Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Munka, munkahely - az ördög nem alszik

Cimkék: frissítés, karrier, munkahely, önéletrajz, tanácsok, tippek, továbbképzés

2013 April 23.   |  23: 58

Hogyan maradjunk tökéletes munkaerő, hogyan biztosítsuk be magunkat a jövőre nézve

munka, állás, álláskeresés1. Mérjük fel képességeinket és értékeljük elért eredményeinket!

Bővebben...

Friss diplomával a karrierem előtt.

Cimkék: álláskeresés, diploma, egyetem, főiskola, karrier, munka, tanácsok

2012 March 24.   |  15: 35

Nemrég szerezted meg a diplomádat és munkát keresel. A karriered elején fontos hogy figyelembe vegyél bizonyos dolgokat, hogy biztosan jó irányba indulj el.

addelmagad, munka, állásÍme pár tanács ahhoz, hogy jól indítsd a karriered azután, hogy kiléptél a főiskola/egyetem kapuján.

Bővebben...

Hogyan legyünk sikeresek karrierünkben..

Cimkék: ambíció, anyagi függetlenség, karrier, siker, vállalkozás

2012 March 21.   |  0: 39

Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben!

addelmagad, állások, munkaAz első dolog, amit a sikerről tudnunk kell, hogy keményen meg kell dolgozni érte és az ahhoz vezető út sem egyszerű. Az alábbiakban a 3 legfontosabb lépést kívánjuk bemutatni, melyek segíthetnek a sikeres karrier megvalósításában.

Bővebben...

Előre akarok lépni a ranglétrán!

Cimkék: előrelépés, jobb állás, karrier, ranglétra

2012 March 1.   |  23: 42

Hogyan lépjünk feljebb a munkahelyi ranglétrán? Vagy jobb Állás, jobb Munka?

kinevezés, addelmagad, munkaKeményen dolgozunk, elkötelezettek vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje, annak, hogy nagyobb felelősségi kört kapjunk, egyúttal feljebb lépjünk a munkahelyi ranglétrán. Mi a titka az előrelépésnek és, hogyan történik mindez a valóságban? A következő tippek segíthetnek nekünk, amennyiben vezetői babérokra törnénk.

Bővebben...

Munka vagy magánélet, karrier II.

Cimkék: karrier, magánélet, munka, munkamánia

2012 February 10.   |  2: 18

Munka, munka, munka állandóan!!

munka, álláskeresés, addelmagadAz a munkamániás aki csak a munkájában tud sikereket elérni, könnyen azon kapja magát, hogy egész napját azzal tölti, hogy a munkájába temetkezik. Ezzel kel, és ezzel fekszik. Mindemellett pedig elhanyagolja az egészségét, a családját, a hétköznapi élet eseményeit, és úgy tűnik, mint aki egy teljesen másik bolygón él. Az oka ennek nyílvánvaló: sikerélményeket akar, és lehetőleg minél többet. Ha ezt csak a munkájában tudja megélni, akkor ösztönösen minden idejét ennek próbálja szentelni. Tehát ezek az emberek habár jól élnek, nem lehetnek igazán boldogok, mert életük többi része egy nagy rakás szemétdomb. A megoldás abban rejlik, hogy vállalj felelősséget az életedért, tudd, hogy te határozod meg, hogy mit kezdesz vele. Mindennapjaid során foglalkozz életed minden területével. A munkáddal, családoddal, egészséggel, szabadidő, barátok stb. Az ideális az lenne, ha egy sikeres munkanap után, egy egészséges, harmonikus családba érkeznél haza. Ezt csak akkor tudod elérni, ha energiát szentelsz annak, hogy fenntartsd a családi harmoniát. A munkamániásnak szinte rémálma hazamenni, hiszen otthon megoldatlan konfliktusok várják, és nagyon gyakran pont emiatt a túlórázást vállalják, csak hogy el tudjanak menekülni otthonról. Mindezek nem történnének meg, ha az egyensúlyt fenntartanák.

Bővebben...

Munka vagy magánélet, karrier

Cimkék: karrier, magánélet, munka

2012 February 8.   |  2: 29

Munka vagy magánélet? Mindkettő nem mehet jól állítólag?

munka, állások, addelmagadVannak karrieristák, akik hatalmas elmismerésre tesznek szert a munkahelyükön, önálló vállalkozásokat hoznak létre, meggazdagodnak, azonban az életük többi területére a kudarc jellemző. A házasságuk csődben van, a baráti kapcsolataik megromlottak, egészségük a romok alatt, állandó konfliktushelyzetbe kerülnek másokkal, és sorolhatnám tovább. Ezeket hallva, elgondolkodunk azon, hogy ez a nagybetűs siker ára? Akarunk mi egyáltalán sikeres karriert építeni, vagy inkább megmaradunk a jelen helyzetünkben, de legalább a családi békénk megmarad? Valóban, ezek valós problémák, és sok “sikeres” ember életére is jellemzőek, azonban vegyük figyelembe, hogy vannak kivételek is. Vannak emberek akik életük minden területén sikeresek, a titkuk pedig az, hogy egyensúlyban tartják az életüket. Mit is jelent ez? Tudatosítják magukban azt, hogy az élet különböző aspektusokból épűl fel, és csak akkor lehet valaki elégedett az életével, ha egyensúlyban tartja ezeket. 

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal