Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Munka vagy rabszolgasors?

Cimkék: csúsztatás, munkaidő, pótlék, szabadnap, túlóra

2013 November 26.   |  18: 53

Fizetik a túlórát vagy rabszolga vagy?

túlóra, addelmagad.hu, álláskeresésJól fizetést kapsz, de a túlórákat nehezen vagy nem is akarják fizetni? Gyakran hallhatunk hasonló példát mostanában. Ez előfordul a teljes és a részidős munkaviszony esetében is.

Bővebben...

Naplopó a munkatársunk

Cimkék: csapattag, munkahely, munkaidő, munkakerülő, munkatárs, privát dolgok

2013 April 19.   |  1: 29

Flörtöljünk munkaidőben?!

munkakerülő, addelmagad, álláskeresésA munkahely, ahogy azt már a neve is magában a foglalja, azt a cél szolgálná, hogy dolgozzunk. Függetlenül attól, hogy álmaink állásáról van szó vagy épp „gyűlölt” munkáról van szó. Mi van akkor, ha a munkaidőt nem munkával tölti a munkavállaló, hanem egészen mással? 

Bővebben...

Facebookozzunk munkaidőben?

Cimkék: eszközök, facebook, google, közösségi oldalak, munkaidő, versenyelőny

2012 September 12.   |  22: 18

Facebook, google, twitter, okostelefon mind ez munkaidőben?

addelmagad, facebook, álláskeresésNapjaink elengedhetetlen kellékévé vált az okostelefon, amiben összpontosul minden, ami szükséges a modern élethez, ami által folyamatosan elérhetővé válunk, nem függünk többé tértől és időtől. A kommunikációs csatornák egyre inkább átalakulnak, ezzel együtt a közösségi média szerepe is felerősödik. A céges facebookban, twitterben, blogokban rejlő lehetőségeket pedig egyre több szervezet ismeri fel és használja.

Bővebben...

Munkaerő kölcsönzés tudod mi fán terem?

Cimkék: előnyök, elszámolható, időszakos munka, munkaerő kölcsönzés, munkaidő, szezonális munka

2012 June 10.   |  1: 23

Munkaerő kölcsönzés jó vagy nem jó?

addelmagad, álláskeresés, munkaMunkaerő-kölcsönzés a munkaerőpiac rugalmasságának egyik fogaskereke. A lényeg az, hogy a kölcsönbeadó (a munkaerő-közvetítő/kölcsönző cég) állományába kerül az alkalmazott, tőle kapja munkabérét, de a munkavégzés helye a kölcsönbe vevő telephelye. Fizikai és szellemi munkaköröknél egyaránt általános alkalmazási forma, megfelelő törvényi keretekkel. A kölcsönzésnek több oka van, amiért előnyös a vállalatnak, de ez nem jelenti azt, hogy full előnytelen lenne a munkavállalónak.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal