Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Friss diplomával a karrierem előtt.

Cimkék: álláskeresés, diploma, egyetem, főiskola, karrier, munka, tanácsok

2012 March 24.   |  15: 35

Nemrég szerezted meg a diplomádat és munkát keresel. A karriered elején fontos hogy figyelembe vegyél bizonyos dolgokat, hogy biztosan jó irányba indulj el.

addelmagad, munka, állásÍme pár tanács ahhoz, hogy jól indítsd a karriered azután, hogy kiléptél a főiskola/egyetem kapuján.

Bővebben...

Miért fontos a munkahelyi morál?

Cimkék: állás, főnök, munka, munkahely, munkahelyi morál, munkakörnyezet

2012 March 11.   |  23: 19

Miért fontos a munkahelyi morál? Jó állás, jó munkahely, jó hangulat?

addelmagad, állás, munkaA munkahelyi morál rendkívül fontos, hiszen hosszú távon egész karrierünket befolyásolhatja. A munkamorál egy bizonyos pontig kollégáinkon múlik. Senki sem szeretne olyan személlyel együtt dolgozni, aki állandóan panaszkodik. A paranoiás munkatársak sem tartoznak a legkedveltebbek közé.

Bővebben...

Beugratós kérdések a viselkedés alapú állásinterjún.

Cimkék: állás, állásinterjú, álláskereső, beugratós kérdések, munka, viselkedés

2012 March 5.   |  23: 20

Meséljen arról az időszakról, amikor - ha így kezdődik a HR-es kérdése, biztosan egy viselkedés alapú interjú kellős közepén találja magát az álláskereső.

interjú, állás , munlaMiként készüljön fel, majd válaszoljon sikeresen a pályázó a sokszor nyakatekert kérdésekre? 

Bővebben...

Jó kapcsolat a Főnökkel és a Munka is jobban megy?

Cimkék: főnök, jó kapcsolat, munka, munkahely

2012 February 28.   |  0: 57

A jó kapcsolat eredményeként munkánk is gördülékenyebbé válhat! Munka - Munkahely

főnök, állás, munkaSok ember rosszallóan néz főnökére a mindennapi munka során. Többek egyenesen úgy tekintenek felettesükre, mint akinek egyetlen célja, hogy beosztottaik munkáját kritizálja és éreztesse velük felsőbbrendűségét. Egy ilyen munkahelyi légkör sem számunkra sem főnökünk számára nem kecsegtethet semmi jóval. Tekintsünk főnökünkre inkább úgy, mint, aki értékes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik, és akihez bármikor bizalommal fordulhatunk, amennyiben valamilyen problémánk adódik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pozitív munkakapcsolatot építsünk ki vele. Ne feledjük, főnökünk nem az ellenségünk, hanem a mentorunk!

Bővebben...

Légy céltudatos és pozitív!

Cimkék: álláskeresés, jókedv, munka

2012 February 14.   |  22: 53

Keress úgy munkát, mintha az lenne a munkád éppen...

addelmagad, munka, álláskeresésÁllást keresni mindig nehéz dió! Főleg akkor, ha azt sem tudjuk mit akarunk. Ez ezért nem tetszik, az azért nem tetszik stb....Ha állást keresel nagyon fontos a tudatosság, az elkötelezettség és a nyitottség. Gondold át és fogalmazd meg magadban, hogy pontosan mit is szeretnél és ez lebegjen a szemed előtt! A munkakeresés ne csupán másodlagos dolog legyen, hanem elsődleg cél, feladat! Amikor munkakereső vagy vedd úgy, hogy éppen akkor az a munkád, hogy munkát keress, figyeld meg ha ilyen komolyan veszed előbb jutsz munkához.

Bővebben...

Munka vagy magánélet, karrier II.

Cimkék: karrier, magánélet, munka, munkamánia

2012 February 10.   |  2: 18

Munka, munka, munka állandóan!!

munka, álláskeresés, addelmagadAz a munkamániás aki csak a munkájában tud sikereket elérni, könnyen azon kapja magát, hogy egész napját azzal tölti, hogy a munkájába temetkezik. Ezzel kel, és ezzel fekszik. Mindemellett pedig elhanyagolja az egészségét, a családját, a hétköznapi élet eseményeit, és úgy tűnik, mint aki egy teljesen másik bolygón él. Az oka ennek nyílvánvaló: sikerélményeket akar, és lehetőleg minél többet. Ha ezt csak a munkájában tudja megélni, akkor ösztönösen minden idejét ennek próbálja szentelni. Tehát ezek az emberek habár jól élnek, nem lehetnek igazán boldogok, mert életük többi része egy nagy rakás szemétdomb. A megoldás abban rejlik, hogy vállalj felelősséget az életedért, tudd, hogy te határozod meg, hogy mit kezdesz vele. Mindennapjaid során foglalkozz életed minden területével. A munkáddal, családoddal, egészséggel, szabadidő, barátok stb. Az ideális az lenne, ha egy sikeres munkanap után, egy egészséges, harmonikus családba érkeznél haza. Ezt csak akkor tudod elérni, ha energiát szentelsz annak, hogy fenntartsd a családi harmoniát. A munkamániásnak szinte rémálma hazamenni, hiszen otthon megoldatlan konfliktusok várják, és nagyon gyakran pont emiatt a túlórázást vállalják, csak hogy el tudjanak menekülni otthonról. Mindezek nem történnének meg, ha az egyensúlyt fenntartanák.

Bővebben...

Munka vagy magánélet, karrier

Cimkék: karrier, magánélet, munka

2012 February 8.   |  2: 29

Munka vagy magánélet? Mindkettő nem mehet jól állítólag?

munka, állások, addelmagadVannak karrieristák, akik hatalmas elmismerésre tesznek szert a munkahelyükön, önálló vállalkozásokat hoznak létre, meggazdagodnak, azonban az életük többi területére a kudarc jellemző. A házasságuk csődben van, a baráti kapcsolataik megromlottak, egészségük a romok alatt, állandó konfliktushelyzetbe kerülnek másokkal, és sorolhatnám tovább. Ezeket hallva, elgondolkodunk azon, hogy ez a nagybetűs siker ára? Akarunk mi egyáltalán sikeres karriert építeni, vagy inkább megmaradunk a jelen helyzetünkben, de legalább a családi békénk megmarad? Valóban, ezek valós problémák, és sok “sikeres” ember életére is jellemzőek, azonban vegyük figyelembe, hogy vannak kivételek is. Vannak emberek akik életük minden területén sikeresek, a titkuk pedig az, hogy egyensúlyban tartják az életüket. Mit is jelent ez? Tudatosítják magukban azt, hogy az élet különböző aspektusokból épűl fel, és csak akkor lehet valaki elégedett az életével, ha egyensúlyban tartja ezeket. 

Bővebben...

állásinterjú, kérdések, munka

Cimkék: állásinterjú, álláskeresés, kérdések, munka

2012 February 7.   |  0: 43

Milyen tipikus kérdésekre számíthatsz egy interjún?

munka, álláskeresés, addelmagadKövetkező kérdésekre számíthatsz interjúkon. Ezekre jó ha előre felkészülsz, így nem érnek váratlanul a néha kényes vagy fura kérdések. Ezeket majd egyenként is kifilézzük.

Bővebben...

Elindult a Munka-Állások Blog... Üdvözlünk!

Cimkék: állás, álláskeresés, állások, interjú, munka, önéletrajz

2012 January 28.   |  15: 24

Üdvözlünk mindenkit a munka-állások.hu Blog oldalon!

addelmagad, munka, állásokAzért hoztuk ezt a Blogot létre, hogy mindenki egy kicsit tudjon tájékozódni a napi aktuális problémákró a munkakeresésben. Tanácsokat, véleményeket tudjunk megosztani a munkahelyi gondokkal, interjúk menetéről , önéletrajzi problémákról, hibákról és sok-sok hasonló támáról. Reméljük mindenki megtalálja majd a neki szimpatikus bejegyzést, mely esetleg segít is neki az életben. Várjuk hozzászólásaitokat és ha tetszik like-oljátok, plussz-oljátok vagy osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel, hogy más is értesüljön róla!

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal