Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Munkahely ahogy te szeretnéd

Cimkék: alkalmazottak, fizetés, munkaerő, munkahely, munkahelyi körülmények, stratégia

2013 April 30.   |  1: 53

Mitől jó egy munkahely? Miért maradnál egy munkahelyen? Mi a jó stratégia egy jó munkahely megteremtésre?

munkahely, álláskeresés, addelmagadA legjobb stratégiák közé tartozik a munkaerő megtartására a pozitív visszajelzés, a kielégítő munkahelyi körülmények megteremtése, a jó fizetés és a bónuszok felajánlása. A különböző biztosítások és a fizetett szabadságok, illetve a szabadnap lehetősége is megfontolandó. A fentieken kívül a legtöbb ember elégedett a munkahelyi körülményeivel illetve kevés hajlandóságot mutat a cég elhagyása iránt, ha úgy érzi pozitívan képes befolyásolni a vállalat jövőjét.

Bővebben...

Munka, munkahely - az ördög nem alszik

Cimkék: frissítés, karrier, munkahely, önéletrajz, tanácsok, tippek, továbbképzés

2013 April 23.   |  23: 58

Hogyan maradjunk tökéletes munkaerő, hogyan biztosítsuk be magunkat a jövőre nézve

munka, állás, álláskeresés1. Mérjük fel képességeinket és értékeljük elért eredményeinket!

Bővebben...

Naplopó a munkatársunk

Cimkék: csapattag, munkahely, munkaidő, munkakerülő, munkatárs, privát dolgok

2013 April 19.   |  1: 29

Flörtöljünk munkaidőben?!

munkakerülő, addelmagad, álláskeresésA munkahely, ahogy azt már a neve is magában a foglalja, azt a cél szolgálná, hogy dolgozzunk. Függetlenül attól, hogy álmaink állásáról van szó vagy épp „gyűlölt” munkáról van szó. Mi van akkor, ha a munkaidőt nem munkával tölti a munkavállaló, hanem egészen mással? 

Bővebben...

Kényelmetlen egészségtelen munkahely?

Cimkék: egészség, életmód, környezet, megbetegedések, munkahely, munkakörülmények

2012 August 2.   |  12: 30

Korszerű állások? Kényelmesebb egészségesebb munkahely? Álláskeresés kritériuma is lehet?

álláskeresés, munkahely, addelmagadEgy munkahelyi egészségfejlesztési terv célja, hogy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb emberek dolgozzanak egy empatikus légkörű, korszerű munkahelyen. A megfelelő fizikális állapot, mentális és lelki kiegyensúlyozottság eredményeként már rövid távon elkerülhető a tartós stressz, így csökkenhet a pszichoszomatikus megbetegedések száma.

Bővebben...

Sírós vagyok ments ki innen

Cimkék: hátrány, helyzetkezelés, kutatás, munkahely, pityergés, sírás

2012 April 29.   |  21: 26

Munkahely, sírjak ne sírjak, nem tehetek róla...

sírás, addelmagad, munkahelyTöbb amerikai állásblogger is foglalkozott a munkahelyi sírás problémakörével. A tekintélyes Forbes üzleti magazinban például a Kaliforniai Egyetem egy több éves kutatásának eredményeit idézik. Ebből nem meglepő, hogy a nők sokkal gyakrabban sírnak munka közben, mint a férfiak. A férfiak többségét gyermekkoruk óta tréningezik a könnyek visszafogására, ami egy idő után reflexxé válik náluk.

Bővebben...

Proaktív vagy reaktív I.rész

Cimkék: beosztott, munkahely, proaktív, reaktív, vezető, viselkedés

2012 March 13.   |  14: 43

A proaktivitás mindig is fontos volt a sikeres karrier építésében, legyen szó alkalmazottról vagy vállalkozóról, szabadúszóról.

munka, állás, állásajánlatokA 2000-es évek első évtizede végétől azonban már nemcsak fontos, hanem nélkülözhetetlen. Van, aki veleszületetten proaktív, van, aki nem vagy nem eléggé. Miért előnyös a proaktív hozzáállást kifejlesztenünk és hogyan tehetjük meg? Alkalmazott felsővezetők és a self-employed professional utat választók között is sokan vannak, akikre inkább az jellemző, hogy olyan tárgyalásokon, megbeszéléseken vesznek részt, amit mások szerveztek, olyan feladatokat hajtanak végre, amikre másoktól kapták a felkérést és a határidőt, és olyan emaileket írnak, amelyek válaszok a bejövő emailekre. Összességében ez egy reaktív működési mechanizmus. A reaktív ember naptára nem azzal telik be, amit ő tervezett, amit ő akart, ami őt viszi közelebb céljai eléréséhez, hanem azzal, amit mások kértek tőle. Ez a reagáló üzemmód. Válaszolunk, reagálunk a környezet (főnök, beosztott, kollégák, ügyfelek stb.) kérdéseire, igényeire.

Bővebben...

Munkahelyi nézeteltérések, viták.

Cimkék: konfliktus, munkahely, nézeteltérés, probléma megoldás, vita

2012 March 12.   |  10: 56

A munkahelyi nézeteltérésekre hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint életünk legrosszabb, legnegatívabb eseményeire.

addelmagad, munka, állásGondolnád, hogy a vita összetartó lehet, és nem feltétlenül jár az állásod elvesztésével?

Bővebben...

Miért fontos a munkahelyi morál?

Cimkék: állás, főnök, munka, munkahely, munkahelyi morál, munkakörnyezet

2012 March 11.   |  23: 19

Miért fontos a munkahelyi morál? Jó állás, jó munkahely, jó hangulat?

addelmagad, állás, munkaA munkahelyi morál rendkívül fontos, hiszen hosszú távon egész karrierünket befolyásolhatja. A munkamorál egy bizonyos pontig kollégáinkon múlik. Senki sem szeretne olyan személlyel együtt dolgozni, aki állandóan panaszkodik. A paranoiás munkatársak sem tartoznak a legkedveltebbek közé.

Bővebben...

Dohányzás Munkahelyen, Munka közben?

Cimkék: dohányzás, munkahely, tiltás, törvények

2012 March 4.   |  16: 20

Dohányzás Munkahelyen, Munka közben? A dohányzással kapcsolatos törvények, tiltások, érdekességek.

munka, munkahely, dohányzásEgy kvíz kérdés: Mi a közös Babits Mihály, Kosztolányi Dezső és Szabó Lőrincben? Természetesen a felsorolt jeles irodalmárok a Nyugat folyóirathoz köthetők. Azonban van egy másik szomorú egyezés is, mindhárman erős dohányosok voltak, Babits 57 évesen gégerákban, Kosztolányi 51 évesen ínyrákban, Szabó Lőrinc 57 évesen tüdőrákban halt meg.

Bővebben...

Jó kapcsolat a Főnökkel és a Munka is jobban megy?

Cimkék: főnök, jó kapcsolat, munka, munkahely

2012 February 28.   |  0: 57

A jó kapcsolat eredményeként munkánk is gördülékenyebbé válhat! Munka - Munkahely

főnök, állás, munkaSok ember rosszallóan néz főnökére a mindennapi munka során. Többek egyenesen úgy tekintenek felettesükre, mint akinek egyetlen célja, hogy beosztottaik munkáját kritizálja és éreztesse velük felsőbbrendűségét. Egy ilyen munkahelyi légkör sem számunkra sem főnökünk számára nem kecsegtethet semmi jóval. Tekintsünk főnökünkre inkább úgy, mint, aki értékes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik, és akihez bármikor bizalommal fordulhatunk, amennyiben valamilyen problémánk adódik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pozitív munkakapcsolatot építsünk ki vele. Ne feledjük, főnökünk nem az ellenségünk, hanem a mentorunk!

Bővebben...
Előző oldal
1