Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Nem csak a munkakeresés, de a pályaváltás is nehéz.

Cimkék: álláskeresés, belső pályázat, megcélzott pálya, munkakeresés, pályaelhagyók, pályaváltás

2012 July 8.   |  0: 27

Új állás vagy másik állás? Két oka van, amiért a pályaelhagyók helyzete nagyon nehéz.

addelmagad, álláskeresés, munkaAz egyik az, hogy kész feladatra a cégek kész embert szeretnének, olyat, akinek nem kell megmondani hetekig, hogy mi hogyan működik. Sablonokban gondolkodnak, pedig sokszor az eltérő látásmód sok előnnyel járhat. De mivel a kockázatkerülési hajlam erősebb, általában olyan munkatársat keresnek, aki ismeri a szakzsargont, a szoftvereket, a belső és külső kapcsolódási pontokat, stb. Persze ebben az esetben felmerülhet idővel a kiégés, hogy ugyanazt csinálja, de egy új cég új környezet, új emberek, új kapcsolatok, amelyek színesíthetik a munkát. Emellett egyre több cégnél, főleg a sokat szidott multiknál van valódi belső pályázati lehetőség - kiírják az állást, és bárki jelentkezhet. Így lehetőség van arra, hogy a céget, munkatársakat már jól ismerő bevált kolléga egy új területen is kipróbálhassa magát. Szerintem ez mindkét félnek jó lehet, egy jó ember megtartása ráadásul fontosabb, mint hogy az új posztra a betanulási idő esetleg hosszabb. Továbbá ha kívülről hoznak embert, abban azért nagyobb is a kockázat. Ezért viszont egy külső, más területről érkező jelöltnek még kisebb az esélye.
A másik ok az, hogy ha a megcélzott pálya népszerű (pl. marketing, HR, beszerzés, logisztika, asszisztencia), akkor több száz, releváns tapasztalattal, és a terület iránti érdeklődéssel rendelkező jelölt közül kell kitűnni. Ami elég nehéz, csak akkor van rá esély, ha interjúra eljutsz. Ennek lehet egy útja az, hogy olyan állásra pályázol egy multinál, amire megfelelnél (és ahol van olyan terület is, ami még jobban érdekel :), és interjún vesd fel azt is, hogy még jobban érdekelne a közeljövőben egy másik terület is. Ha hiteles lesz, és normális a HR-es, lehet esélyed, hogy elgondolkoznak ezen, vagy evidenciába tartják, még ha épp akkor nincs is ilyen lehetőség. A másik út pedig a jó öreg kapcsolati rendszer, juttasd el minél több helyre az infot, hogy egy másik terület érdekelne igazán. Jelezd közvetítő és fejvadász cégeknél a megváltozott preferenciádat. Motivációs leveled legyen egyedi, és derüljön ki belőle, miért érdekel téged az adott terület annak ellenére, hogy végzettséged-eddigi tapasztalatod nem arra irányul. Próbálkozz e-mailen, telefonon, személyesen kapcsolatba kerülni azokkal a vezetőkkel, akik a megcélzott területen dolgoznak. Csatlakozz az adott területen releváns szakmai csoportokhoz, keresd a kapcsolatot a területen meghatározó személyekkel, pl. blogot írok, szakértő előadók, tanárok. Használj ki minden lehetőséget, olyanokat főleg mint például az https://addelmagad.hu , ahol a rendszer akkor is dolgozik amikor te jelenlegi munkádban vagy.

Bővebben...

Tudunk még kérdést amire nem számítasz

Cimkék: álláskeresés, interjú, kérdések, munkakeresés, példák, stressz, választékosan

2012 April 13.   |  0: 59

Fogadjunk nem készültél fel még minden interjú kérdésre.

munka, állás, álláskeresésAz interjúk többségén elhangzó kérdésekre a tapasztalatok szerint könnyű felkészülni, számos cikket találni a neten is ezzel kapcsolatban. Pl. mutasd be magad pár mondatban, mesélj a tanulmányaidról, 3-3 jó/rossz tulajdonságod, mit tervezel a következő 1-3-5 évben, milyen a kapcsolatod a munkatársaiddal/főnököddel, miért jelentkeztél az adott pozícióra, miért érzed magad alkalmasnak, mit vársz el a vezetődtől, hogyan kezeled a konfliktusokat, hogy bírod a stresszt, stb. Általában ilyen sablonos kérdésekre akkor lehet számítani, ha maga a interjúztató is mielőbb túl akar lenni az interjún, vagy a feladata valójában csak az, hogy ellenőrizze, az alanynak megvan keze-lába, szeme-füle, és el tud mondani magától pár értelmes mondatot.
Természetesen szinte minden interjú elején feltesznek pár általános kérdést, ami alapján eldöntik, folytatják-e hosszabban az interjút. Ezalatt a 10-15 perc alatt eldől, hogy érdemes-e folytatni a beszélgetést, gondolok itt a kommunikációra, hogy mennyire gördülékeny/akadozó; választékos és logikusan összerakott; mennyire határozott, önfényező, vagy épp szerény; pozitív szemléletű, vagy inkább a negatívumokat sorolja pl. korábbi munkahelyéről; beszámolója összhangban van az önéletrajzával/korábbi interjúztató beszámolójával, vagy eltér attól; meg tudja-e fogalmazni egyéni motivációját, vagy közhelyeket puffogtat, utánanézett-e a cégnek, stb-stb. tehát összességében szimpatikus, vagy nem szimpatikus.
Ha az interjúztató komolyabb szűrésre készül, akkor olyan kérdéseket tesz majd fel, amelyek mindenképp konkrét helyzetekre, példákra vonatkoznak, az egyén viselkedésére fókuszálnak: hogyan viselkedett egy adott szituációban, hogyan oldotta meg, hogy érezte magát abban az adott helyzetben. Ráadásul ezek a kérdések alkalmasak arra is, hogy a szakmai felkészültséget is felmérjék. Ha eredményre, kudarcra kérdeznek rá, akkor is ragaszkodni fognak a konkrétumokhoz, szituáció/probléma, szereplők, adatok, megoldás, visszajelzés, konklúzió. Belső munkatársi kapcsolatok, ügyfélkapcsolatok terén is fontos, hogy ne általánosságban beszélj (''jól kijöttem mindenkivel'', ''szerettek az ügyfelek'') - a részletekre kíváncsiak. Ha ugyanis eltereled a témát, vagy nem mondasz konkrétumot, hiteltelenné válhatsz.

Néhány példa ilyen kérdésekre:
- Írja le egy konfliktusát egy dolgozóval, és azt is, hogy miképpen kezelte a helyzetet, valamint milyen érzései voltak ezzel kapcsolatban.
- Írjon le egy helyzetet, amikor gyors és hatékony döntést hozott, ismertesse a döntési helyzetet és a döntés eredményeit.
- Írja le, hogy mi volt a legnagyobb változás, amit megélt a jelenlegi cégénél, hogyan viszonyult hozzá, mit érzett, hogyan kezelte?
Ilyenkor azt is figyelik, hogyan viszonyulsz ezekhez a kérdésekhez: zavarba jössz, netán ideges leszel és támadóan reagálsz vagy leblokkolsz. Az, hogy egy-egy dologra nem tudsz konkrétumot mondani, beleférhet, kihagy netán az agyad, nem vagy rutinos, nem készültél fel ilyen kérdésekre, sőt, előfordulhat, hogy egy adott helyzettel még nem kerültél szembe. De ha ezt képes vagy megfelelő kommunikációval, őszintén, meggyőzően kezelni, és természetesen a kérdések többségére tudsz megfelelő és konkrét példát mondani, akkor nyert ügyed van. Ha pl. nem tudsz példát mondani, mert nem találkoztál még ilyen helyzettel, akkor mondjuk mondd el, mit tennél egy ilyen helyzetben.

Végül még pár kérdés, amelyre kevésbé számítanak az álláskeresők:
- Miféle dolgok ingerlik Önt a leginkább egy munkahelyen?
- Honnan szerezte a legpraktikusabb tapasztalatait?
- Miféle elismerésre vár a karrierje során?
- Meséljen a legutóbbi kezdeményezéseiről!
- Mi volt a legnagyobb csalódása?
- Ki az az ember, akinek a legnagyobb befolyása volt az életére?
- Melyek az ön szakterületének legnagyobb előnyei?
- Melyek az ön szakterületének legnagyobb hátrányai?
- Megfontolta már, hogy önálló vállalkozást indít? Indokolja válaszát.

Bővebben...

Válság, elbocsátás, mit tegyek.

Cimkék: álláskeresés, elbocsátás, kompromisszum, munkakeresés, tanácsok, válság

2012 March 25.   |  1: 16

A krízis miatt utcára került dolgozók nagy része rendkívül elkeseredett, nem igazán hisz abban, hogy munkát tud találni.

addelmagad, munka, álláskeresésUgyanakkor ahelyett, hogy a sebeiket nyalogatnák otthon, és csak akkor állnának neki állás után nézni, amikor már lejár a segélyük – mint ahogy sokan teszik -, úgy kellene a munkakeresésre tekinteni mint egy főállásra: napi nyolc órát kellene foglalkozni vele, ezt sok HR-es tanácsolja.

Bővebben...

Hogyan tovább ha elbocsátanak

Cimkék: álláskeresés, elbocsátás, kirúgás, munkakeresés, tanácsok, tippek

2012 March 9.   |  16: 23

Mit tegyünk ha elbocsátanak állásunkból!? Álláskeresés, munka keresése?

állás, munka, addelmagad1 Fogadjuk el a döntést! - Az állás elvesztése mindennapos dolog, ami bárkivel előfordulhat. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, nem tehetünk mást, el kell fogadnunk felettesünk döntését. Előfordulhat, hogy ez még jót is tesz későbbi karrierünknek.

Bővebben...

Nyelvtudás nélkül Külföldre?

Cimkék: külföldi munka, munkakeresés, nyelvtudás

2012 February 28.   |  11: 03

Nyelvtudás nélkül külföldre menni azt jelenti hogy mindenki érti a másikat, csak te nem érted őket. Ez egy elég kiszolgáltatott helyzet....

addelmagad, külföldi munkaA határ átlépése, gyakran nem csak nyelvi, hanem kultúraváltást is jelent, ami bizony számos félreértésre adhat okot.  Ezeket a félreértéseket pedig nyelvtudás nélkül nehéz lehet tisztázni. Sokat hallottuk már sok mindenkitől, hogy bizony külföldön kolbászból van a kerítés. Vannak olyanok is akik a repülőből kilépve visszaszaladnának a check-in pulthoz. Az igazság valószínűleg valahol a kettő között van, bár lehet, hogy inkább egyéntől függ. Az azonban valószínű, hogy minden országban van egy kevéske kerítés kolbászból. Egy barátságos helyen még két diplomával is bevállalhatjuk a kávéfőzést, ha mellette kétszer annyit keresünk mint itthon. Főleg akkor, ha esetleg a kinti továbbtanulás lehetőségével is élünk és a pénzcsinálás mellett, hosszú távú haszna is lesz a külföldi kalandnak.

Nyelvtudás nélkül nagyban csökken az esélyünk arra, hogy jó munkahelyet találjunk. Nehéz lehet kiismerni magunkat a helyi bürokráciában, vagy épp megérteni a helyi szokásokat, embereket. Könnyen becsaphatnak minket, esetleg egy olyan munkahelyen köthetünk ki, ahol keveset fizetnek, vagy nem jelentenek be minket, stb. Mostanra már jogos lehet a kérdés, minek tovább részletezni ezt, maradjunk inkább itthon? Nem feltétlen. Hiszen hol másutt tudnánk jobban megtanulni egy nyelvet mint abban az országban, ahol azt anyanyelvként beszélik? Közben pedig még pénzt is kereshetünk, valószínűleg többet mint itthon.

Bővebben...

Árulkodó jelek az állásinterjún

Cimkék: állásinterjú, árulkodó jelek, interjúztató, munkakeresés

2012 February 27.   |  20: 14

Árulkodó jelek, ami arra utalnak, hogy állásinterjúnk jól alakul!

állás, állások, állásinterjúAz állásinterjú a munkakeresési fázis legstresszesebb része. Ilyenkor minden tekintet ránk irányul, az interjúztató pedig ravasz kérdésekkel próbálja tesztelni felkészültségünket. A kérdésekre adott válaszaink alapjaiban határozzák meg az interjú kimenetelét. A HR tanácsadók általában nem mutatják ki érzelmeiket az interjú során, így sokszor azt sem tudhatjuk, hogy milyen benyomás alakult ki rólunk, ám vannak olyan jelek, melyekből leszűrhetjük, hogy jól alakul az interjúnk vagy sem.

Bővebben...

Praktikák okosan és óvatosan

Cimkék: interjú, munkakeresés, praktikák, trükkök

2012 February 22.   |  3: 00

Vesd be, de csak ha nyerni akarsz egy megbeszélésen, vagy Állás / Munka keresésénél...

munka, állás, állások, praktikákPszichológiai trükkök, amiket a profik alkalmaznak, és még a profikkal szemben is hatásosak. A módszereket az USA elnökjelöltjei, a világ topvezérkara tesztelte, s mára ezek beszivárogtak a felsővezetés eszköztárába is. Hölgyek, urak, mindenki megtalálja a maga módszerét!

Bővebben...

Nonverbális kommunikáció - azaz a testbeszéd

Cimkék: állásinterjú, munkakeresés, testbeszéd

2012 February 20.   |  22: 44

A szavaiddal elkápráztathatod a leendő munkáltatód, de mi a helyzet a nonverbális kommunikációval?

addelmagad, nonverbális kommunikáció, állásinterjúSokan egyetértenek abban, hogy az első benyomások már az előtt megkezdődnek, hogy belépnénk az interjúztató irodába. Akár a liftben, vagy a recepciónál vagy, mutasd azt magadról, hogy magabiztos vagy. Ilyenkor már ne böngészd zavarodottan az önéletrajzod, igyekezd minél jobban leplezni idegességed. Figyeld meg, ha arra koncentrálsz, hogy menni fog, és nem engedsz teret a negatív gondolatoknak, akkor sokkal jobban fog menni az interjú is.

Várakozás közben, ne görnyedj össze, ne hajtsd le a fejed, ne dobolj a lábaddal, ne nézegesd idegesen az órád. Kerülj minden olyan nonverbális kommunikációt, ami arra utal, hogy mennyire ideges vagy. Helyezd magad kényelembe, hogy minél inkább nyugalmat sugározz magadból, de ne vidd túlzásba. Ha túl lazán kezdesz viselkedni az sem kelt jó benyomást. Lapozgathatsz egy újságot, hogy lekösd magad, de állj készen, hogy hamarosan behívnak.

Mikor az első lépéseket teszed, ügyelj az udvariasságra. Mindig kövesd az interjúztató személyt, hiszen ő van „otthon”. Amikor helyet foglalsz, tegyél le mindent a kezedből. Az önéletrajzod helyezd az asztalra. A táskádat tedd egy székre vagy magad mellé a földre. Ne tarts semmit az öledben, mert ez védekező mechanizmusra utal. Ülj egyenesen, hiszen ez nyitottságot sugároz majd. Beszéd közben nyugodtan gesztikulálhatsz, hiszen ez a beszéd természetes velejárója, de kerüld a széles kézmozdulatokat.

Ügyelj mindig a szem kontaktusra. Nincs előírt szabály arra, meddig kell a másik szemébe nézni. Ha kérdést teszel föl, vagy éppen válaszolsz, nézz az interjúztató szemébe, tudatosítva benne, hogy figyelsz rá, és kizártad a külvilágot. Arra ügyelj, hogy az interjúztató két szeme és orra által körülhatárolt területre koncentrálj, ha ugyanis az arcát pásztázod, vagy ajkait figyeled, arra a következtetésre juthat, hogy túlzottan érdeklődsz iránta. Ha többen is jelen vannak a felvételi beszélgetésen, egyikükről a másikra nézhetsz, nem kell kitüntetett figyelmet szentelned egyetlen embernek. Ha kellemetlennek érzed a folytonos szemkontaktust, tekintgess néha nyugodtan félre, de soha ne kalandozz el.

Az állásinterjú végeztével szedd össze a magaddal hozott papírokat, táskádat, állj fel lassan, mosolyogj. Búcsúnál fogj újra kezet az interjúztatóval, illetve köszönj el attól is, aki az interjúra bekísért.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal