú, elkésni, intelligencia, interjúztató, lemondani, telefonálás

2012 April 8.   |  21: 25

Elkéstem az állásinterjúról BOCS

elkésni, állásinterjú, munka Sajnos még mindig sokszor tapasztalható, hogy az előre megbeszélt állásinterjúra a jelölt késik, vagy extrém esetben el se jön az interjúra. Munkaerő-közvető cégnél (hívjuk fejvadásznak, ezt használja mindenki, bár lényeges a különbség), tehát fejvadász cégnél még nem zárják ki emiatt a jelöltet, ha a késésről / visszalépésről előre szól, és egyébként egy jó hátterű, bemutatható jelölt. De ha túlkínálat van a hasonló profilú jelöltekből, akkor ez egy kiszórási szempont lehet. Hiszen a pontosság a munkahelyen egy elég fontos szempont.

Tehát, ha nem mentek el egy interjúra, legalább a lemondást tegyétek meg. E-mail vagy telefon. Ez úgy gondolom alap intelligencia kérdése. Ha ezt nem teszitek meg, az ilyen ''cserbenhagyásnak'' nyoma lesz az adatbázisban. Ha késtek, akkor telefonáljatok oda ÉS az interjú elején kérjetek elnézést. Közbejöhet valami, főleg a közlekedés miatt, ill. az interjúztató is jó esetben tisztában van azzal, hogy munka alatt, előtt, után nem mindig egyszerű kiszámítani az interjúra való érkezést. A közvetítő cégek tehát nem szeretik, de megértik a késést, ha erről normális módon szólnak előre. Fordított esetben neked is az esne jól, ha egy előre megbeszélt találkozóról való késés / visszamondásról szólnának, nem?
Sajnos vannak páran, akik 15 perc késés után is sunnyognak, egy ''jaj, bocs, nagy volt a dugó'' kinyögésére sem képesek. Pedig a normális kommunikáció itt is csodákra képes. A ''kések de úgy teszek, mintha mi sem történt volna'' jelöltekkel általában villáminterjút tartanak, és általában őt soha többé nem keresik meg állásajánlattal.

Mi van akkor, ha az interjúztató késik? Fejvadász általában nem szokott, mert neki ez a dolga, interjúkat tart, jórészt maga szervezi a munkáját, időbeosztását. Vállalati HR-esnek viszont általában nem csak a munkaerő-felvétel, interjúztatás a feladata, ott van a háta mögött még száz, vagy akár több ezer ember ügye, munkaügytől, beléptetéstől a leszámoltatásig, exit-interjú, juttatások, teljesítményértékelés, képzésterv, karrierterv, stb, és pl. a 14 órás interjú előtt jön valamelyik főnök egy azonnali, dolgozókat érintő kérdéssel. Szóval ha késik a HR-es, akkor annak általában oka van, ha pedig csak szívatni akar, azt úgyis folytatja interjún, így könnyen lejön, hogy nem az a cég, ahol dolgozni szeretnél.

Bővebben...

Állásinterjú és a stressz.

Cimkék: állásinterjú, interjúztató, optimizmus, stressz, szituáció

2012 March 21.   |  0: 58

Az állásinterjúval járó stressz, mit lehet tenni.

addelmagad, állás, munkaÁllásinterjún szinte mindenki találkozott már valamilyen stresszhelyzettel. Amennyiben nem megfelelően reagálunk egy adott szituációra azzal minden esélyünket eljátszhatjuk az interjúztatónál. Fogadjuk meg tehát az alábbi tanácsokat, annak érdekében, hogy elkerüljük az állásinterjún jelentkező stresszhelyzeteket:

Bővebben...

Árulkodó jelek az állásinterjún

Cimkék: állásinterjú, árulkodó jelek, interjúztató, munkakeresés

2012 February 27.   |  20: 14

Árulkodó jelek, ami arra utalnak, hogy állásinterjúnk jól alakul!

állás, állások, állásinterjúAz állásinterjú a munkakeresési fázis legstresszesebb része. Ilyenkor minden tekintet ránk irányul, az interjúztató pedig ravasz kérdésekkel próbálja tesztelni felkészültségünket. A kérdésekre adott válaszaink alapjaiban határozzák meg az interjú kimenetelét. A HR tanácsadók általában nem mutatják ki érzelmeiket az interjú során, így sokszor azt sem tudhatjuk, hogy milyen benyomás alakult ki rólunk, ám vannak olyan jelek, melyekből leszűrhetjük, hogy jól alakul az interjúnk vagy sem.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal