Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Külföldi munkavállalás?

Cimkék: előkészületek, kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi tartózkodás

2013 October 28.   |  23: 53

Mire vigyázzunk a külföldi munkavállalásnál?

külföldi unka addelmagad álláskeresésKorábbi cikkünkben a „menjek vagy maradjak” kérdést vetettük fel több szemszögből.
Fontos még megemlítenünk ennél a kérdésnél, hogy ha elvállaljuk a munkát és külföldön próbálunk szerencsét mire is kell odafigyelnünk.

Bővebben...

Külföldi munka csábít minket

Cimkék: diák, külföld, külföldi munka, nyelvtanulás, nyelvtudás, támogatási rendszer

2013 October 25.   |  21: 38

A magyar fiatalok harmada külföldi munkára vágyik

külföldi munka addelmagad álláskeresésEgyre több diák gondolja úgy, hogy Magyarországon kilátástalan az álláskeresés, és próbálnak munkát vállalni külföldön. Felmérések szerint minden harmadik pályakezdő képtelen elhelyezkedni. Valószínűleg ez a folyamat vezetett oda, hogy már a külföldi karrierjükre építik fel az életüket a diákok. Középiskolában cserediák program, később külföldi egyetemre jelentkezés és végül az ottani letelepedés a cél.

Bővebben...

Külföldi munka egyik sikere

Cimkék: kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi munkavállalás, lehetőségek, változás

2013 April 19.   |  0: 01

Külföldön dolgozni? Egyiknek sikerül, a másiknak miért nem?

külföldi munka, addelmagad, álláskeresésA válságtól és gazdasági-politikai helyzettől függetlenül, mindig is voltak külföldre vándorlók. A jobb megélhetés, szebb jövő reményében keltek útnak. A külföldi munkavállalást kapcsán lehet álomba illő történetekről hallani és elrettentő példákról is. Mi az oka annak, hogy az, ami az egyiknek sikerül (jelen esetben a külföldi munka), a másiknak nem?
Két közeli ismerősünk is külföldön tartózkodik jelenleg. Hasonló neműek, életkorúak és a nyelvtudásuk szintje is közel azonos volt a kiutazáskor. Egyikük hazai berkeken belül sem találta meg önmagát, sem munkájában, sem egyéb téren. Több munkakörben is kipróbálta magát, de kiteljesedni egyikben sem tudott. A hőn áhított utazásra évek óta várt-vágyott, s végül meghozta a döntést: szerencsét próbál külföldön. Azóta eltelt pár év, minden állást csak nagy nehézségek árán sikerült elnyernie, nehezen boldogul kint is, jobbára kényszermunkát talál, azért dolgozik, hogy meg tudjon élni. Az tény, hogy jobb körülmények között él, mintha itthon, Magyarországon lenne, de nem tűnik boldogabbnak.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal