Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Külföldön dolgozóknak bírság jöhet

Cimkék: adóbevallás, bírság, járulék, külföldi munka, külföldi munkavállalás, tb

2014 October 24.   |  19: 33

Többszázezer forintra bírságolhatja a NAV a külföldön élő magyarokat

külföldi munka, álláskeresésKülföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedről? Komoly bírság fenyegethet!

Bővebben...

Munka akár télen is?

Cimkék: idénymunka, külföldi bérek, külföldi munka, szezonmunka

2013 December 14.   |  1: 16

Télen szezonmunka, akár külföldre? És mennyit kereshetek?

szezonmunka, álláskeresés, addelmagad.huIgaz már elindult a síszezon, de Ausztriában a szállodák, hegyi panziók üzemeltetői még most is gőzerővel keresik az új munkatársakat. Statisztikák szerint közel hétezer üres álláshelyre keresnek pályázókat. Milyen szakemberek a legkapósabbak és mennyi pénzt kínálnak a munkaadók?

Bővebben...

Külföldi munkavállalás?

Cimkék: előkészületek, kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi tartózkodás

2013 October 28.   |  23: 53

Mire vigyázzunk a külföldi munkavállalásnál?

külföldi unka addelmagad álláskeresésKorábbi cikkünkben a „menjek vagy maradjak” kérdést vetettük fel több szemszögből.
Fontos még megemlítenünk ennél a kérdésnél, hogy ha elvállaljuk a munkát és külföldön próbálunk szerencsét mire is kell odafigyelnünk.

Bővebben...

Külföldi munka csábít minket

Cimkék: diák, külföld, külföldi munka, nyelvtanulás, nyelvtudás, támogatási rendszer

2013 October 25.   |  21: 38

A magyar fiatalok harmada külföldi munkára vágyik

külföldi munka addelmagad álláskeresésEgyre több diák gondolja úgy, hogy Magyarországon kilátástalan az álláskeresés, és próbálnak munkát vállalni külföldön. Felmérések szerint minden harmadik pályakezdő képtelen elhelyezkedni. Valószínűleg ez a folyamat vezetett oda, hogy már a külföldi karrierjükre építik fel az életüket a diákok. Középiskolában cserediák program, később külföldi egyetemre jelentkezés és végül az ottani letelepedés a cél.

Bővebben...

Külföldi munka egyik sikere

Cimkék: kiutazás, külföld, külföldi munka, külföldi munkavállalás, lehetőségek, változás

2013 April 19.   |  0: 01

Külföldön dolgozni? Egyiknek sikerül, a másiknak miért nem?

külföldi munka, addelmagad, álláskeresésA válságtól és gazdasági-politikai helyzettől függetlenül, mindig is voltak külföldre vándorlók. A jobb megélhetés, szebb jövő reményében keltek útnak. A külföldi munkavállalást kapcsán lehet álomba illő történetekről hallani és elrettentő példákról is. Mi az oka annak, hogy az, ami az egyiknek sikerül (jelen esetben a külföldi munka), a másiknak nem?
Két közeli ismerősünk is külföldön tartózkodik jelenleg. Hasonló neműek, életkorúak és a nyelvtudásuk szintje is közel azonos volt a kiutazáskor. Egyikük hazai berkeken belül sem találta meg önmagát, sem munkájában, sem egyéb téren. Több munkakörben is kipróbálta magát, de kiteljesedni egyikben sem tudott. A hőn áhított utazásra évek óta várt-vágyott, s végül meghozta a döntést: szerencsét próbál külföldön. Azóta eltelt pár év, minden állást csak nagy nehézségek árán sikerült elnyernie, nehezen boldogul kint is, jobbára kényszermunkát talál, azért dolgozik, hogy meg tudjon élni. Az tény, hogy jobb körülmények között él, mintha itthon, Magyarországon lenne, de nem tűnik boldogabbnak.

Bővebben...

Nyelvtudás nélkül Külföldre?

Cimkék: külföldi munka, munkakeresés, nyelvtudás

2012 February 28.   |  11: 03

Nyelvtudás nélkül külföldre menni azt jelenti hogy mindenki érti a másikat, csak te nem érted őket. Ez egy elég kiszolgáltatott helyzet....

addelmagad, külföldi munkaA határ átlépése, gyakran nem csak nyelvi, hanem kultúraváltást is jelent, ami bizony számos félreértésre adhat okot.  Ezeket a félreértéseket pedig nyelvtudás nélkül nehéz lehet tisztázni. Sokat hallottuk már sok mindenkitől, hogy bizony külföldön kolbászból van a kerítés. Vannak olyanok is akik a repülőből kilépve visszaszaladnának a check-in pulthoz. Az igazság valószínűleg valahol a kettő között van, bár lehet, hogy inkább egyéntől függ. Az azonban valószínű, hogy minden országban van egy kevéske kerítés kolbászból. Egy barátságos helyen még két diplomával is bevállalhatjuk a kávéfőzést, ha mellette kétszer annyit keresünk mint itthon. Főleg akkor, ha esetleg a kinti továbbtanulás lehetőségével is élünk és a pénzcsinálás mellett, hosszú távú haszna is lesz a külföldi kalandnak.

Nyelvtudás nélkül nagyban csökken az esélyünk arra, hogy jó munkahelyet találjunk. Nehéz lehet kiismerni magunkat a helyi bürokráciában, vagy épp megérteni a helyi szokásokat, embereket. Könnyen becsaphatnak minket, esetleg egy olyan munkahelyen köthetünk ki, ahol keveset fizetnek, vagy nem jelentenek be minket, stb. Mostanra már jogos lehet a kérdés, minek tovább részletezni ezt, maradjunk inkább itthon? Nem feltétlen. Hiszen hol másutt tudnánk jobban megtanulni egy nyelvet mint abban az országban, ahol azt anyanyelvként beszélik? Közben pedig még pénzt is kereshetünk, valószínűleg többet mint itthon.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal